Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020

Καλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα ,σε όλο τον κόσμο και τον ντουνιά ,καλημέρα και για σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου και ο καιρός στην Ελλάδα αρχίζει και φτιάχνει επιτέλους ,βέβαια θα μου πείτε κάποιοι και τι να το κάνουμε που φτιάχνει ο καιρός ;;;Θα σας πω πως καλύτερα να φτιάξει και να ζεστάνει ο καιρός μπας και επιτέλους ''ελευθερωθούμε''από όλο αυτό που ζούμε.Να σας πω όμως ότι εμείς είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση εδώ στην Κύπρο μιας και δεν μας αφήνουν ούτε τη θάλασσα να πλησιάσουμε ,ούτε το βουνό ούτε γενικά την φύση ,πορευόμαστε με ένα μήνυμα που στέλνουμε την ημέρα ίσα ,ίσα για το σούπερ μάρκετ και αν κάποιος θέλει να κάνει την γυμναστική του μόνο σε ακτίνα του ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του ,βλέπω όμως ότι στην Ελλάδα και στην θάλασσα μπορείτε κάποιοι να πάτε και να πάρετε καθαρό αέρα ,και στο βουνό και γενικά είναι πιο λάσκα τα πράγματα .

Οπότε φροντίστε να πηγαίνετε στην φύση όσο περισσότερο μπορείτε μιας και εμείς αρχίζουμε πλέον και τα 'παίζουμε εφόσων και ο καιρός είναι πάρα πολύ καλός.Πάμε στα δικά μας και τα νέα του καιρού που είναι ενθαρυντικά και ευχόμαστε να ζεστάνει και να φύγει αυτός ο αόρατος εχθρός που μας ταλαιπωρεί πάρα πολύ .

Καιρός τώρα: Επιμένουν τα μποφόρ την Τετάρτη - Πού και πότε θα βρέξει.

Καιρός τώρα: Επιμένουν τα μποφόρ την Τετάρτη - Πού και πότε θα βρέξει (pics)

Βελτιωμένος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου - Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι ενώ ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι βοριάδες θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση, όμως θα πνέουν στα ανατολικά 6 με 8 και μέχρι το μεσημέρι στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια.

 

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 8 Απριλίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Aνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ μέχρι το μεσημέρι στο Θρακικό έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 8 Απριλίου 1820 αγρότης σκάβοντας στο κτήμα του ανακαλύπτει την Αφροδίτη της Μήλου

Σαν σήμερα 8 Απριλίου 1820 αγρότης σκάβοντας στο κτήμα του ανακαλύπτει την Αφροδίτη της Μήλου

8 Απριλίου 1827 ο Αγγλικός, ο Γαλλικός και ο Ρωσικός  στόλος, υπό τους ναυάρχους Ερρίκο Δεριγνί, Εδουάρδο Κόδριγκτον και Λογγίνο Χέιντεν, κατατροπώνει τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο του Ιμπραήμ, έξω από το Ναβαρίνο, στη σημερινή Πύλο.

Η Ναυμαχία του Ναβαρίνου σήμανε την ελευθερία της Ελλάδας, παρά τη συνεχιζόμενη σφοδρή άρνηση του Σουλτάνου. Οι τρεις δυνάμεις επέβαλαν τελικά τη θέλησή τους και μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 1829 (παλαιό ημερολόγιο) που δόθηκε η τελευταία μάχη του Αγώνα στην Πέτρα της Βοιωτίας, το ελληνικό κράτος είχε σχηματισθεί με βόρεια σύνορα τη γραμμή Αμβρακικού - Παγασητικού..

1730: Εγκαινιάζεται η πρώτη εβραϊκή συναγωγή στη Νέα Υόρκη.

1742: Πρεμιέρα στο Δουβλίνο για το ορατόριο «Ο Μεσσίας» του Τζορτζ Χέιντελ.

1820: Ο αγρότης Γιώργος Κεντρωτάς, σκάβοντας στο κτήμα του στη Μήλο, ανακαλύπτει ένα γυναικείο άγαλμα. Είναι η πασίγνωστη σήμερα Αφροδίτη της Μήλου, που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου και την οποία απέκτησαν οι Γάλλοι από τους Οθωμανούς

1886: Ο γερμανός επιστήμονας δρ. Καρλ Γκάσνερ δημιουργεί την πρώτη μπαταρία ξηρού στοιχείου. Δέκα χρόνια αργότερα, η εταιρία UCAR (Energizer) θα ξεκινήσει την εμπορική εκμετάλλευση της εφεύρεσης.

1896: Κηρύσσεται απεργία των μεταλλωρύχων στο Λαύριο. Οι φύλακες σκοτώνουν δυο απεργούς. Οι απεργοί σκοτώνουν τους φύλακες, ανατινάζουν τις αποθήκες και τα γραφεία, και αφοπλίζουν τους αστυνομικούς.

