Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Μόνος και... "έρημος" θα πάει ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στα Σκόπια καθώς οι επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας με τους οποίους συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη αφού πρώτα "εκραξαν" την συμφωνία των Πρεσπών, έπειτα αρνήθηκαν να τον συνοδεύσουν στα γειτονική χώραι επιχειρηματίες του τόνισαν πως "δεν πρόκειται να πάμε στα Σκόπια, δεν θέλουμε καν να ακούμε το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" γι αυτό μην μας "ξανακτυπήσεις την πόρτα"! Α.Τσίπρας μάλιστα λίγο πριν εισπράξει το "όχι" , είχε καλέσει τους επιχειρηματίες να αδράξουν τις "ευκαιρίες" που δημιουργήθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες της θα διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις. 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η σημερινή συνάντηση είναι στο πλαίσιο προετοιμασίας της επίσκεψης που θα κάνει στη Βόρεια Μακεδονία, μαζί με υπουργούς και αποστολή επιχειρηματιών. Στη διάρκεια της επίσκεψης στα Σκόπια θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες σε αρκετούς τομείς.

Σύγκρουση επιχειρηματιών - υπουργού Μακεδονίας Θράκης

Θέμα δημιουργήθηκε όταν σε διαμαρτυρίες προς την υπουργό Μακεδονίας Θράκης ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μόνον 40 επιχειρηματίες από τους 70 που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραστούν.

Παράλληλα η υπουργός προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι πρόεδροι των επιμελητηρίων δεν θα πάρουν μέρος στην αποστολή στα Σκόπια, είπε ότι στην αποστολή έχουν κληθεί επιχειρηματίες και όχι φορείς. Παρόλα αυτά πολλοί από τους παριστάμενους επιχειρηματίες είπαν ότι δεν είναι και τόσο βέβαιοι πως θα ακολουθήσουν την αποστολή στη γειτονική χώρα. 

Διαμαρτυρίες προς τον πρωθυπουργό εξέφρασε και ο παριστάμενος οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου, για τις πρακτικές των οινοποιών των Σκοπίων, οι οποίοι λανσάρουν τα κρασιά τους στη διεθνή αγορά ως «μακεδονικά». Μάλιστα έδειξε και φωτογραφίες από την πρόσφατη έκθεση Prowein, όπου προβλήθηκαν τα «Wines of Macedonia».

Μεταξύ των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στη συνάντηση είναι, ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Κυριάκος Λουφάκης, ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου, ο Άγγελος Ιατρίδης (Κτήμα Αλφα), ο Στέφανος Τζιρίτης (ISOMAT), η Μαίρη Χατζάκου (ΜΕΒΓΑΛ), ο Ανέστης Γεωργουδάκης (New Age), ο Γιώργος Καλανδρέας (Τηλεματική), ο Κώστας Παπακωνσταντίνου (ΓΕΩΤΕΚ), Νίκος Δαστερίδης (Dasteri), Γιάννης Παπαθεοχάρης (Selecta Hellas).

Ζορπίδης κατά Χατζηγεωργίου

Στο μεταξύ, μια ημέρα μετά το «όχι» των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης για την επιχειρηματική αποστολή μαζί με τον τσίπρα στα Σκόπια ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα στην υπουργό Μακεδονίας Θράκης και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του Επαγγελματικού  Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, επειδή ο φορέας δεν θα μεταβεί στο επιχειρηματικό ταξίδι στα Σκόπια με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, απαντώντας «Enterprise Greece», τον φορέα που συντονίζει την αποστολή του πρωθυπουργού στη Β. Μακεδονία, ενημέρωσε ότι το Επιμελητήριο έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει.

«Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό.

Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

«Υποκρισία και πατροδοκαπηλία»

Το «γάντι» σήκωσε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου η οποία μιλώντας στον ρ/σ της ΕΡΤ 102, επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Ζορπίδη. Χαρακτήρισε μάλιστα «υποκριτική» τη στάση του δεδομένου ότι δραστηριοποιείται στη γειτονική χώρα. Μάλιστα όπως «Πρόκειται για πατριδοκαπηλία και όχι πατριωτισμό» είπε η κα Χατζηγεωργίου αποκαλώντας υποτιμητικά τον κ. Ζορπίδη ως «αντιδήμαρχο του Παπαγεωργόπουλου».

