Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019

Καλή σας ημέρα κυρίες μου και κύριοι ,καλημέρα σε όλους απανταχού ,στους Έλληνες του εξωτερικού και στην ομάδα μας εκεί στο facebook .Ας αρχίσω όμως με το video που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδύκτιο με καμιά δεκαριά μαθητές που απάρτιζαν την Ελληνική σημαία και 'χλευάζουν''την ημέρα με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο .Μάλιστα από το πρωί το θέμα συζητιέται και στις ενημερωτικές εκπομπές της τηλεόρασης με τους πολιτικούς από όλες τις παρατάξεις να ''καταδικάζουν''αυτό το γελοίο θέαμα.Σάλο λοιπόν έχει προκαλέσει σε σχεδόν όλους τους πατριώτες Έλληνες γιατί όπως και να το κάνουμε ,όποια διαμαρτυρία και αν ήθελαν οι συγκεκριμένοι να κάνουν ,θα μπορούσαν να βρούν άλλο τρόπο και άλλην ημέρα ,όχι την ημέρα της Εθνικής μας επετείου που με λίγα λόγια προσέβαλαν όλους τους ήρωες με την γελοιότητα τους.

Έχει αναρτηθεί το συγκεκριμένο βιντεο στην ομάδα μας στο facebook και δεν θα το ξανά ανεβάσω και εδώ γιατί πραγματικά μου προκαλεί αηδία .Λυπάμαι πολύ και περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί ,γιατί ναι μεν παιδιά είναι δεν είναι όμως μωρά ,ξέρανε πολύ καλά τι κάνανε ,και φυσικά ο δάσκαλος/δασκάλα είναι υπαίτιος σίγουρα που τους άφησε τέτοια ημέρα και μέσα στην παρέλαση να περάσουν κατ'αυτών των τρόπο.Μπορώ να πω πολλά αλλά έχουμε και το ΕΣΡ..... και κλείνω εδώ το απαράδεκτο αυτό συμβάν.

 Η Απελευθέρωση  της Θεσσαλονίκης μας σήμερα και εύχομαι χρόνια πολλά στους Θεσσαλονικείς της οικουμένης.Και πάμε να δούμε τι μέλι γενέσθαι με τον καιρό και τις ειδήσεις της ημέρας σε τίλους.

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη 30 0κτωβρίου 2019 

Καιρός: Επιστρέφει το φθινόπωρο με βροχές και καταιγίδες

Άστατος θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου με κατα τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα 

Για σήμερα, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν, αρχικά στο Ιόνιο, στη συνέχεια τα ηπειρωτικά και προς το βράδυ στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι κι έπειτα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στη ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά.

Μέχρι 27 βαθμούς η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 7 έως 23, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 10 έως 24, στα νότια ηπειρωτικά από 11 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 24, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 23 και στην Κρήτη από 11 έως 25.

Oι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως σταδιακά θα γίνουν βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αργά τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 24 βαθμούς Κελσίου, σε πτώση από το βράδυ. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Επιστρέφει το φθινόπωρο με βροχές και καταιγίδες (pics)

Πηγή-Newsbomb.gr & Dokari.gr 

Οι ειδήσεις της ημέρας σε τίλτους

Τι καταγγέλει

Βρασνά : Απείλησαν ξενοδόχο επειδή φιλοξένησε πρόσφυγες

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές – Στους 116 οι πρόσφυγες που διασώθηκαν την Τρίτη ανοικτά από Αλεξανδρούπολη, Φαρμακονήσι και Σάμο.

Βρασνά : Απείλησαν ξενοδόχο επειδή φιλοξένησε πρόσφυγες | tanea.gr

Απίστευτο περιστατικό εκφοβισμού εκτυλίχθηκε στα Βρασνά Θεσσαλονίκης όταν ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου δέχθηκε απειλές, επειδή φιλοξενούσε στο ξενοδοχείο πρόσφυγες.

Το περιστατικό στα Βρασνά

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου που φιλοξένησε πρόσφυγες καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές.

«Δείξαμε λίγη καλοσύνη στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους οι οποίοι θέλησαν να μας έχουν σαν οικογένειά τους» δήλωσε στο Open η κυρία Δέσποινα.

«Δέχτηκα πολύ ισχυρό bullying και μεγάλες απειλές. Φώναζαν με τις ντουντούκες ότι θα κάψουν τα σπίτια μας. Είναι απαράδεκτα, αφύσικα και ανήθικα πράγματα. Δεν μπορείς να έχεις στο ξενοδοχείο σου τους ανθρώπους που θέλεις;», επισήμανε. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι υπάρχουν ντοκουμέντα για αυτά που λέει.

