Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020

Καλημέρα ,καλημέρα ,καλημέρα και καλό μήνα σε όλους ,καλή λευτεριά και υγεία παιδιά και να είστε σίγουροι ότι θα περάσει και αυτό ,ναι θα περάσει .Να είστε αισιόδοξοι και μη βλέπετε πολλές ειδήσεις ,δεν χρειάζεται ,έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για να δούμε ,δεν χρειάζεται να βλέπουμε αυτούς που ''μαυρίζουν''καθημερινά την ψυχή μας ,βάλτε τους ένα μεγάλο Χ και αλλάξτε κανάλι ,κάντε γυμναστική στο σπίτι ,δείτε ταινίες ,ντοκιμαντέρ συνταγές για φαγητό και γλυκά ,Πάσχα έρχεται και μπορείτε ακόμη να φτιάξετε κατασκευές Πασχαλινές εύκολες και χωρίς πολλά χρήματα ,έτσι και το μυαλό θα ξεφύγει και αυτοί που τα τόσααααα τα κάνουν άλλα τόσαααα θα πάρουν τα ....αυτό !

Απρίλιος λοιπόν και η ευχή όλων να τελιώσει αυτό που ζούμε ,Απρίλιος και Πάσχα πάνε μαζί ,ναι μεν δεν θα είναι το ίδιο όπως το ζούμε κάθε χρόνο αλλά δεν θα μας εμποδίσει τίποτα ώστε να στολίσουμε το σπίτι μας ,να φτιάξει η διάθεση μας και να ακούσουμε τις ψαλλμωδίες της Μεγάλης Εβδομάδας μιας και όπως ανακοίνωσε χτες η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας κανονικά θα Λειτουργήσουν όλες οι εκκλησίες της χώρας κεκλησμένων των θυρών αλλά θα λειτουργήσουν .Αυτά είναι πολύ σημαντικά πράγματα και μπορεί να είναι δύσκολα αλλά θα τα καταφέρουμε .Έχω αναρτήσει στην ομάδα μας στο facebook το άρθρο της Ιερά Συνόδου όπου αναφέρει ότι οι εκκλησίες την Μ.Βδομάδα θα λειτουργήσουν κανονικά αλλά κεκλησμένων των θυρών καθώς και ότι στις 26 Μαιου στην Απόδοση Του Πάσχα θα εορταστεί και η Ανάσταση Του Κυρίου μας ,μπείτε ,βρείτε το άρθρο και διαβάστε έχει αρκετό ενδιαφέρον πραγματικά .Στο EKKLHCIA online οπου είναι η πηγή του άρθρου ή στην ομάδα μας στο facebook που έχω αναρτήσει από χτες το βράδυ.

Κακοκαιρία επικράτησε και ίσως ακόμη να επικρατεί στην Ελλάδα μιας και το χιόνι έπεσε πολύ στην Δυτική Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο ,υπομόνη κόσμε και θα φτιάξει και ο καιρός ,βέβαια συμφέρει να είναι χάλια ο καιρός για να μην είναι το μυαλό στο έξω .Πάμε να δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει και τι θα συμβεί με τον καιρό τις επόμενες ημέρες.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Συνεχίζονται την Πέμπτη οι καταιγίδες - Πότε θα υποχωρήσουν τα έντονα φαινόμενα.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Συνεχίζονται την Πέμπτη οι καταιγίδες - Πότε θα υποχωρήσουν τα έντονα φαινόμενα

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από την Τετάρτη από τα βόρεια - βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην κεντρική και βόρεια χώρα (της τάξεως των 8 με 10 βαθμών), τις ισχυρές βροχές και κατά τόπους τις καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στη βόρεια χώρα ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και τους θυελλώδεις βοριάδες.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά:

1. Το μεσημέρι της Πέμπτης (2/4) τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα, με σταδιακή εξασθένηση.

2. Θυελλώδεις άνεμοι (7 με 8 μποφόρ) ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (1/4), οι οποίοι σταδιακά από τη νύχτα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και στο βόρειο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τα 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός σήμερα

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στα δυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα βροχές, στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, με σταδιακή εξασθένηση.

Τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά θα είναι μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο το πρωί τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Πέμπτη 2 Απριλίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Aνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα το πρωί θα είναι κατά τόπους έντονα, το απόγευμα όμως θα σταματήσουν.
Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα γρήγορα στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν και βαθμιαία θα περιοριστούν στη Θράκη. Το βράδυ στη Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ και στο Θρακικό τις πρωινές ώρες έως 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

-Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 2 Απριλίου 1941 πέθανε η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα​​​​​​​

Σαν σήμερα 2 Απριλίου 1941 πέθανε η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα​​​​​​​

1453 Ο Μωάμεθ Β' ο Πορθητής ξεκινά την τελική πολιορκία της Κωνσταντινούπολης.

1800 Ο Μπετόβεν παρουσιάζει για πρώτη φορά την 1η Συμφωνία του στη Βιέννη.

1902 Η πρώτη ποδοσφαιρική τραγωδία. Κατά τη διάρκεια του αγώνα Σκωτίας - Αγγλίας στο Άιμπροξ Παρκ της Γλασκόβης, υποχωρεί μια ολόκληρη πτέρυγα της κερκίδας, λόγω υπεράριθμων θεατών, με απολογισμό 25 νεκρούς και 168 τραυματίες.