1899: Η Μάρθα Πλέις είναι η πρώτη γυναίκα, που καταδικάζεται σε θάνατο στην ηλεκτρική καρέκλα.

1911: Το πρώτο τουρνουά σκουός παίζεται στο Harvard Club της Νέας Υόρκης.

1913: Αρχίζει να λειτουργεί στο Πεκίνο το πρώτο Κοινοβούλιο της Κινεζικής Δημοκρατίας.

1918: Ενώ μαίνεται ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, οι ηθοποιοί Τσάρλι Τσάπλιν και Ντάγκλας Φέρμπανκς συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση των ΗΠΑ για τον πόλεμο, πουλώντας κουπόνια στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

1919: Η Γενεύη ορίζεται έδρα της Κοινωνίας των Εθνών.

1931: Σύμφωνα με το ελληνικό νομοσχέδιο περί Τύπου, η ελευθεροτυπία παραμένει απαραβίαστη.

1932: Η Ιταλία ζητάει να παραγραφούν όλα τα πολεμικά χρέη και οι πολεμικές αποζημιώσεις.

1939: Με υπόμνημα, που απέστειλε στον βασιλιά Γεώργιο Β, ο αρχηγός του Κόμματος των Φιλελευθέρων, Θεμιστοκλής Σοφούλης, προτείνει το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

1941: Οι Γερμανοί «ραγίζουν» το μέτωπο στη «Γραμμή Μεταξά» της ελληνικής άμυνας.

1942: Ενώ το Λένινγκραντ πολιορκείται στενά από τους Γερμανούς, η Σοβιετική Ένωση καταφέρνει να ανοίξει σιδηροδρομική γραμμή για τη μεταφορά στρατευμάτων και εφοδίων.

1945: Απαγχονίζεται ο Γερμανός πάστορας Ντίτριχ Μπονχέφερ, που εναντιωνόταν στις αντισημιτικές αρχές των Ναζιστών.

1949: Οι Σύμμαχοι ανακοινώνουν το «καθεστώς κατοχής» της Γερμανίας.

1963: Ο Οδυσσέας Ελύτης αναλαμβάνει διευθυντής προγράμματος του ΕΙΡ. Θα παραμείνει στην θέση του έως τις 28 Απριλίου 1954.

1963: Αρχίζουν οι επίσημες συνομιλίες για την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα.

1972: Ο Πολ Μακάρτνεϊ, μετά τη «Ματωμένη Κυριακή» στη Βόρειο Ιρλανδία, κυκλοφορεί το τραγούδι «Give Ireland Back To The Irish». Το τραγούδι θα απαγορευτεί από το BBC.

1986: Δολοφονείται στο Κολωνάκι από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» ο 79χρονος βιομήχανος Δημήτριος Αγγελόπουλος (της «Χαλυβουργικής»).

1986: Ο ηθοποιός Κλιντ Ίστγουντ εκλέγεται δήμαρχος της πόλης Καρμέλ στην Καλιφόρνια, συγκεντρώνοντας 72%.

1989: Το ΚΚΕ, η Ελληνική Αριστερά, η ΕΔΑ και ανεξάρτητοι αριστεροί συγκροτούν το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Πρόεδρος ορίζεται ο Χαρίλαος Φλωράκης και γραμματέας ο Λεωνίδας Κύρκος.

1990: Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, με ποσοστό 46,8% και 150 έδρες, στις τρίτες βουλευτικές εκλογές που έγιναν μέσα σ’ ένα χρόνο. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 38,6% και ο Συνασπισμός με 10,2%..

1994: Η αστυνομία βρίσκει το πτώμα του Κερτ Κομπέιν. Ο ηγέτης των Nirvana έχει αυτοκτονήσει με όπλο από τις 5 Απριλίου.

1995: Οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν ακόμη ένα από τα τελευταία προπύργια των Τσετσένων αυτονομιστών, την κωμόπολη Σαμάσκι, ύστερα από ένα 48ωρο σφοδρού βομβαρδισμού.

2002: Πέντε στρατιώτες χάνουν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία στο φυλάκιο Μανίτσα του Έβρου στην προσπάθειά τους να σηκώσουν τον ιστό της σημαίας και να τον τοποθετήσουν στη βάση του. Από λάθος χειρισμό, ο ιστός ακούμπησε στο μετασχηματιστής υψηλής τάσης της ΔΕΗ που βρισκόταν δίπλα με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να χτυπηθούν από το ρεύμα..

Πηγή-Thepressroom.gr

 

Πσχαλινές δημιουργίες !

 Πασχαλινά Κουλουράκια της Λαμπρής

Ποιό παιδί δεν έχει μπουκωθεί στα κρυφά τα αμαρτωλά, μη νηστίσιμα κουλουράκια την Μεγάλη Παρασκευή ή το Σάββατο πριν την Ανάσταση; Τίποτα δεν μπορούσε να μας σταματήσει! Ούτε οι απειλές της γιαγιάς ότι δεν θα μας αφήσει να φάμε το κόκκινο αυγό, ούτε η προσπάθεια της να τα βάλει στο ψηλότερο σημείο της κουζίνας. Εγώ θυμάμαι να μπουκώνομαι το κουλουράκι και να το μασάω τόσο γρήγορα που πιανόταν το σαγόνι μου. Και αργότερα άλλη μια βόλτα από την κουζίνα. Κάθε κουλουράκι ήταν νοστιμότερο από το προηγούμενο, κάθε αμαρτία όλο και πιο γλυκιά. 

