Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020

Καλησπέρα ,καλησπέρα και καλή σας βραδυά καθώς και χρόνια πολλά στις Αναστασίες του ντουνιά που γιορτάζουν σήμερα .Εν αναμονή της μεγάλης κλήρωσης ,της Χριστουγεννιάτικης κλήρωσης γιατί έπεται και συνέχεια μιας και συνεχίζουμε τον Πρωτοχρονιάτικο διαγωνισμό μας με 10 τυχερούς και εξίσου μεγάλα δώρα τα οποία φυσικά είναι μια ευγενική χορηγία του αξιότιμου δημοτικού συμβούλου κυρίου Ιωάννη Βαλερή .

Χριστούγεννα και παιδιά: 10 tips για να τα κάνετε μοναδικά!

10 οι τυχεροί λοιπόν που θα κερδίσουν τα εξής δώρα -

5 Βασιλόπιτες (από γνωστό ζαχαροπλαστείο της περιοχής μας )

1 Αντρικό πουκάμισο 

1 Γυναικεία μπλούζα 

και 3 παιδικά σακίδια 

Συνεχίζετε να λαμβάνετε μέρος στον διαγωνισμό μας ,τον Πρωτοχρονιάτικο διαγωνισμό μας και όσο περισσότερο σχολιάζετε τόσες και οι πιθανότητες να κερδίσετε ,εννοείται πως στην κλήρωση θα μπουν αυτοί που δεν θα έχουν κερδίσει από την κλήρωση που περιμένουμε να γίνει .Η επόμενη κλήρωση θα είναι στις 30 Δεκεμβρίου και θα μπορείτε να παραλάβετε τα δώρα σας όπως και στην Χριστουγεννιάτικη κλήρωση στέλνωντας μήνυμα ή στην Σούζη Αρχοντή ή στον Χρήστο Ευθυμιάδη για να σας πουν τι ώρα θα παραλαμβάνει ο κάθε τυχερός το δώρο του ,αυτό γίνετε για την τήρηση των μέτρων μιας και δεν μπορεί ο ίδιος ο κύριος Βαλερής να σας τα δώσει κατ'ιδίαν .

Ευχαριστούμε πολύ όλους για τις συμμετοχές σας καθώς και τον χορηγό και δωροθέτη μας κύριο Ιωάννη Βαλερή που επρόκειτο  να ξαναβάλει υποψηφιότητα για την δημαρχεία του δήμου Βόλβης.Καλό θα είναι να λέτε και εσείς ένα ευχαριστούμε στον χορηγό μας μιας και δεν το βλέπω συχνά στα σχόλια σας ,μην το ξεχνάτε σας παρακαλώ του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και οι τυχεροί αλλά και οι υπόλοιποι ,οι οποίοι ίσως και να έχουν λάβει κάποιο δώρο από τον ίδιο παλιότερα.Να ευχηθώ λοιπόν καλή επιτυχία σε όλους σας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Καιρός Χριστούγεννα: Κλείδωσε η κακοκαιρία από τις 26 Δεκεμβρίου, επόμενη μέρα των Χριστουγέννων. Συμφωνούν Σάκης Αρναούτογλου, Τάσος Αρνιακός και ΕΜΥ.

Με ήπιο καιρό και θερμοκρασίες έως 20 ή και λίγο πιο πάνω βαθμούς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, αλλά από την επομένη το σκηνικό αλλάζει, ο καιρός επιδεινώνεται και θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ίσως και ημιορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου

ΠΕΜΠΤΗ 24-12-2020 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ)

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα
δυτικά και βόρεια.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι
κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και νωρίς το πρωί
στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα
στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τοπικά στα πελάγη θα φτάσουν
τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή νέα άνοδο και θα κυμανθεί 2 με 4
βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-12-2020 (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά
του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν
σποραδικές βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως
στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο
Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-12-2020

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα
και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με βροχές που από το απόγευμα στα
δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το
μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές
καταιγίδες.
Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο και από
το βράδυ στο Ιόνιο, τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-12-2020

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια
σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά,
από το απόγευμα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, θα
εξασθενήσουν.
Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα βορειοδυτικά
ημιορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο
τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα
στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Καιρός Χριστούγεννα: Κλείδωσε η κακοκαιρία από τις 26! Τι λένε Αρνιακός, Αρναούτογλου, ΕΜΥ

Πηγή-Dokari.gr

Σαν σήμερα 22 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Τι συνέβη στον κόσμο και στην Ελλάδα σαν σήμερα 22 Δεκεμβρίου

1807 Κατόπιν παρότρυνσης του Αμερικανού προέδρου Τόμας Τζέφερσον, το Κογκρέσο των ΗΠΑ εγκρίνει εμπάργκο, με το οποίο απαγορεύονται οι εμπορικές συναλλαγές με άλλες χώρες.