1902 Την ίδια μέρα στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, ανοίγει ο πρώτος κινηματογράφος με το όνομα "Ηλεκτρικό Θέατρο".

1925 Αποφασίζεται στην Ελλάδα η εφαρμογή του οκταώρου τμηματικά, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των διαφόρων εταιριών.

1927 Γεννήθηκε ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής και προπονητής, Φέρεντς Πούσκας, ο επονομαζόμενος και «καλπάζων συνταγματάρχης», που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ.

1941 Πέθανε η Πηνελόπη Δέλτα, συγγραφέας. (Γεν. 1874)

1948 Γεννήθηκε ο Δημήτρης Μητροπάνος, Έλληνας τραγουδιστής. (Θαν. 17/4/2012)

1958 Το Εθνικό Συμβούλιο Αεροναυτικής των ΗΠΑ μετονομάζεται σε NASA.

1974 Πέθανε ο Γάλλος πολιτικός, Ζορζ Πομπιντού, ο οποίος διετέλεσε Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας

1982 Οι Αργεντινοί εισβάλουν και καταλαμβάνουν τα νησιά Φόκλαντ, βρετανικό προτεκτοράτο από το 1832. Η Βρετανία απαντά με στρατιωτική επέμβαση. Η σύγκρουση κατέληξε με βρετανική νίκη στις 14/6.

1989 Πέθανε ο Μανώλης Αγγελόπουλος, Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής. (Γεν. 8/4/1939)

1990 Λόγω των προβλημάτων λειψυδρίας, η ΕΥΔΑΠ αποφασίζει να προχωρήσει σε διπλασιασμό της τιμής του νερού, προκειμένου να υπάρξει μείωση στην κατανάλωση.

1991 Στη Γεωργία, το 98,93% των κατοίκων ψηφίζει υπέρ της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας από την ΕΣΣΔ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοψηφίσματος.

1993 Τίθεται υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Σκιάθο, η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε κάψει 4.000 στρέμματα δάσους.

1997 Ρωσία και Λευκορωσία υπογράφουν συνθήκη ένωσης, βάσει της οποίας θα διατηρούν τις ξεχωριστές τους κυριαρχίες, δεν θα έχουν κοινό νόμισμα, αλλά οι σημαντικές αποφάσεις θα λαμβάνονται ομόφωνα

2005 Πέθανε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, κατά κόσμον Κάρολος Βοϊτίλα.

-Πηγή-Thepressroom.gr

  Πασχαλινές κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδάκια σας 

 10 εύκολες DIY Πασχαλινές κατασκευές με μικρό κόστος - e-mama.gr

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΙΔΕΕΣ!: ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ | Κατασκευές ...

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Τaλκ - για γονείς που ...

16 + 1 υπέροχες πασχαλινές κατασκευές για να φτιάξετε με τα παιδιά ...

Πασχαλινές κατασκευές για φέτος…..τέλος!!! | PAREOYLA

3ο Νηπιαγωγείο Φερών: Πασχαλινές κατασκευές

Toy story: ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

  Όπως βλέπετε οι κατασκευές αυτές και πολλές άλλες που μπορείτε να βρείτε στη google ,είναι πάρα πολέ εύκολες και χωρίς πολλά ,πολλά χρήματα ,χαρτόνια χοντρά με χρώματα χρειάζεται ,κόλλα ,και τα σχήματα μπορείτε να τα κάνετε με χρωματιστές κόλλες Α4 ή μπορείτε να δώσετε στα παιδάκια να τα χρωματίζουν ,απλά και πολύ όμορφα τα σχέδια που σας αναρτώ και ελπίζω να φτιάξετε κάτι και να το μοιραστείτε έπειτα μαζί μας στην ομάδα μας εκεί στο facebook σε σχόλια κάτω από το ''Τραγούδι της ημέρας'' .Καθημερινά λοιπόν θα έχουμε όμορφα πραγματα για Το Πάσχα όπου θα μας φτιάχνουν την διάθεση οπότε μέινετε συντονισμένοι και έπεται συνέχεια ...

Αυτά από εμένα ,μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός με τις ωραιότερες ψαλμωδίες για Την Παναγία μας όπως είναι Ο Ακάθιστος Ύμνος .Σήμερα επέλεξα ένα τραγούδι που μου αρέσει πολύ άσχετα εαν κάποιοι το πήραν και το έκαναν κομματικό ......Όχι δεν το δέχομαι και επειδή είναι και αισιόδοξο και με ωραίο μήνυμα για την Άνοιξη αλλά και την αγάπη θα σας το χαρίσω αλλά χωρίς καμία κομματική ταμπέλα που έχει το τραγούδι ....Να προσέχετε τον εαυτό σας ,να φροντίζετε τον εαυτό σας ,να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας και για αυτούς που αγαπάτε και στο τέλος όλα θα πάνε κάλα φίλοι μου ,αρκεί να έχουμε λίγο ακόμη υπομονή και όλα θα πάνε καλά !

Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

Top