«Η μόνη σου δράση είναι τα κομματικά ένσημα»

Ανταπαντώντας, ο Μιχάλης Ζορπίδης, είπε προς στην Ελευθερία Χατζηγεωργίου:

«Με έκπληξη είδα ότι η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης αναφέρθηκε στο πρόσωπο μου, σε δηλώσεις της. Ειλικρινά απορώ γιατί επέλεξε μία υπουργός, απαντώντας στη θέση ενός συλλογικού οργάνου, με αιρετή διοίκηση να κάνει προσωπικές επιθέσεις και μάλιστα αγενείς. Νομίζω ότι τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να σέβονται τις απόψεις των φορέων της κοινωνίας μας, ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί τους».

Και συνέχισε:

«Νομίζω ακόμη ότι είναι καλύτερες οι επί της ουσίας απαντήσεις από τις προσωπικές επιθέσεις. Ανταπαντώ λοιπόν ότι η απόφαση του ΕΕΘ είναι συλλογική και όχι προσωπική μου. Η διοίκηση έκρινε και αποφάσισε. Επ’ αυτού ας σχολιάσει η κυβέρνηση. Κι ας αφήσει τις προσωπικές αιχμές, που είναι και άστοχες.

Δεν είναι δουλειά της να επιτίθεται στους αιρετούς. Ως πρόεδρος του μεγαλύτερου εκτός Αθηνών, Επιμελητηρίου της χώρας, ως άνθρωπος που μοχθεί στην αγορά επί 40 χρόνια, ως παλιός αντιδήμαρχος, ως επί δεκαετίες συνδικαλιστής και ως ενεργός πολίτης με αγώνες και προσφορά, πορεία για την οποία είμαι υπερήφανος, θλίβομαι μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές. Που προέρχονται μάλιστα από άτομα που δεν έχουν κάποια δράση να παρουσιάσουν, εκτός από τα κομματικά τους ένσημα».

«Νομίζω ακόμη ότι είναι καλύτερες οι επί της ουσίας απαντήσεις από τις προσωπικές επιθέσεις. Ανταπαντώ λοιπόν ότι η απόφαση του ΕΕΘ είναι συλλογική και όχι προσωπική μου. Η διοίκηση έκρινε και αποφάσισε. Επ’ αυτού ας σχολιάσει η κυβέρνηση. Κι ας αφήσει τις προσωπικές αιχμές, που είναι και άστοχες.

Δεν είναι δουλειά της να επιτίθεται στους αιρετούς. Ως πρόεδρος του μεγαλύτερου εκτός Αθηνών, Επιμελητηρίου της χώρας, ως άνθρωπος που μοχθεί στην αγορά επί 40 χρόνια, ως παλιός αντιδήμαρχος, ως επί δεκαετίες συνδικαλιστής και ως ενεργός πολίτης με αγώνες και προσφορά, πορεία για την οποία είμαι υπερήφανος, θλίβομαι μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές. Που προέρχονται μάλιστα από άτομα που δεν έχουν κάποια δράση να παρουσιάσουν, εκτός από τα κομματικά τους ένσημα».

https://youtu.be/UtwdqWLOFBY Δείτε την συνέντευξη του κ. Ζορπίδη στον τηλεοπτικό σταθμό Atlas, όπου εξηγεί την απόφαση του Επιμελητηρίου να μην μεταβεί στα Σκόπια

πηγή-PRONEWS

 

 

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Η τρίτη Κυριακή των Νηστειών ονομάζεται «Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ». Μετά από τη μεγάλη Δοξολογία στον όρθρο, ο Σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνηση του Σταυρού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα του Σταυρού, που κυριαρχεί στην υμνολογία αυτής της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, παρουσιάζεται όχι μέσα στα πλαίσια του πόνου, αλλά της νίκης και της χαράς. Βρισκόμαστε στη μέση της Μεγάλης Σαρακοστής. Από τη μια πλευρά η φυσική και πνευματική προσπάθεια, αν είναι συστηματική και συνεχής, αρχίζει να μας γίνεται αισθητή, το φόρτωμα να γίνεται πιο βαρύ, η κόπωση πιο φανερή. Έχουμε ανάγκη από βοήθεια και ενθάρρυνση. Από την άλλη πλευρά, αφού αντέξουμε αυτή τη κόπωση και έχουμε αναρριχηθεί στο βουνό μέχρι αυτό το σημείο, αρχίζουμε να βλέπουμε το τέλος της πορείας μας και η ακτινοβολία του Πάσχα γίνεται πιο έντονη.