1849 Η εκτέλεση του Ρώσου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ματαιώνεται την τελευταία στιγμή. Είχε καταδικαστεί για αντιτσαρική προπαγάνδα.

1882 Ο Τόμας Έντισον στολίζει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαμπιόνια.

1894 Καταδικάζεται -αδίκως όπως θα αποδειχθεί- σε ισόβια κάθειρξη για προδοσία ο Γάλλος αξιωματικός, εβραϊκής καταγωγής Άλφρεντ Ντρέιφους, με την κατηγορία της διαρροής πληροφοριών στους Γερμανούς. Εξορίζεται στο Νησί του Διαβόλου στη Γαλλική Γουινέα (αποικία καταδίκων) για να εκτίσει την ποινή του. Η καταδίκη του θα διχάσει πολιτικά τη Γαλλία για μια ολόκληρη δεκαετία. Τον υπερασπίστηκε με το γνωστό κείμενό του υπό τον τίτλο "Κατηγορώ" ο Εμίλ Ζολά, ενώ "Υπόθεση Ντρέιφους" χαρακτηρίζεται πλέον κάθε δικαστική πλάνη. Ο Ντρέιφους, τελικά θα λάβει χάρη από το Γάλλο πρόεδρο, Εμίλ Λουμπέ, δέκα χρόνια μετά την καταδίκη του.

1900 Το εργοστάσιο Daimler, που διευθύνουν οι υιοί του Γκότλιμπ Ντάιμλερ, Πάουλ και Άντολφ, παράγει την πρώτη Mercedes.

1905 Αρχίζει η ένοπλη εξέγερση των εργατών της Μόσχας (επανάσταση του 1905).

1927 Στην Ελλάδα, οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν, ζητώντας την καταβολή ενός ολόκληρου μισθού για τις γιορτές των Χριστουγέννων (Δώρο Χριστουγέννων).

1929 Υπογράφεται συνθήκη ανακωχής μεταξύ Κινέζων και Ρώσων για τη Μαντζουρία.

1940 Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τη Χειμάρρα. 730 Ιταλοί συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι.

1940 Το υποβρύχιο "Παπανικολής" βυθίζει το ιταλικό εμπορικό πλοίο "Αντονιέτα".

1941 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο Τίτο δημιουργεί την πρώτη ταξιαρχία των προλετάριων, κατά τη διάρκεια του αντάρτικου κατά των Γερμανών στη Γιουγκοσλαβία.

1942 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Μεγάλη αντικατοχική διαδήλωση φοιτητών, υπαλλήλων και εργατών λαμβάνει χώρα στην Αθήνα. Σκοτώνεται από τους κατακτητές ο φοιτητής Μ. Κωνσταντινίδης.

1942  Στην ΕΣΣΔ, οι σοβιετικοί εξαναγκάζουν τα γερμανικά στρατεύματα σε υποχώρηση 15 μιλίων, στον ποταμό Δον.

1953 Ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος συναντάται με το Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Ίντεν στη βρετανική πρεσβεία της Αθήνας για το Κυπριακό. Υπάρχει διάσταση απόψεων, ενώ αίσθηση προκαλεί η δήλωση Ίντεν ότι για τη βρετανική κυβέρνηση "δεν υφίσταται Κυπριακό ζήτημα, ούτε εις το παρόν, ούτε εις το μέλλον".

1960 Ιδρύεται μόνιμο θέατρο στη Θεσσαλονίκη, με την ονομασία Οργανισμός Θεάτρου Βορείου Ελλάδας.

1962 Γεννήθηκε ο Άγγλος ηθοποιός Ρέιφ Φάινς, βραβευμένος δυο φορές με Όσκαρ

1963 Το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο «Λακωνία», συμφερόντων Γουλανδρή, πιάνει φωτιά και βυθίζεται δύο ημέρες αργότερα στα ανοιχτά των νησιών Μαδέρα στον Ατλαντικό, προκαλώντας το θάνατο 128 ατόμων.

1974 Τα νησιά Μεγάλες Κομόρες, Ανζουάν και Μοχέλι ψηφίζουν σε δημοψήφισμα υπέρ της ανεξαρτησίας της από τη Γαλλία σε ποσοστό 94,5% και να αποτελέσουν το ανεξάρτητο κράτος Κομόρες. Η Μαγιότ θα παραμείνει υπό γαλλική διοίκηση.

1978 Καθιερώνεται δια νόμου η χρήση μιας και μοναδικής ελληνικής σημαίας, αυτή της θάλασσας με τις 5 κυανές και 4 λευκές ρίγες, για όλες τις χρήσεις.

1989 Πέφτει μετά από 42 χρόνια το καθεστώς Τσαουσέσκου στη Ρουμανία. Την προηγούμενη μέρα ο Τσαουσέσκου είχε δώσει εντολή στα ρουμανικά στρατεύματα να πυροβολήσουν διαδηλωτές. Ο στρατός δεν υπάκουσε. Ο ίδιος και η γυναίκα του προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα χωρίς να τα καταφέρουν. Αργότερα και οι δυο θα καταδικαστούν για μαζικές δολοφονίες και θα εκτελεστούν στις 25 Δεκεμβρίου. Ο Ίον Ιλιέσκου αναλαμβάνει την Προεδρία της Ρουμανίας.

