Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024

Καλή σας ημέρα κυρίες μου και κύριοι και για σήμερα Τετάρτη 13 του Μάρτη και εγώ είμαι σε έξαλλη κατάσταση όπως φαντάζομαι και κάποιοι άπο εσάς μετά και την εμφάνιση σε όλα τα social με αυτή την ή μάλλον και με συγχωρείτε με αυτό το κολόχαρτο που τάχα διαφημίζει κάποιο ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες .Το θέμα δεν είναι το περιεχόμενο  του ντοκιμαντέρ αλλά το ότι για άλλη μια φορά ''χτυπούν'' την Ορθοδοξία μας ,την Χριστιανοσύνη μας με αυτό το ''έκτρωμα''με  μια γυναίκα ''σταυρωμένη και έγκυος πάνω σε έναν σταυρό ...Τα έχουν ισοπεδώσει όλα ,δεν έχουν ούτε ιερό ούτε και όσιο ,προσβάλλουν συνεχώς Τα Θεία αλλά μας μιλούν για αγάπη για ελευθερία κτλ και δυστυχώς δεν σέβονται τίποτα .

Την προηγούμενη φορά είχαμε την Ελληνική σημαία που την έφτιαξαν σε ροζ φόντο με λουλούδια ,παλιότερα υπήρχαν και άλλες προσβολές που δεν χρειάζεται να αναφέρω γιατί προσωπικά ντρέπομαι ...Τώρα έρχεται αυτό ,και πείτε μου γιατί δεν έβαλαν μια μουσουλμάνα σε κάτι αντίστοιχο ,γιατί δεν έβαλαν τον Βούδα και έβαλαν με προσβλητικό τρόπο ότι πιο Ιερό έχουμε ,τον Σταυρό Του Κυρίου μας, πείτε μου γιατί παρακαλώ μιας και η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν υπάρχει κάποιος να αποσύρει όλο αυτό το τραγικό χαρτί -αφήσα-κολόχαρτο. Και το θέμα είναι πως βγαίνουν κάποιοι στα κανάλια και εννοείται πως το συνδέουν με το άλλο έκτρωμα που ψήφισαν πριν λίγες ημέρες στην βουλή...Αυτό που ήθελαν δηλ το έχουν πετύχει ....Ελευθερία στο να προσβάλλουν αλλά φασισμός και ομοφοβία εαν προσβάλλεις αυτούς !

Το ότι βγαίνουν και λένε πως η τέχνη είναι τέχνη και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις έχουνε τεράστιο λάθος ,αυτό κύριοι δεν είναι τέχνη με το να προσβάλλεις θρησκευτικές πεποιθήσεις και Πιστεύω ,αυτό είναι ένα αίσχος και τίποτα παραπάνω !

Δεν θα επεκταθώ άλλο ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του και κάτι τελευταίο που θα πω είναι πως δυστυχώς θέλουν να εξαλείψουν κάθε τι Ορθόδοξο κάθε τι Ελληνικό κάθε Χριστιανικό ...Λυπάμαι και ντρέπομαι ταυτόχρονα που θέλουν να μας ''σβήσουν'' άπο τον χάρτη ..Βαστάτε αδέρφια και αναφέρομαι στους Ορθόδοξους Χριστιανούς αλλά και εσείς οι Ιερείς κάντε επιτέλους κάτι και ξεσηκωθείτε ...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Συνεχίζεται και την Τετάρτη η αστάθεια με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές...

Καιρός: Συνεχίζεται και την Τετάρτη η αστάθεια με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τετάρτη 13 Μαρτίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 14-03-2024
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς στα δυτικά ηπειρωτικά να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια και τα δυτικά τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-03-2024
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο εκτός από τη βορειοανατολική χώρα όπου θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-03-2024
Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-03-2024
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση του καιρού.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 13 Μαρτίου το 1976 η Ευρώπη «δημιουργεί» το πρώτο νόμισμά της, το ECU...

