Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και σας καλός ορίζω και σήμερα Τετάρτη ,στα μέσα της εβδομάδας  στην μουσική στήλη του www.volvinews.gr με χαμόγελο και φυσικά αισιοδοξία ώστε να υπάρχει η θετική ενέργεια και όλα να πάνε καλά παντα με την βοήθεια Του Θεού.

Συμβουλή της ημέρας -Νιώστε πρώτα όμορφα από μέσα σας ,αν το κάνετε σίγουρα οι άλλοι θα το δουν..

Καινούργια πραγματάκια στην στήλη γιατί είπα να την εμπλουτίσω για να γίνετε ο σχετικός τζερτζελές.Πάμε να δούμε τα νέα για τον καιρό και τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα''.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 17/10/2018

Για σήμερα Τετάρτη 17-10-2018 η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό. Τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειων διευθύνσεων τοπικά 6 μποφόρ.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου. 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος, βαθμιαία από τα ανατολικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν παροδικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

πηγή-Thepressroom.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1604 Το Αστέρι του Κέπλερ (ή Υπερκαινοφανής του 1604) κάνει την εμφάνισή του στον αστερισμό του Οφιούχου. Είναι το τελευταίο σούπερ νόβα που παρατηρείται στο γαλαξία μας.

1734 Γεννήθηκε ο Γκριγκόρι Ορλόφ, Ρώσος αξιωματικός, ευνοούμενος της τσαρίνας Μεγάλης Αικατερίνης, ο οποίος προσπάθησε να ξεσηκώσει τους υπόδουλους Έλληνες ενάντια στους οθωμανούς  (Ορλοφικά)

 

1777 Πόλεμος της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας: Οι επαναστατικές δυνάμεις υπό τον στρατηγό Οράτιο Γκέιτς νικούν τα αγγλικά αποικιακά στρατεύματα στη μάχη της Σαρατόγκα. Με έναν µεγάλο στρατηγικό ελιγµό για να τερµατίσουν τον πόλεµο, οι άγγλοι εισβάλλουν από τον Καναδά. Αποµονώνονται και παγιδεύονται χωρίς εφεδρείες και αναγκάζονται να παραδοθούν. Η νίκη των αμερικανών θα κρίνει την έκβαση της επανάστασης των 13 βορειοαμερικανικών αποικιών

1814 Εννέα άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από ζυθοπλημμύρα στο Κεντρικό Λονδίνο. Προκλήθηκε όταν διερράγη μία μεγάλη δεξαμενή με μπύρα στη ζυθοποιία «Μάιοξ» και το περιεχόμενό της χύθηκε στο δρόμο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά από τα παρακείμενα σπίτια, σε μία από τις φτωχογειτονιές της αγγλικής πρωτεύουσα

1864 Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας, που καθιερώνει το πολίτευμα της Βασιλευομένης Δημοκρατίας.

1906 Ο γερμανός μαθηματικός, Άρτουρ Κορν, παίρνει την πρώτη τηλεφωτογραφία. Μεταδίδει την εικόνα του Διαδόχου της Γερμανίας σε απόσταση 1.800 χλμ. από το Μόναχο στο Βερολίνο.

1909 Καταστέλλεται κίνημα των κατώτερων αξιωματικών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί και τραυματίες και από τις δυο μεριές.

1912 Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τη Νάουσα. Πτώση των Γρεβενών στις ελληνικές δυνάμεις. Ταχύτατη η προέλαση του ελληνικού στρατού. Μεταστροφή της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης υπέρ της Ελλάδας.

1913 Το αερόπλοιο "Ζέππελιν L II" εκρήγνυται πάνω από το Βερολίνο, σκοτώνοντας 28 άτομα.

1915 Η Βρετανική κυβέρνηση προτείνει την παραχώρηση της Κύπρου στην Ελλάδα με αντάλλαγμα την είσοδο της τελευταίας στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο με τον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό της Αντάντ. Η κυβέρνηση του Α. Ζαΐμη και ο βασιλιάς Κωνσταντίνος αρνούνται, διατηρώντας την «ουδετερότητα» της Ελλάδας στον πόλεμο.