Το Πάσχα είναι γεμάτο από αγαπημένα έθιμα, νόστιμα μαγειρέματα και κάποιες all time classic συνταγές που δεν τις πειράζεις, δεν τις αλλάζεις και γενικώς τις κρατάς όπως στις παρέδωσε η γιαγιά σου. Μία από αυτές είναι τα Πασχαλινά Κουλουράκια της Λαμπρής τα οποία φτιάχνουμε την Μεγάλη Πέμπτη και τα τρώμε για τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα…

Την Μεγάλη Πέμπτη, υπάρχουν ακόμα πολλές γειτονιές που μοσχοβολάνε Πασχαλινά ψησίματα. Τα κουλουράκια της Λαμπρής διαδέχονται τα τσουρέκια και σειρά παίρνουν οι Κουλούρες της Λαμπρής, αυτό το ψωμί με τον γλυκάνισο και τα περίτεχνα σχέδια που ποτέ δεν αγάπησα. Μου αρέσουν αυτές οι μαγειρικές παραδόσεις του Πάσχα και ακόμα περισσότερο μου αρέσει που τις κρατάμε ζωντανές. Μου θυμίζουν τότε που τα γόνατα μου ήταν μόνιμα γρατζουνισμένα και το μεγαλύτερο μου πρόβλημα ήταν να μου πάρει η νονά μου η Νόρα ωραία λαμπάδα (και πάντα μου έπαιρνε).

Πασχαλινά Κουλουράκια της Λαμπρής

  • Μερίδες: 50 κουλουράκια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωμαατίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 50 ml χυμό πορτοκάλι
  • 200 ml γάλα φρέσκο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 1 αυγό για την επάλειψη

Εκτέλεση

1. Βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάτε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Κουλουράκια της Λαμπρής 3

3. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια, το αλάτι, το baking powder και την σόδα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.

4. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, χαμηλώνουμε τελείως το μίξερ και  προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Αφήνουμε να  ζυμωθούν για 3-4 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είμαι μαλακή, εύπλαστη, να μην κολλάει στα χέρια και να μην είναι ελαστική.

Κουλουράκια της Λαμπρής 4

5. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

6. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάστε κουλουράκια με τα δυό χεράκια.

7. Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείψτε τα με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό.

8. Ψήστε κάθε παρτίδα σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 170oC.

TIP: Όσο πλάθετε τα κουλουράκια, δουλέψτε τη ζύμη γρήγορα με τα χέρια σας. Επειδή πρόκειται ουσιαστικά για μια ζύμη βουτύρου, η ζεστασιά των χεριών σας θα λιώσει το βούτυρο και δεν θα πλάθονται εύκολα τα κουλουράκια σας.

Κουλουράκια της Λαμπρής 5

Πηγή-Madameginger.com

Αυτά για σήμερα ,εύχομαι να απολάυσετε και το άρθρο και το τραγούδι της ημέρας καθώς και τα κουλουράκια που ελπίζω κάποιες κυρίες να φτιάξουν και να μας πουν τις εντυπώσεις τους .Εγώ θα τα φτιάξω ,είναι πολύ εύκολα και μαζί με την μικρή μου θα τα φτιάξουμε παρέα.Λοιπόν κυρίες μου και κύριοι σας εύχομαι μια γλυκιά σαςν ζάχαρη ημέρα ,ένα μεγάλο ευχαριστώ που στηρίζετε με τόση αγάπη αυτήν την στήλη και μακάρι να είχα δώρα και να φτιάχναμε διαγωνισμούς λέω λοιπόν και το φωνάζω στους επιχειρηματίες που είτε έχουν φούρνο ,είτε σουπερ μάρκετ ,είτε οτιδήποτε φαγώσιμο ας κάνετε το καλό και δώστε δώρα στον κόσμο μέσα από το www.volvinews.gr και καποιους διαγωνισμούς ,δεν σας κοστίζει τίποτα να δώσετε 3 τσουρέκια ή μια σακούλα με ήδη πρώτης ανάγκης ,κάντε λοιπόν ένα καλό και μέσω απο εδώ κάποιοι θα γίνουν χαρούμενοι και εσείς θα διαφημιστείτε .Μακάρι να βγεί κάποιος και να μας προσφέρει το δώρο του για τον κόσμο ,το έχω πει και άλλες φορές αλλά δυστυχώς δεν δίνουν ,δυστυχώς .....Μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ,ακούστε το τραγούδι και νιώστε την θετική ενέργεια που σας στέλνω από την ''φυλακή μου''.Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

 

Top