Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018

Καλημέρα ,καλημέρα και για σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και η επικαιρότητα τρέχει ,ας δούμε όμως τα πιο σημαντικά νέα καθώς από χτες ιστορική συμφωνία μεταξύ εκκλησίας -κράτους  ,επίσης επιτέλους μετά την παρέμβαση του προέδρου της Αλβανίας η σορός του Κωσταντίνου Κατσιφά βρίσκεται στο σπίτι του και η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 11 π.μ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ,προβλέπεται η παρουσία του κόσμου να ξεπεράσει τους 2000 κάτι που φοβόντουσαν οι Αλβανοί αλλά ο κόσμος είναι πολύ αγανακτησμένος .Δεν μπορώ όμως να καταλάβω την ιστορική συμφωνία εκκλησίας -κράτους ,σοβαρά σας μιλάω δεν έχω καταλάβει ,δηλ τι ;θα δώσει η εκκλησία χρήματα στο κράτος ;;;;θα περικοπούν οι μισθοί των κληρικών για να βοηθήσουν το κράτος ;;;αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω ,αν πάλι καταλάβει κάποιος από εσάς ας μας το πει για να το καταλάβουμε και εμείς που δεν καταλαβαίνουμε.

Εκτενές ρεπορτάζ χτες στο STAR για τα χρήματα που μαζεύουν οι πολίτες στην Ασπροβαλτα για να αγοράσουν ένα περιπολικό μιας και οι ληστείες έχουν ''γονατίσει''την περιοχή ,κάτοικοι μίλησαν για το θέμα στην ανταποκρίτια του STAR και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις ληστείες σε κατοικίες στην γύρω περιοχή ,αν κάποιος ξέρει κάτι περισσότερο για το θέμα ας μας το γράψει στα σχόλια στην ομάδα μας στο fb για να ξέρουμε που να απευθυνθούμε για να δώσουμε χρήματα για αυτόν τον σκοπό ,πάντως συγχαρητήρια σε όλων των απλό κόσμο για αυτήν του την κίνηση.

Αναδρομικά ;;;;;Πιστεύετε ακόμη ότι θα τα πάρετε ;;;;Εγώ δεν το πιστεύω και μακάρι να βγω ψεύτρα μιας και ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί με σοβαρότητα επί του θέματος ,ναι μεν ο κόσμος κέρδισε στα δικαστήρια αλλά δεν έχουμε ακόμη επίσημη ανακοίνωση από το στόμα τους ότι τα λεφτά -αναδρομικά θα δοθούν ,από εδώ και από εκεί πολλά ακούμε και διαβάζουμε αλλά φως δεν βλέπουμε....

Προχτές  αυτή η σφουγγαρίστρα ,αυτή η ξεμαλιασμένη υποργός Άμυνας των Σκοπίων εξέφρασε την επιθυμία της ( τρομάρα της ) να διαγραφεί κάθε εμβατήριο για την Μακεδονία ,και χτες άλλος ένας ο υπέυθυνος τύπου του ''Ζαζόπουλου''από τα Lidl με το 'ιδιο αλυτρωτικό ύφος με την μανδάμ ,μίλησε για να σταματήσουν οι Έλληνες να τραγουδούν τραγούδια για την Μακεδονία.....Ο Καμμένος πουθενάς....κοιτάζει μπας και μπορέσει να μαζέψει κανά ψήφο ,οι βουλευτές της Μακεδονίας ;;;;πουθενά δεν βγαίνει κανείς να κάνει κάποια δήλωση περί του θέματος ,γενικά τα Εθνικά μας ζητήματα δυστυχώς πέφτουν στο κενό και νιωθουμε μια τεράστια αηδία για όλους υτούς που σε λίγο καιρό θα ζητήσουν την ψήφο μας ....Πραγματικά με τι μουτρα ,πραγματικά.....

Ευτυχώς 'ομως υπάρχουν και κάποιο πολίτες που τους τα λένε έξω από τα δόντια σε κάποιες συγκεντρώσεις είτε για επετείους απελευθέρωσης πόλεων ,είτε στην παρέλαση όπως είδαμε στους δέκτες μας..Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί ....

Ο ΚΑΙΡΟΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018  Νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, φαινόμενα που σταδιακά θα ενταθούν και από αργά το απόγευμα θα επεκταθούν στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, περιμένουμε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και πιθανόν σε παράκτια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στη Βόρεια Κρήτη. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Παράλληλα, θα εκδηλωθεί μεταφορά σκόνης από την Αφρική, με υψηλότερες συγκεντρώσεις στη Δυτική Ελλάδα και στην Κρήτη.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 16 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 19, στην Κεντρική και από 5 έως 19 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 22 βαθμούς, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 22 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι . Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς, ενώ περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες, γράφει το meteo.gr.

πηγή-tilegrafima.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

1492 Πρώτη καταγεγραμμένη πτώση μετεωρίτη στην Ευρώπη. Πρόκειται για την «Πέτρα των Κεραυνών», όπως αποκαλείται σε μεσαιωνικό χειρόγραφο, στην πόλη Ενεσχάιμ της Αλσατίας.

1665 Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της αγγλικής εφημερίδας “London Gazette”. Είναι το αρχαιότερο σωζόμενο δημοσιογραφικό έντυπο.

1677 Ο Χάλεϊ παρατηρεί από το νησί της Αγίας Ελένης τη διάβαση του πλανήτη Ερμή.