Η Σαρακοστή είναι η σταύρωση του εαυτού μας, είναι η εμπειρία – περιορισμένη βέβαια – που αποκομίζουμε από την εντολή του Χριστού που ακούγεται στο ευαγγελικό ανάγνωσμα αυτής της Κυριακής: «όποιος θέλει να με ακολουθεί, ας απαρνηθεί τον εαυτό του ας σηκώσει το σταυρό του, και έτσι ας με ακολουθεί» (Μαρκ.8,34).

Αλλά δεν μπορούμε να σηκώσουμε το σταυρό μας και ν’ ακολουθήσουμε το Χριστό αν δεν ατενίζουμε το Σταυρό που Εκείνος σήκωσε για να μας σώσει. Ο δικός Του Σταυρός είναι εκείνος που δίνει νόημα αλλά και δύναμη στους άλλους. Αυτό μας εξηγεί το συναξάρι της Κυριακής:

Στη διάρκεια της νηστείας των σαράντα ημερών, κατά κάποιο τρόπο, και μείς σταυρωνόμαστε, νεκρωνόμαστε από τα πάθη, έχουμε την πίκρα της ακηδίας και της πτώσης, γι’ αυτό υψώνεται ο τίμιος και ζωοποιός Σταυρός, για αναψυχή και υποστήριξή μας.

Μας θυμίζει τα πάθη του Κυρίου και μας παρηγορεί. Είμαστε σαν τους οδοιπόρους σε δύσκολο και μακρινό δρόμο που, κατάκοποι, κάθονται για λίγο να αναπαυθούν. Με το ζωοποιό Σταυρό γλυκαίνει την πίκρα που νοιώθουμε από τη νηστεία, μας ενισχύει στη πορεία μας στην έρημο έως ότου φθάσουμε στην πνευματική Ιερουσαλήμ με την ανάστασή Του. Επειδή ο Σταυρός λέγεται Ξύλο Ζωής και είναι εκείνο το ξύλο που φυτεύτηκε στον Παράδεισο, γι’ αυτό και οι θείοι Πατέρες τοποθέτησαν τούτο στο μέσο της Σαρακοστής, για να μας θυμίζει του Αδάμ την ευδαιμονία και την πτώση του από αυτή, να μας θυμίζει ακόμα ότι με τη συμμετοχή μας στο παρόν Ξύλο δεν πεθαίνουμε πια αλλά ζωογονούμαστε.

πηγή-Ι.Μ Πετράκη

Δόγμα 

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Καλή σας ημέρα αγαπητέ μου κόσμε ,αγαπητοί αναγνώστες ,αγαπητά μέλη και φίλοι της ομάδας μας στο facebook .Αισίως λοιπόν φτάσαμε στην Παρασκευή με τα καλά και κακά νέα ,βέβαια δυστυχώς τα κακά νέα είναι περισσότερα από τα καλά για όλη την χώρα εννοώ αλλά κάνουμε υπομονή ,κάνουμε προσευχή και ευχόμαστε να πάνε τα πράγματα καλύτερα και να ακούμε μόνο καλά νέα.Γ'Στάση Των Χαιρετησμών Της Υπεραγίας Θεοτόκου σήμερα και βαδίζουμε ολοταχώς για Το Άγιο Πάσχα .Θα σας πω ότι παρόλο που είμαι μακρυά από την χώρα μας το θρησευτικό αίσθημα εδώ στην Κύπρο είναι απερίγραπτο ,είναι φοβερό με βαθιά πίστη από όλους τους πολίτες,το λέω αυτό γιατί ΟΙ Άγιοι Τόποι είναι μια ώρα από την Κύπρο και όπως καταλαβαίνετε νιώθεις την θρησκεία μας πολύ ,πολύ δυνατά και προσωπικά χαίρομαι πολύ γαυτό που ζω.