Η ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου υπογράμμισε ότι ήταν και πέρυσι σε αντίστοιχο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων.

«Δεν δημιούργησαν κανένα απολύτως πρόβλημα στο χωριό. Δείξαμε λίγη καλοσύνη στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους οι οποίοι θέλησαν να μας έχουν σαν οικογένειά τους» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Πηγή-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΑ ΝΕΑ''

«Ξεκίνησε η ταυτοποίησή τους»

Γιάννης Βούρος : «Γελοία υποκείμενα» οι μαθήτριες που διακωμώδησαν την παρέλαση

Με ανάρτησή του, ο Γιάννης Βούρος καταφέρεται εναντίον τους με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τες «γελοία υποκείμενα»

ην οργή του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρου, προκάλεσε η παρέλαση «αλά Monty Python» των μαθητριών για την 28η Οκτωβρίου.

Με ανάρτησή του, καταφέρεται εναντίον τους με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τες «γελοία υποκείμενα».

Σημειώνει μάλιστα, πως έχει ξεκινήσει η «ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών, καθώς ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του».

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Νέο ατύχημα σε λούνα παρκ : Τρίχρονο παιδί έπεσε από τρενάκι και χτύπησε το κεφάλι του

Ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο λούνα παρκ στα παζάρια της Ναυπάκτου. Παιδάκι τριών ετών που διασκέδαζε έπεσε από το τρενάκι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Περίεργη υπόθεση

Δολοφονία επιχειρηματία : Είχε αστυνομικούς για σωματοφύλακες και άνοιξαν πυρ

Πέθανε ο επιχειρηματίας που «γάζωσαν» στο Χαϊδάρι.

Δολοφονία επιχειρηματία : Είχε αστυνομικούς για σωματοφύλακες και άνοιξαν πυρ | tanea.gr

Γιατί αντιδρούν

Μπαράζ καταλήψεων από φοιτητές – Πορείες και συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Νέος γύρος συλλαλητηρίων και καταλήψεων από φοιτητών.

Ποιον κατηγορεί

Ιερέας για κακοποίηση στη Μάνη : Δεν ασέλγησα εγώ στο κορίτσι, το έχουν μπερδέψει

Με τις εξελίξεις να έρχονται σε καταιγιστικό ρυθμό, ο κατηγορούμενος ιερέας αποφάσισε να δώσει τέλος στη σιωπή του.

Ιερέας για κακοποίηση στη Μάνη : Δεν ασέλγησα εγώ στο κορίτσι, το έχουν μπερδέψει | tanea.gr

Προσφυγικό

Εκατοντάδες προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν σε 1.314 σχολεία όλης της χώρας

Οι πρόσφυγες θα διανεμηθούν σε όλους τους νομούς της χώρας.

ΠΗΓΗ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΑ ΝΕΑ''

''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ''ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Γεννήθηκε ο Κώστας Καρυωτάκης

Σαν σήμερα 30 Οκτωβρίου - Γεννήθηκε ο Κώστας Καρυωτάκης

1821 Η επανάσταση στη Μακεδονία υπό τον Φιλικό Εμμ. Παπά καταπνίγεται υπό το βάρος των υπέρτερων οθωμανικών δυνάμεων, αλλά και από τη στάση.

1896 Γεννήθηκε ο Κώστας Καρυωτάκης, Έλληνας ποιητής

1905 «Οκτωβριανό Μανιφέστο»: Μετά τη στρατιωτική ήττα από τους Ιάπωνες και την εκδήλωση της πρώτης Ρωσικής Επανάστασης, ο τσάρος Νικόλαος Β' παραχωρεί συνταγματικά δικαιώματα στο λαό και πολιτικές ελευθερίες, ενώ εγκρίνει τη λειτουργία της Βουλής.

1908 Εμφανίζονται στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα ηλεκτρικά τραμ, τα οποία αντικαθιστούν σταδιακώς τα ιππήλατα. Λόγω του ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμα ο περί στάσεων κανονισμός, τα τραμ επί του παρόντος θα σταματούν εκεί που το ζητούν οι επιβάτες.

1908 Ο Γάλλος σχεδιαστής αεροπλάνων Ανρί Φαρμάν πραγματοποιεί το πρώτο αεροπορικό ταξίδι. Κάλυψε 26,5 χλμ σε μισή ώρα, από την πόλη Μπουί της Γαλλίας έως τη Ρενς.

