Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024

Καλή σας ημέρα κυρίες μου και κύριοι ,καλημέρα και στην ομάδα μας εκεί στο Facebook ''volvinews'' ,καλημέρα όλη μέρα απ'άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα .Σήμερα ούτε θα βρίσω ούτε θα μπω στην διαδικασία να χαλάσω την διάθεση μας έρχεται το Τριήμερο της Αποκριάς και λέω να αφήσουμε στην άκρη τα πολλά λόγια και τα προβλήματα και με χαμόγελο με καλή διάθεση ,με κέφι (γιατί όχι ) να περάσουμε καλά σε ότι επιλέξει ο καθένας να κάνει και έστω άπο εδώ εγώ θα προσπαθήσω με την σημερινή μουσική μου επιλογή να σας κάνω να ανοίξετε την ένταση και να περάστε όμορφα στην στήλη που τόσο αγαπάτε και που μας το δείχνετε καθημερινά ή έστω όσες φορές το άρθρο της στήλης είναι ολοκληρωμένο .Να ξέρετε πως οι διαχειριστές βλέπουν τα ποσοστά επισκεψημότητας και πραγματικά σας ευχαριστούμε πολύ.

Πάμε όμως να δούμε τα νέα για τον καιρό όπου και σήμερα θα είναι άστατος και επίσης με τι καιρικές συνθήκες θα γιορταστεί η Καθαρά Δευτέρα μιας και υπάρχουν εκδηλώσεις διάφορες στον Δήμο μας .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Συννεφιασμένη και με τοπικές βροχές η Πέμπτη - Η πρόγνωση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα...

Καιρός: Συννεφιασμένη και με τοπικές βροχές η Πέμπτη - Η πρόγνωση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Γενικά βελτιωμένος θα παρουσιαστεί ο καιρός και σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χώρα και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια και τα δυτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Πέμπτη 14 Μαρτίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μικρής διάρκειας καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-03-2024
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-03-2024
Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη θα πνέουν δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-03-2024
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-03-2024
Στη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες έως τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 14 Μαρτίου - Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας...

Σαν σήμερα 15 Μαρτίου - Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

1892: Στην Αγγλία, ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Λίβερπουλ.

1905: Οι επαναστάτες στην Κρήτη κηρύσσουν την ένωση της νήσου με την Ελλάδα.

1907: Εκλέγονται στη Φινλανδία οι πρώτες βουλευτίνες. Είναι 19 και αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους στις 23 Μαΐου.

1926: Ο δικτάτωρ Θεόδωρος Πάγκαλος εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς αντίπαλο.

1935: Στη Γερμανία, ο υπουργός Προπαγάνδας, Γιόζεφ Γκέμπελς, απαγορεύει την κυκλοφορία τεσσάρων εφημερίδων του Βερολίνου.

1937: Δημιουργείται η πρώτη τράπεζα αίματος στον κόσμο για μεταγγίσεις στο νοσοκομείο Κουκ Κάουντι, στο Σικάγο των ΗΠΑ.

1939: Τα χιτλερικά στρατεύματα εισβάλουν στην Τσεχοσλοβακία, την οποία καταλαμβάνουν αναίμακτα. Ο Πρόεδρος Χάτσα, μετά από καρδιακό επεισόδιο, που υπέστη κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων, διατάσσει να μην υπάρξει αντίσταση κατά των γερμανικών στρατευμάτων. Ο Χίτλερ μετατρέπει τη Μοραβία και τη Βοημία σε προτεκτοράτα.

1943: Αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός με ελληνες Εβραίους με προορισμό το Αουσβιτς. Συνολικά πάνω από 48.000 Ελληνοεβραίοι εκτοπίστηκαν στο Αουσβιτς, στο Μπιργκενάου και στο Μπέργκεν-Μπέλσεν. Μόνο 2.000 θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά το τέλος του πολέμου.

1945: Απελευθερώνονται τα Δωδεκάνησα και ζητούν να ενωθούν με την Ελλάδα.

1964:Παντρεύονται στο Μόντρεαλ του Καναδά η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον.