1989 Η βουλευτής της ΝΔ και χήρα του Παύλου Μπακογιάννη, Ντόρα, ζητά με πρόταση νόμου ν' απαγορευθεί η δημοσίευση και μετάδοση τρομοκρατικών προκηρύξεων.

1992 Συντρίβεται λιβυκό Boeing 727, που εκτελούσε εσωτερική πτήση από τη Βεγγάζη στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 157 επιβαίνοντες.

2000 Παντρεύονται στη Σκωτία η Μαντόνα και ο Γκάι Ρίτσι. Είναι ο δεύτερος γάμος για τη ντίβα της ποπ και ο πρώτος για τον Άγγλο σκηνοθέτη.

2001 28 άνδρες και δύο γυναίκες αποτελούν τη μεταβατική κυβέρνηση του Αφγανιστάν, που προήλθε μετά την πτώση του καθεστώτος των Ταλιμπάν. Επικεφαλής της αναλαμβάνει ο Χαμίντ Καρζάι.

2002 Πεθαίνει ο Βρετανός μουσικός Τζο Στράμερ (πραγματικό όνομα Τζον Γκρέιαμ Μέλορ), ιδρυτής των Clash.

2005 Ο Δήμος Αθηναίων και η Εθνική Τράπεζα αποφασίζουν και τυπικά να αγοράσουν το οικόπεδο στον Βοτανικό, όπου θα χτιστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

2007 Ασκείται ποινική δίωξη κατά της Εύης Τσέκου, πρώην συνεργάτιδας του Χρήστου Ζαχόπουλου με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και συμμετοχή σε αυτοκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

2008 Η Βουλγάρα Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ), επιστρέφοντας από την δουλειά της, δέχεται δολοφονική επίθεση. Δύο άτομα της ρίχνουν βιτριόλι στο πρόσωπο και με τη βία την αναγκάζουν να το καταπιεί. Θα νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό, με σοβαρές βλάβες στο πρόσωπο και μόνιμες βλάβες σε ζωτικά όργανα, ενώ θα χάσει την όραση της από το ένα μάτι.

-Πηγή-Thepressroom.gr

Η Γέννηση του Χριστού - Ιησού Χριστού : Τι γράφει η Αγιά Γραφή ; |  GreekAffair.gr

 

Κοιτάξτε να δείτε πως έχουν τα πράγματα ...εγώ δεν είμαι εδώ ούτε για να σας ''τρομοκρατίσω ''ούτε για να σας χαλάσω την διάθεση ,το κάνουν κάποιοι άλλοι οι γνωστοί μαιντανοί και δημοσιογράφοι πάρα πολύ καλά ,άλλωστε γαυτό πληρώνονται ...εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε εδώ για να σας φτιάξουμε όσο μπορούμε το κέφι και την διάθεση ,οπότε σήμερα θα σας αφιερώσω ένα Χριστουγεννιάτικο τραγούδι γιατί είναι Χριστούγεννα ,γιατί είμαστε χαρούμενοι που θα Γεννηθεί Ο Σωτήρας μας ,είμαστε χαρούμενοι γιατί Το Αστέρι Της Βηθλεέμ λάμπει ζωντανά και θα μας δώσει το Φως για να τελιώσει αυτό το ...κακό που ζούμε .Δεν θα πω τίποτα άλλο θα σας ευχηθώ καλή επιτυχία στην κλήρωση ,θα ευχηθώ να είστε πάντα χαμογελαστοί και να περάσετε όμορφα και με ηρεμία και αυτό το βράδυ.Μαζί θα είμαστε αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός που Θα Γεννηθεί και μέχρι τότε .....Κλείστε τις τηλεοράσεις και αν θέλετε να τις έχετε ανοιχτές δείτε ένα όμορφο πρόγραμμα που θα γεμίσει την ώρα σας και δεν θα σας τρομοκρατήσει ....φτάνει πια με την τρομοκρατία των ΜΜΕ ,φτάνει !!! Φιλιά στα μούτρα σας .....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΤΟΥΝΙΑ .

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Λευτεριά – ΕΔΕΚ

Παραθέτουμε την συνέντευξη στην ΕΡΤ του  Δ/ντη της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

Τον κωδικό μετακίνησης «6» θα στείλουμε παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, για να πάμε στα τραπέζια, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα, απηύθυνε εκ νέου έκκληση “να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως”

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ |b0cb1f

«Είχαν από παλιά προσωπικές διάφορες. Απέναντι από το σπίτι που ανακαίνισε το θύμα ο γιος μου τον χτύπησε.

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ
Top