Γ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ: Σήμερα , 29 Μαρτίου έρχονται οι Γ΄ Χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο. Η ακολουθία της γ’ Στάσης των χαιρετισμών προς την Υπεραγία θεοτόκο: Νέαν έδειξε κτίσιν, εμφανίσας ο Κτίστης, ημίν τοις υπ’ αυτού γενομένοις εξ ασπόρου βλαστήσας γαστρός, και φυλάξας ταύτην ώσπερ ην άφθορον, ίνα το θαύμα βλέπομεν, υμνήσωμεν αυτήν βοώντες. Ο Χριστός ανέπλασε τον κόσμο μας έδειξε καινούργια κτίση, ο Ίδιος βλάστησε από κοιλία χωρίς σπόρο και διαφύλαξε αυτήν άφθορη και μετά την γεννησή Του. Και βλέπουμε εμείς αυτό το θαύμα, υμνούμε την μητέρα Του φωνάζοντάς της.

Χαίρε, το άνθος της αφθαρσίας
χαίρε, το στέφος της εγκρατείας.

Χαίρε Παναγία που’σαι το άνθος που δεν το άγγιξε η φθορά.

Χαίρε που είσαι εκείνη που βραβεύθηκες για την αγνότητα και την εγκράτεια.

Χαίρε, αναστάσεως τύπον εκλάμπουσα
χαίρε, των Αγγέλων τον βίον εμφαίνουσα.

Χαίρε που είσαι η λαμπρή προεικόνιση της Θείας Αναστάσεως. Διότι όπως βγήκε από σένα στον κόσμο ο Λυτρωτής χωρίς να πάθει τίποτε η παρθενία σου, έτσι βγήκε και από τον τάφο φυλάξας τα σήμαντρα σώα.

Χαίρε Νύμφη ,Ανύμφεφτε.

πηγή-Ekklisia  online.

 

Πάμε όμως να δούμε τα νέα του καιρού που ο Μάρτης μας ξαναγύρισε στον χειμώνα για να μας αποχαιρετήσει με άγριες διαθέσεις .Χιόνια έχουν πέσει σχεδόν σε όλα τα ορεινά τμήματα της Ηπειρωτικής χώρας καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμοι που κρατούν τα πλοία δεμένα στα λιμάνια ,αυτό είναι το σκηνικό που θα επικρατήσει και σήμερα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

καιρός αγρίεψε, φόρεσε τα χειμωνιάτικά του και ο Μάρτης θα κλείσει κάπως έτσι ίσως το τελευταίο χειμωνιάτικο σκηνικό για αυτή τη σεζόν.

Για την Παρασκευή (29/3) το πρόβλημα θα είναι κυρίως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Νότιες Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, φαινόμενα τα οποία τοπικά δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, καθώς και σφοδροί άνεμοι εντάσεως έως δέκα μποφόρ στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Ήδη υπάρχει πρόβλημα με τα ακτοπλοικά δρομολόγια (διαβάστε εδώ),ωστόσο όπως φαίνεται τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσουν τουλάχιστον την Παρασκευή το νησί της Κρήτης το οποίο μετράει ακόμα τις πληγές του από την πρόσφατη θεομηνία.    

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από μείον 2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 2 έως 16, στην Ήπειρο από 7 έως 17, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 5 έως 15, στα δυτικά και νότια από 8 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στις ακτές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, και σε πολλές περιοχές πολύ θυελλώδεις με εντάσεις 9 έως 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ, και τοπικά 8 έως 9 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Από την Δευτέρα πάντως, ο καιρός θα βελτιωθεί ουσιαστικά και θα επιστρέψουμε σε ανοιξιάτικες συθνήκες.

Καιρός Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας στην Κρήτη

Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας στη Περιφέρεια Κρήτης ενόψει δυσμενών καιρικών συνθηκών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιστατικά έκτακτης ανάγκης ενόψει των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται τις επόμενες ώρες, για να μην ζήσουμε ξανά τα τραγικά περιστατικά της προηγούμενης θεομηνίας που βούλιαξε το νησί. 

 -Πηγή-Thepressroom.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

1430 Ο Σουλτάνος Μουράτ Β΄ μετά από τριήμερη πολιορκία καταλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη.

1553 Γεννήθηκε ο κρητικός ποιητής, Βιτσέντζος Κορνάρος («Ερωτόκριτος», «Η Θυσία του Αβραάμ»). Ομηρο της λαϊκής φιλολογιας τον χαρακτήρισε ο Αδ. Κοραής

1798 Δημιουργείται η χώρα της σοκολάτας, των ρολογιών και χρηματοκιβώτιο των πλουσίων του κόσμου... η Ελβετία.