1910 Πεθαίνει πάμπτωχος και ξεχασμένος σε ένα γηροκομείο της Ζυρίχης ο Ερρίκος Ντινάν. Είχε ιδρύσει το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και ήταν ο πρώτος που το 1901 είχε τιμηθεί με το Νόμπελ για την ειρήνη. Ο Ε. Ντινάν είχε διαθέσει ολόκληρη την περιουσία του και ολόκληρο το ποσό του βραβείου για τους σκοπούς του Ερυθρού Σταυρού.

1918 Η Γερμανία καταθέτει τα όπλα. Τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ταυτόχρονα η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφει ανακωχή με τους Συμμάχους και έτσι τελειώνει ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος της Μέσης Ανατολής

1922 Ο Μπενίτο Μουσολίνι γίνεται πρωθυπουργός της Ιταλίας

1925 Δημιουργείται ο πρώτος πομπός τηλεόρασης στην Βρετανία από τον Τζον Λόγκι Μπερντ.

1930 Απόπειρα πραξικοπήματος παγκαλικών αξιωματικών στη Θεσσαλονίκη εξουδετερώνεται εν τη γενέσει της.

1938 Ο Όρσον Γουέλς διαβάζει στο ραδιόφωνο αποσπάσματα του κλασικού μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας «Ο Πόλεμος των Κόσμων» του Χ. Τζ. Γουέλς, προκαλώντας υστερία σε χιλιάδες Αμερικανούς που νόμιζαν ότι επρόκειτο για πραγματική είδηση εισβολής εξωγήινων.

1941 1500 Εβραίοι από την Ουκρανία αποστέλλονται από τους Ναζί στο στρατόπεδο εξόντωσης Μπελζέκ.

1941 Ξεκινά η ηρωική άμυνα της Σεβαστούπολης, βάση του σοβιετικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Παρά τις διπλάσιες δυνάμεις των Ναζί, οι υπερασπιστές της πόλης θα αντέξουν 8 ολόκληρους μήνες σκληρής πολιορκίας και ανελέητων βομβαρδισμών.

1944 Η Θεσσαλονίκη απελευθερώνεται από τη ναζιστική κατοχή.  

1956 Βρετανία και Γαλλία προβάλλουν βέτο στην απαίτηση των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ενωσης για κατάπαυση του πυρός στο μέτωπο Ισραήλ-Αιγύπτου, στην κρίση του Σουέζ.

1960 Γίνεται η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού στο Ηνωμένο Βασίλειο,

1960 Γεννήθηκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, Αργεντινός ποδοσφαιριστής

1966 Πέθανε ο Γιώργος Θεοτοκάς, Έλληνας συγγραφέας

 1973 Τελειώνουν οι εργασίες για τη γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, η οποία ενώνει την Ευρώπη με την Ασία.

1974 Διεξάγεται στην Κινσάσα του Ζαΐρ ένας από τους κορυφαίους αγώνες επαγγελματικής πυγμαχίας. Ο Μοχάμεντ Άλι νικά με νοκ-άουτ τον Τζορτζ Φόρμαν και επανακτά τον παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών.

1975 Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της Ισπανίας, όταν ο δικτάτορας Φράνκο δηλώνει "πολύ άρρωστος για να κυβερνήσει".

1988 Πέθανε ο Τάσος Λειβαδίτης, Έλληνας ποιητής

 1995 Σε δημοψήφισμα στο Κεμπέκ, οι γαλλόφωνοι κάτοικοι της περιοχής τάσσονται κατά της απόσχισης της χώρα τους από τον Καναδά (50,6% υπέρ- 49,4% κατά).

2003 Για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια η Βουλή των Ελλήνων αποφασίζει άρση της ασυλίας μελών της. Πρόκειται για πέντε βουλευτές που κατηγορούνται για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για ψευδορκία και χειροδικία.

2009 Πέθανε ο Κλοντ Λεβί-Στρος, Γάλλος ανθρωπολόγος και εθνολόγος

2013 Πέθανε ο Νίκος Φώσκολος, Έλληνας σκηνοθέτης.

Πηγή-THEPRESSROOM.GR

Αυτά για σήμερα αγαπητέ μου κόσμε ,αγαπητοί φίλοι και αγαπητά μου παιδιά ,νε περάσετε όμορφα και αυτήν την ημέρα και να ετοιμαστείτε γιατί ο χειμώνας είναι προ των πυλών.Σήμερα ένα τραγούδι που σας αφιερώνω με αγάπη καθώς και στην Σούζη Αρχοντή που είχε χτες τα γενέθλια της.ελπίζω Σουζάκι να περάσατε όμορφα .Εμείς μαζί αύριο Πρώτα Ο Θεός με την τελευταία ημέρα του μήνα και με πολύ θετική ενέργεια μιας και ''μοσχοβολούν ''οι ομορφιές των Χριστουγέννων.Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

 

Top