ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

06 Οκτωβρίου 2014
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

10505628 714789331932944 6361263670940321114 nΤην ώρα που χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις στενάζουν κάτω από το βάρος της πιο μεγάλης και αδυσώπητης οικονομικής κρίσης της σύγχρονης ιστορίας μας, εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε με νύχια και με δόντια τα ελληνικά προϊόντα.

Αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, γιατί έτσι δίνουμε δουλειά σε Έλληνες. Μην περιμένετε κάποια «επίσημη οδηγία». Ας το κάνει ο καθένας μόνος του...
Επί σειρά ετών πιστεύαμε ότι τα σύνορα της Ευρώπης γκρεμίστηκαν, ότι δεν είχε σημασία αν μία εταιρεία είχε έδρα την Αθήνα, το Βερολίνο ή τη Ρώμη. Νομίσαμε, αφελώς, ότι γίναμε κάτι σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η κρίση απέδειξε ότι σφάλαμε. Στα χρόνια της επίπλαστης ευημερίας μας δεν χρεώσαμε μόνο τη χώρα μας για να καταναλώσουμε ό,τι παρήγαγαν οι βιομηχανίες των φίλων και συνεταίρων μας. Την ίδια ώρα αποδημήσαμε πλήρως τη βιομηχανία μας, διαλύσαμε την αγροτική μας παραγωγή. Αν δεν κάνουμε λάθος, το 1980 καλύπταμε το 90% των αναγκών μας σε αγροτικά προϊόντα και σήμερα η σχέση αυτή έχει πλήρως αντιστραφεί.
Είναι αργά για δάκρυα κι οι διαπιστώσεις έχουν πλέον κουράσει. Είναι καιρός για δράση. Όχι, δεν θα αντιμετωπίσουμε ριζικά το πρόβλημα χρέους αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα. Θα σώσουμε όμως κάποιες θέσεις εργασίας κι αυτό είναι από μόνο του πολύ σημαντικό στις μέρες που ζούμε. Κι επιπλέον ίσως δώσουμε ένα κίνητρο σε ανθρώπους που θα ήθελαν να ενεργοποιηθούν στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της βιομηχανικής και της γεωργικής παραγωγής.Σε επiδημικό φαινόμενο εξελίσσεται, επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν μόνον αλλοδαπούς! Εστιατόρια-πιτσαρίες-ψητοπωλεία, μπαρ , αλλά και άλλες επιχειρήσεις, προτιμούν αποκλειστικά αλλοδαπούς στη δούλεψή τους, αποκλείοντας τους Έλληνες!
Υπάρχουν δε κάποιοι εργοδότες, οι οποίοι τόλμησαν να αναρτήσουν και σχετική πινακίδα στην επιχείρησή τους, όπως "το κατάστημα ζητεί αποκλειστικά αλλοδαπό για εργασία".
Το φαινόμενο προκαλεί προβληματισμό. Την ώρα που η ανεργία καλπάζει ανεξέλεγκτη οι Έλληνες βλέπουν ότι τώρα δεν τούς προτιμούν ούτε στον τόπο τους!!Δυστυχώς έτσι είναι ..νέοι και νέες ,Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες ...μένουν εκτός γιατί όλοι αυτοί οι εργοδότες κάπου αποσκοπούν και δεν βάζουν ψηλά όχι μόνο τους Έλληνες πολίτες ,αλλά ούτε την οικογένειά τους ,τους φίλους τους, στηριγμένοι πάντα στα δίχτυα τις διαφθοράς και της δικής τους ''απόλαυσης'' των μη'' εγχώριων'' προϊόντων.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top