Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

 

Καλημέρεςςςςς φιλοι και φιλες του volvinews, σας ευχομαι ενα χαρούμενο τριήμερο !

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24

Αγαπητέ κόσμε ,αγαπητοί αναγνώστες ,φίλοι και φίλες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας καλή σας ημέρα και καλό Τριήμερο σε όλους μας.Παρασκευή σήμερα 14 του μήνα και εν όψη της γιορτής Του Αγίου Πνεύματος η θερμοκρασία ήδη από χτες έχει πάρει την ανιούσα ,και έτσι θα είναι και για τις επόμενες ημέρες εκεί γύρω στους 36 βαθμούς κελσίου.Θα τα δούμε όμως παρακάτω τα νέα για τον καιρό και να μη ξεχάσω να ευχηθώ στους λιλλιπούτιους μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων καλές διακοπές ,να περάσετε πολύ ,πολύ όμορφα και να ακούτε τους γονείς σας ,να μην κάνετε του κεφαλιού σας και να ακούτε τους γονείς που μόνο το καλό σας θέλουν ,όχι επειδή τελίωσε το σχολείο κάνουμε ότι θέλουμε ,θα συζητούμε με τους γονείς και αν μας επιτρέπουν τότε θα κάνουμε αυτό που θέλουμε .Καλή υπόμονη λοιπόν σε όλους τους γονείς και καλό καλοκαίρι και σε εσάς.Πάμε όμως να δούμε τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας.

Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι πληρώνουν, ποιες οι εκπτώσεις και εξαιρέσεις.

Τέλος επιτηδεύματος: Τι ισχύει για μπλοκάκια. Τα ποσά για μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και εταιρίες

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με «μπλοκάκια», μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που κατά τη διάρκεια του 2018 άσκησαν ατομικά τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους καλούνται και φέτος να πληρώσουν, εκτός από το φόρο εισοδήματος, και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, το οποίο κυμαίνεται από 400 έως 650 ευρώ.

Μεγάλη μάχη

Σφάζονται βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ για να επιβιώσουν μετά τις 7 Ιουλίου

Σε αυτή την έντονη εσωτερική διαπάλη για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, πολλές υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν, ενώ υπήρξαν μετακινήσεις που ενόχλησαν και προκάλεσαν δυσαρέσκεια.

Για τα μάτια του κόσμου

Η ψεύτικη συγγνώμη του Τσίπρα με τα ρουσφέτια να συνεχίζονται

Συγγνώμη για… τα μάτια του κόσμου φαίνεται πως ήταν η απολογία του πρωθυπουργού το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, όσον αφορά το όργιο ρουσφετιών.

Δείτε για ποιες περιοχές

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα

Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στα νότια της χώρας προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

  • Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο
  • Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.
  • Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
  • Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
  • Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

Β. Λεβέντης στο One Channel: Ο Τσίπρας μου είπε ότι οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι «έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα πριν υπογραφεί».

Παγκόσμια ανησυχία

Κόλαση στα στενά του Ορμούζ: Πώς φτάσαμε στις επιθέσεις στα τάνκερ

Στην τρέχουσα συγκυρία οι πρώτες επιθέσεις έγιναν το Μάιο όταν δύο τάνκερ και δύο άλλα πλοία έξω από τη Φουτζέιρα δέχτηκαν υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ μία μέρα μετά θα υπάρξει και επίθεση με drone από αντάρτες Χούτι σε έναν από τους σαουδαραβικούς αγωγούς.

Υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Στο κόκκινο ο υδράργυρος – Πού θα «χτυπήσει» 38άρι

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες θα φτάσουν στους 38 βαθμούς θα είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα, Παρασκευή.

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες θα φτάσουν στους 38 βαθμούς θα είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα, Παρασκευή.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και μετά το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.

 

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά μέχρι τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-ΤΑ ΝΕΑ ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

1777 Το αμερικανικό κογκρέσο υπερψηφίζει την αποδοχή της σημαίας με τα 13 αστέρια και τις 13 ρίγες ως το εθνικό έμβλημα των ΗΠΑ.

1789 Ο πατήρ Ελάιτζα Κρέιγκ αποστάζει ουίσκι από καλαμπόκι. Θα ονομαστεί «Μπέρμπον», επειδή ο ιερωμένος ζούσε στην κομητεία Μπέρμπον του Κεντάκι.