Σαν σήμερα 13 Μαρτίου το 1976 η Ευρώπη «δημιουργεί» το πρώτο νόμισμά της, το ECU

Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά είχε τραυματίσει σοβαρά τον πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β'. Όμως ο Πάπας είχε συγχωρέσει τον επίδοξο δολοφόνο του, ο οποίος υπήρξε μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», και το 1983 είχε πάει να τον συναντήσει στη φυλακή της Ρώμης.

483: Αναλαμβάνει καθήκοντα ο πάπας Ευτύχιος Γ. Στο αξίωμα παραμένει μέχρι για εννέα χρόνια.

874: Τα οστά του Αγίου Νικηφόρου, συγγραφέα και Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, θάβονται στην Εκκλησία των Αποστόλων, στην Κωνσταντινούπολη.

1489: Αρχίζει η περίοδος της Βενετοκρατίας στην Κύπρο, που θα λήξει το 1571 με την κατάληψη της Μεγαλονήσου από τους Οθωμανούς.

1497: Ο πάπας Αλέξανδρος ΣΤ’ αφορίζει τον Τζιρολάμο Σαβοναρόλα, Δομινικανό ιερέα και κυβερνήτη της Φλωρεντία, γνωστό για το μένος του κατά της Αναγέννησης.

1639: Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ παίρνει το όνομα του από τον Πουριτανό ιερέα Τζον Χάρβαρντ, ευεργέτη του ιδρύματος.

1830: Το Εκουαδόρ (ο Ισημερινός) ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.

1848: Εξέγερση των κατοίκων της Βιέννης τρέπει σε φυγή τον έως τότε πανίσχυρο υπουργό Εξωτερικών Μέτερνιχ, που διαφεύγει στην Αγγλία.

1880: Στο Νιου Τζέρσεϊ, ο Τόμας Έντισον πραγματοποιεί την πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτροκίνητου σιδηροδρόμου.

1881: Μία βόμβα σκοτώνει τον τσάρο Αλέξανδρο Β, σε ηλικία 63 ετών, στα χειμερινά ανάκτορα. Έναν ακριβώς χρόνο πριν είχε γλιτώσει από ανάλογη απόπειρα, όταν έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στην τραπεζαρία του ίδιου ανακτόρου στην Αγία Πετρούπολη.

1888: Η Βραζιλία καταργεί με νόμο τη δουλεία.

1918: Παρουσιάζονται τα πρώτα αμερικανικά γραμματόσημα για μεταφορά της αλληλογραφίας αεροπορικώς, κοστίζουν 24 σεντς και απεικονίζουν ένα αεροπλάνο.

1919: Η Βρετανία ανακοινώνει ότι, τα γερμανικά υποβρύχια θα έπρεπε να πουληθούν και τα κέρδη να μοιραστούν στους Συμμάχους.

1920: Οι μοναρχικοί επιχειρούν να ανατρέψουν την Δημοκρατία της Βαϊμάρης στη Γερμανία, αλλά θα αποτύχουν. Το εγχείρημα τους έμεινε στην ιστορία ως Πραξικόπημα Καπ-Λίτβιτς.

1922: Η Άγκυρα δεν δέχεται το σχέδιο της ανακωχής, πριν η Ελλάδα εκκενώσει τη Σμύρνη και τη Θράκη.

1929: Συλλαμβάνονται οι ληστές των κειμηλίων της μονής Αγίας Λαύρας.

1931: Η ΔΟΕ, με πρόεδρο τον κόμη Ενρί Μπεγιέ Λατούρ του Βελγίου, ο οποίος διαδέχθηκε τον Πιερ ντε Κουμπερτέν αποφασίζει να αναθέσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο με σκοπό την επανασύνδεση της Γερμανίας με τον υπόλοιπο κόσμο έπειτα από τον A’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

1942: Νέα δελτία ψωμιού εκδίδονται στην κατεχόμενη Ελλάδα. Οι Ναζί αποκτούν το δικαίωμα να ταξιδεύουν δωρεάν με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

1944: Το Λονδίνο απαγορεύει τα ταξίδια μεταξύ Ιρλανδίας και Βρετανίας, μετά την άρνηση της ιρλανδικής κυβέρνησης να εξορίσει διπλωμάτες του Άξονα, που βρίσκονται εντός των συνόρων της.