1823 Συγκροτείται στο Άστρος Αρκαδίας η Β' Εθνική Συνέλευση υπό την προεδρία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, για να επικυρώσει το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα.

1827 Στη Βιέννη, 20.000 άτομα συνοδεύουν τον Λούντβιχ φον Μπετόβεν στην τελευταία του κατοικία.

1864 Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α'.

1870 Γεννήθηκε ο Παύλος Μελάς, στρατιωτικός, από τους οργανωτές του Μακεδονικού Αγώνα

1871 Εγκαινιάζεται το θέατρο Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου από τη βασίλισσα Βικτόρια.

1896 Ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Χρόνος: 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

1943 Γεννήθηκε ο συνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου

1949 Εγκαινιάζεται η διώρυγα της Κορίνθου

1950 Η εταιρία RCA κατασκευάζει την πρώτη έγχρωμη τηλεόραση.

1974 Το διαστημόπλοιο «Μάρινερ 10» παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες απ' τον πλανήτη Ερμή.

1979 Πέθανε ο Νίκος Πεντζαρόπουλος, διεθνής ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, για πολλούς ο κορυφαίος έλληνας τερματοφύλακας, ο επονομαστείς και «Ήρωας του Τάμπερε». (Γεν. 17/1/1927)

1993 Αρχίζει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του Γιώργου Κοσκωτά και 26 ακόμα ατόμων. Η υπόθεση αφορά στην υπεξαίρεση 32 δισεκατομμυρίων δραχμών από την Τράπεζα Κρήτης και την εισροή 12,1 δισεκατομμυρίων δραχμών από αυτά στην εκδοτική εταιρία «Γραμμή».

1996 Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Πάτρας, ο ισοβίτης Νίκος Κοεμτζής, ο οποίος είχε εκτίσει 23 χρόνια κάθειρξης για τη δολοφονία τριών αστυνομικών, το 1973.

2005 Πέθανε ο ποιητής Μίλτος Σαχτούρης.

2011 Πεθαίνει ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης. Στη διάρκεια της Κατοχής συμμετείχε στην Αντίσταση, συνελήφθη από τους Γερμανούς (1943) και οδηγήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν (έως 5/5/1945). Η καθοριστική αυτή εμπειρία του καταγράφεται στο βιβλίο «Μαουτχάουζεν», ενώ επηρέασε όλο το έργο του.

ΠΗΓΗ-Thepressroom.gr

Όπως σας έγραψα και χτες δεν θα κάνω κάποιο σχολιασμό έτσι όπως όλοι με ξέρετε και ξέρετε το πως γράφω γιατί ακόμη δεν μπορώ να κοινοποιήσω τίποτα μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή ,οπότε αρκεστείτε σε αυτά και έχει Ο Θεός.Το μόνο που θα πω είναι πως χτες στην Θεσσαλονίκη ''πήραν με τις πέτρες''τον Τσίπρα έξω από το Βελίδειο συνεδριακό κέντρο ,φυσικά όπως θα αναφέρει και ο ίδιος και τα συντρόφια του είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό φασιστικής πράξης.......Εντάξει έχουμε μάθει την καραμελίτσα σας τι γεύση έχει και δεν μπορείτε και δεν θέλετε να καταλάβατε ότι είστε ανεπιθύμητοι στην Μακεδονία ,ότι ο κόσμος δεν σας θέλει και ότι στις εκλογές ειδικά στην βόρεια Ελλάδα θα πάθετε μεγάλο πατατρακ.

Αυτά από εμένα προς το παρών ,να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους εσάς που μου δείχνετε την αγάπη σας στέλνωντας μου μηνύματα ενδιαφέρωντως,σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και λυπάμαι που δεν μπορώ να απαντήσω ,να ξέρετε όμως ότι τα διαβάζω.Περάστε ένα όμορφο Σαββ/κο ,γεμίστε τις ''μπαταρίες'' σας και απολαύστε τις στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.Εμείς μαζί Πρώτα Ο Θεός την ερχόμενη Τρίτη μιας και την Δευτέρα έχουμε αργία στην Κύπρο 1 Απριλίου,οπότε θα τα πούμε την ερχόμενη Τρίτη και από εδώ αλλά και από το Facebook εκεί στην όμορφη ομάδα μας ,στην πιο γλυκιά παρέα του διαδυκτίου.Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

 

Top