1800 Ο Ναπολέων Βοναπάρτης νικά τους αυστριακούς στη Μάχη του Μαρένγκο στη Βόρεια Ιταλία και γίνεται κύριος της ιταλικής χερσονήσου.

1873 Ο Ερρίκος Σλίμαν ανακαλύπτει τους αμύθητους θησαυρούς της Τροίας.

1878 Υπογράφεται η συμφωνία, με την οποία η Οθωμανική Αυτοκρατορία παραχωρεί την Κύπρο στη Βρετανία, σε αντάλλαγμα για την υπόσχεση της Αγγλίας ότι θα φρόντιζε να αναθεωρηθεί η δυσμενής για την Πύλη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου.

1905 Άγρια σύρραξη σημειώνεται στον Άγιον Όρος, μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων μοναχών, με 80 τραυματίες.

1905 Εξέγερση των ναυτών στο Θωρηκτό Ποτέμκιν (ρωσική επανάσταση του 1905).

1925 Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα (Καταλανοί) γιουχάρουν τον ισπανικό εθνικό ύμνο κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. Σε αντίποινα, η δικτατορία του Πρίμο δε Ριβέρα θα κλείσει το γήπεδο για 6 μήνες.

1928 Γεννήθηκε ο αργεντινός γιατρός και επαναστάτης, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Το Παρίσι παραδίδεται στη Γερμανία. Για τους Γάλλους το Παρίσι παύει να είναι "η Πόλη του Φωτός", καθώς οι Γερμανοί παρελαύνουν στους δρόμους του.

1941 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Φραγκλίνος Ρούσβελτ, διατάσσει το "πάγωμα" όλων των γερμανικών και ιταλικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ.

1942 Οι Γερμανοί εκτελούν 50 ομήρους στο Ηράκλειο της Κρήτης ως αντίποινα για την καταστροφή γερμανικών αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της πόλης.

1966 Το Βατικανό ανακοινώνει την απόσυρση του index librorum prohibitum (κατάλογος απαγορευμένων βιβλίων), που είχε εφαρμόσει από το 1557.

1982 Τέλος του Πόλεμου των Φώκλαντς: Οι Αργεντινές δυνάμεις στο Πορτ Στάνλεϋ παραδίνονται άνευ όρων στους Βρετανούς.

1987 Η Εθνική ομάδα της Ελλάδος κατακτά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μπάσκετ κερδίζοντας στον τελικό της Αθήνας τη Σοβιετική Ένωση με 103-101.

1991 Το ΚΚΕ αποχωρεί από τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου.

1993 Στην Τουρκία, η πρώην υπουργός Προεδρίας, Τανσού Τσιλέρ, γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας.

Πηγή-THEPRESSROOM.GR

Και κάπως έτσι ,με όλα αυτά που σας ''μεταδίδω''θα σας αποχαιρετήσω και θα ευχηθώ καλό Τριήμερο Του Αγίου Πνεύματος σε όλους ,να περάσετε υπέροχα ,έχει και πανηγύρια ,πηγαίνετε με τα παιδάκια σας μιας και σήμερα ''τέλος''τα σχολεία ,πηγαίνετε θάλασσα ,κάντε τις βουτιές σας ,την ηλιοθεραπεία σας ,απολαύστε τον καφέ σας ή το κοκτέιλ σας σε σε κάποιο από τα πολλά μπιτσόμπαρα που έχουμε στον δήμο Βόλβης ,διασκεδάστε ,χαρείτε και χαμογελάστε ,ρουφήξτε την θετική ενέργεια που μας ''προσφέρει''η θάλασσα και φορτώστε τις μπαταρίες σας για την καινούργια εβδομάδα.Εμείς μαζί Πρώτα Ο Θεός την Τρίτη γιατί και εμείς θέλουμε την αδειούλα μας μιας και η ζέστη είναι ανυπόφορη και εδώ οπότε μια μέρα κενό για να κάνουμε και εμείς τις βουτιές μας.Το Τραγούδι αφιερωμένο σε όλους ,άκρως καλοκαιρινό ,άκρως Ελληνικό ,άκρως ''καυτό'',χαρείτε το και γιατί όχι ,ανεβάστε και την ένταση και απολαύστε αυτόν τον μοναδικό ρυθμό από έναν πολύ αγαπημένο καλλητέχνη.Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

Top