1929 Η αρχή της πρώτης μεγάλης κρίσης του καπιταλισμού

1941 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος:  Οι Γερμανοί κατακτητές παίρνουν σκληρά μέτρα για να χτυπήσουν στη γέννησή τους τις πρώτες ένοπλες αντιστασιακές ομάδες. Κύκλωσαν τα χωριά Ανω και Κάτω Κερδύλλια της Επαρχίας Νιγρίτας του Νομού Σερρών, συγκέντρωσαν όλους τους κατοίκους, ξεχώρισαν τους άρρενες από 15 έως 60 χρόνων, συνολικά 222 άτομα, τους έβαλαν να σκάψουν ομαδικό τάφο και τους εκτέλεσαν μπροστά στους δικούς τους. Στη συνέχεια, έκαψαν όλα τα σπίτια των δύο χωριών.

1973 Πετρελαϊκή Κρίση: Ο ΟΠΕΚ επιβάλλει εμπάργκο εναντίον των ΗΠΑ και των χωρών της Δύσης, που παρείχαν στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ.

1977 Έπειτα από αγωνία 5 ημερών, στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, Δυτικογερμανοί κομάντος κάνουν έφοδο σε αεροσκάφος της «Λουφτχάνσα» στο οποίο είχε γίνει αεροπειρατεία , απελευθερώνοντας και τους 86 ομήρους. Κατά την επιχείρηση σκοτώνονται 3 από τους 4 παλαιστίνιους αεροπειρατές, οι οποίοι την προηγούμενη μέρα είχαν σκοτώσει τον πιλότο.

1979 Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στη Μητέρα Τερέζα.

1981 Πέθανε η πολιτικός, Λίνα Τσαλδάρη, η πρώτη Ελληνίδα που διατέλεσε υπουργός

1981 Διεξάγονται Ευρωεκλογές για πρώτη φορά και με συμμετοχή της Ελλάδας. Στην Ελλάδα διεξάγονται μία ημέρα μετά, συμπίπτοντας με τις βουλευτικές.

1989 Ισχυρότατος σεισμός 7 Ρίχτερ πλήττει το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ με 67 νεκρούς , 2.500 τραυματίες και τεράστιες καταστροφές. Είναι ο ισχυρότερος σεισμός που πλήττει την Καλιφόρνια από το 1906.

1992 Πέθανε ο ποιητής, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Ορέστης Λάσκος.

2006 Αμερικανοί και Ρώσοι φυσικοί ανακοινώνουν ότι παρήγαγαν το βαρύτερο γνωστό στοιχείο, το ουνουνόκτιο, με ατομικό αριθμό 118.

πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά για σήμερα και ναι θα σας πω πως είμαι λίγο κάπως γιατί βλέπω πως κάποιοι προσπαθούν να μου ''κλείσουν το στόμα'',όχι δεν θα μιζεριάσω ,ούτε θα σας κουράσω ,θα πω μόνο αυτό ,ότι όσο και να προσπαθείτε να ρίξετε την ψυχολογία μου ,όσο προσπαθείτε να σαμποτέρετε την μουσική στήλη και να μη δείχνετε την στήριξη σας ,άλλο τόσο και ΄γω θα σας γράφω στα ....παλιά μου υποδήματα,( θα έχουμε και διαγωνισμούς ,εγώ όμως δεν ξεχνάω ,ποιοι και ποιοι μας στηρίζουν ).

Το τραγούδι της ημέρας πολύ αγαπημένο ,θα το αφιερώσω στους ακόλουθους της ομάδας μας στο facebook ,σε εσάς που μας ακολουθείτε καθημερινά ,σας στέλνω λοιπόν την αφιέρωση μου με πολύ αγάπη και εύχομαι να περάσετε μια όμορφη ημέρα .Μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο θεός με πολλά και διάφορα.....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

 

 

Ενα τύπος φανατικός με τις σκυλομαχίες αγοράζει ένα ντόμπερμαν και αρχίζει να το εκπαιδεύει συστηματικά για το επόμενο πρωτάθλημα.

Μετά από μέρες εξαντλητικής εκπαίδευσης και αφού έχει αφήσει το σκύλο νηστικό για καμιά βδομάδα για να αγριέψει τον δοκιμάζει πάνω σε ένα πρόβατο.

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top