1947: Εν μέσω του εμφυλίου πολέμου, ο Ριζοσπάστης γράφει: «Ο Ελληνικός Λαός θα νικήσει και την Τέταρτη Αυτοκρατορία, όπως νίκησε τις Αυτοκρατορίες της Ρώμης, του Ράιχ και της Μεγάλης Βρετανίας».

1951: Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα κατατοπιστεί για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το Κυπριακό.

1954: Με γοργό ρυθμό προχωρούν οι εργασίες διάνοιξης της νέας μεγάλης παραλιακής λεωφόρου Βουλιαγμένης – Σουνίου. Υπουργός Δημοσίων Έργων της κυβέρνησης Αλέξανδρου Παπάγου είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

1957: Το FBI συλλαμβάνει τον Τζίμι Χόφα πρόεδρο του συνδικάτου των εργατών, και τον κατηγορεί για δωροδοκία.

1961: Στα 79 του χρόνια ο διάσημος Ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο παντρεύεται το 37χρονο μοντέλο του Ζακλίν Ροκ, στη Νίκαια της Γαλλίας.

1962: ο Αμερικανός Πρόεδρος Κένεντι διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό για την υποστήριξη της Αμερικής.

1971: Δύο εκρήξεις βομβών, μία έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Εστία» και η άλλη στα γραφεία της «ΕΣΣΟ», προκαλούν ζημιές όχι όμως και θύματα.

1974: Εγκαινιάζεται το αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού.

1976: Η Ευρώπη «δημιουργεί» το πρώτο (λογιστικό) νόμισμά της. Ονομάζεται ECU (Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα), δεν κυκλοφορεί στη φυσική του μορφή, αλλά αποτελεί τον πρόδρομο το Ευρώ.

1978: Καθιερώνεται επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, η 35ετία για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη σύνταξη στα 58 χρόνια.

1992: Αντιδράσεις προκαλεί στην Άγκυρα η άρνηση του ηγέτη της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, να αποδεχθεί το Βραβείο Ειρήνης «Κεμάλ Ατατούρκ», που αποφάσισε να του απονείμει η τουρκική κυβέρνηση, λόγω της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

1992: Για πρώτη φορά τρεις αστροναύτες περπατούν συγχρόνως στο φεγγάρι, με σκοπό την επιδιόρθωση του διαστημόπλοιου Intelsat-6 από το αμερικανικό σκάφος Endeavour. Η βόλτα τους διαρκεί 8 ώρες και 29 λεπτά.

1996: Την αποφυλάκιση των χουντικών ζητά στη Βουλή ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

2003: Σε συναγερμό τίθεται η παγκόσμια ιατρική κοινότητα, καθώς μία θανατηφόρος επιδημία γρίπης και πνευμονίας, το SARS, έχει ξεσπάσει στην Ασία. Τα συμπτώματα του ιού είναι υψηλός πυρετός, βήχας και δύσπνοια.

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

Δεν έχω να σας ''μεταδώσω'' κάτι άλλο σήμερα εκτός φυσικά άπο το τραγούδι της ημέρας που θα είναι σε Αποκριάτικους παραδοσιακούς ρυθμούς .Ο ακιρός άστατος και σήμερα παρόλο που δειλά δειλά ο ήλιος τώρα το πρωί έχει κάνει την εμφανισή του και μας ζεσταίνει ακόμη και την ψυχή μας .Η συμβουλή της ημέρας-

Αγαπώ αυτούς που χαμογελούν στα προβλήματα και άλλα αποφθέγματα για την ζωή

Χαμογελάστε ,κάντε θετικές σκέψεις ,δημιουργήστε μέσα σας την αισιοδοξία ,δώστε απλώχερα τα χαμόγελα σας και ας μην λάβετε .κάντε τρέλες όμορφες και ζωντανές ,αφήστε πίσω τους τοξικούς ανθρώπους που τρώγονται με το μέσα τους ,πατάξτε τα σκουπίδια της ζωής σας μακρυά και βρείτε τρόπους να σκέφτεστε όμορφα πράγματα .Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ .

 

 

 

Top