1974: Στις ΗΠΑ, ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφαίνεται ότι ο Πρόεδρος, Ρίτσαρντ Νίξον, συμμετείχε σε συνωμοσία με σκοπό να καλυφθεί ο ρόλος του Λευκού Οίκου στην παραβίαση των γραφείων του Δημοκρατικού Κόμματος (υπόθεση Γουοτεργκέιτ).

1975: Πεθαίνει σε ηλικία 69 ετών στο Παρίσι ο μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης. Ο Έλληνας μεγιστάνας ήρθε το 1922 ήρθε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα και έπειτα από λίγο μετανάστευσε στην Αργεντινή. Το 1932 αγόρασε το πρώτο του πλοίο, το οποίο ονόμασε Καλλιρόη προς τιμήν της αδελφής του. Το 1946 παντρεύτηκε την κόρη του εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού Αθηνά-Τίνα και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα. Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, ο Ωνάσης και η Τίνα Λιβανού χώρισαν. Πολύ γρήγορα ο Ωνάσης, χάρη στο ιδιοφυές επιχειρηματικό του ταλέντο, αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές του κόσμου. Το όνομά του έγινε συνώνυμο του μύθου όχι μόνο στους οικονομικούς κύκλους της παγκόσμιας κοινότητας αλλά και μεταξύ των απλών ανθρώπων.

1989: Παραιτείται από την Κυβέρνηση για λόγους «ευθιξίας», εξαιτίας της ανάμιξής του ονόματός του στο σκάνδαλο Κοσκωτά, ο Μένιος Κουτσόγιωργας.

1990: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εκλέγεται ο πρώτος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης.

1995: Τρομοκρατική επίθεση με δύο ρουκέτες σημειώνεται κατά των εγκαταστάσεων του «Mega Channel» στην Παιανία, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 20.30, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές.

1997: Το γκαζάδικο «Ευγενία» γίνεται ενέδρα θανάτου για τους μεταλλεργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος. Ο απολογισμός της τρομακτικής έκρηξης που ταράζει το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου το Πέραμα είναι τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες. Το «Ευγενία» σκίστηκε στα δύο από την έκρηξη, ενώ τα κορμιά των θυμάτων είχαν εκτοξευτεί σε απόσταση ακόμη και 100 μέτρων από το πλοίο.

2002: Αποχωρούν οι ισραηλινές δυνάμεις από τέσσερις παλαιστινιακές πόλεις. Αναπτερώνονται οι ελπίδες για επίτευξη εκεχειρίας.

2003: Πόλεμος στο Ιράκ. Τα πρώτα πολεμικά πλοία περνούν τη διώρυγα του Σουέζ, ενώ έντονη κινητικότητα υπάρχει και στη Μεσόγειο.

2007: Η Ελλάδα, η Ρωσία και η Βουλγαρία υπογράφουν τη συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, έπειτα από 14 χρόνια διαπραγματεύσεων.

2011: Ξεκινά η επανάσταση στη Συρία.

2015: Νεκρός εντοπίζεται ο φοιτητής της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης. Ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς στις 6 Φεβρουαρίου και η υπόθεσή του απασχόλησε και απασχολεί το πανελλήνιο.

Πηγή-Thepressroom.gr

 

Αυτά για σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και επειδή αύριο Παρασκευή δυστυχώς δεν θα ,πορέσω να βρίσκομαι εδώ μαζί σας θα σας πω άπο σήμερα τις ευχές μου για να περάσετε ένα όμορφο δυνατό και γεμάτο κέφι Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας .Στον Δήμο μας υπάρχουν κάποιες Καρναβαλικές εκδηλώσεις και μπορείτε να μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook ''volvinews'' και να βρείτε όλες τις αναρτήσεις με τις εκδηλώσεις που έχουν κάποια άπο τα χωριά του Δήμου Βόλβης .Μαζί και πάλι Πρώτα Ο Θεός με την έναρξη της νηστείας για πολλούς άπο εμάς την ερχόμενη Τρίτη όπου φυσικά και εύχομαι καλή δύναμη ,υπομονή ,προσευχή ,μετάνοια ,αγώνα πνευματικό και ότι νομίζω ο καθένας καλύτερο για τον εαυτό του προς Τον Θεό μας.

Καλό Τριήμερο Αποκριάς ,Καλή Σαρακοστή .Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ !

 

 

Top