1867 Γεννήθηκε η Μαρί Σκλοντόφσκα Κιουρί, γνωστότερη ως Μαντάμ Κιουρί. Η Γαλλοπολωνέζα φυσικός ανακάλυψε το στοιχείο «ράδιο» και βραβεύτηκε με Νόμπελ Φυσικής.

1917 Οκτωβριανή Επανάσταση. Στις 7 Νοέμβρη (25 Οκτώβρη με το παλιό ημερολόγιο) η εξέγερση, που είχε ξεσπάσει στην Πετρούπολη την προηγούμενη μέρα, αναπτύσσεται γοργά. Μόνο τα Χειμερινά Ανάκτορα (όπου βρίσκονταν τα μέλη της Προσωρινής Κυβέρνησης), το Γενικό Επιτελείο, το ανάκτορο Μαρίινσκι και ελάχιστα άλλα σημεία στο κέντρο της πόλης έμεναν ακόμη στα χέρια των αστικών δυνάμεων. Επαναστατικές εκδηλώσεις είχαν ξεσπάσει επίσης ταυτόχρονα στη Μόσχα, το Μινσκ, τη Κροστάνδη, κ.α.

Στις 10 το πρωί η Στρατιωτική Επαναστατική Επιτροπή δημοσιεύει διάγγελμα του Β. Ι. Λένιν με τίτλο «Προς τους πολίτες της Ρωσίας!», με το οποίο αναγγέλλει τη νικηφόρα πορεία της Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Το ίδιο πρωί ο Λένιν μιλάει στην Ολομέλεια του Σοβιέτ της Πετρούπολης και δηλώνει πως η Επανάσταση πραγματοποιήθηκε.

1921 Στην Ιταλία, ο Μπενίτο Μουσολίνι ιδρύει το Εθνικιστικό Φασιστικό Κόμμα (PNF) και κηρύσσει τον εαυτό του “Δούκα” ή ηγέτη του.

1926 Διεξάγονται εκλογές στην Ελλάδα, οι πρώτες με απλή αναλογική και με ψηφοδέλτιο μετά την κατάργηση του σφαιριδίου. Κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα (Φιλελεύθερο και Λαϊκό) δε σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

1944 Ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ εκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ για τέταρτη φορά.

1949 Πραγματοποιείται στο Παρίσι η πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

1951 Ο Φρανκ Σινάτρα παντρεύεται την Άβα Γκάρντνερ.

1956 Κρίση του Σουέζ: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με 65 ψήφους έναντι 1, ζητεί να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο οι δυνάμεις των εισβολέων (της Βρετανίας, της Γαλλίας και του Ισραήλ).

1967 Απέναντι από το Δημαρχείο της Αθήνας αναρτάται μεγάλο κόκκινο πανό με το σύνθημα «Ζήτω τα 50 χρόνια τη Οκτωβριανής Επανάστασης». Τα όργανα της Χούντας προχωρούν σε 30 συλλήψεις, κυρίως νεολαίων.

1972 Ο Ρίτσαρντ Νίξον επανεκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ, νικώντας τον αντίπαλό του, Τζορτζ ΜακΓκόβερν.

1978 Πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά υπόθεση απομόνωσης αποκαλύπτεται στην Ελλάδα, στο χωριό Κωσταλέξι Φθιώτιδας, με θύμα μια 47χρονη, η οποία επί 29 ολόκληρα χρόνια κρατούνταν κλεισμένη από τους γονείς της στο υπόγειο του σπιτιού της.

1983 Στην Τουρκία, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών, πρώτο αναδεικνύεται το κόμμα της ”Μητέρας Πατρίδας” του Τουργκούτ Οζάλ, λαμβάνοντας το 45,1% των ψήφων και 212 έδρες.

1985 Αποφυλακίζεται, έπειτα από 19 χρόνια, ο Ρούμπιν «Χάρικεϊν» Κάρτερ. Ο 48χρονος πυγμάχος είχε καταδικαστεί για τριπλό φόνο το 1966. Ο Μπομπ Ντίλαν έγραψε τραγούδι γι’ αυτόν και ο σκηνοθέτης Νόρμαν Τζούισον γύρισε ταινία για τη ζωή του, με τίτλο «The Hurricane» και τον Ντένζελ Ουάσινγκτον στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

1992 Πεθαίνει ο Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ, ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τσεχοσλοβακίας, την περίοδο της αντεπανάστασης του 1968.

2000: Διεξάγονται οι πλέον αμφιλεγόμενες εκλογές για πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ. Μονομαχούν ο Τζορτζ Γ. Μπους (47,9% και 30 πολιτείες) και ο Αλ Γκορ (48,4% και 20 πολιτείες) για λίγες ψήφους. Οι Aμερικανοί, όμως, πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου για να μάθουν το όνομα του νέου προέδρου τους. Νικητής ο ρεπουμπλικανός Τζορτζ Μπους, ο νεώτερος.

2010 Πέθαν η Σμάρω Στεφανίδου, ηθοποιός.

2012 Ο Μπαράκ Ομπάμα επανεκλέγεται για δεύτερη φορά πρόεδρος των ΗΠΑ, καταφέρνοντας να επικρατήσει του μεγάλου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ.

πηγή--Thepressroom.gr

Αυτά από μένα για σήμερα Τετάρτη ,εν το μέσω της εβδομάδας ,να ξέρετε ότι βλέπω τα σχόλια σας και σας ευχαριστούμε για την στήριξη ,κρατήστε δυνατή την φιλία-παρέα μας μέχρι να με ξεμπλοκάρουν ,ευτυχώς η Σούζη είναι κοντά μας και την ευχαριστώ για τις κοινοποιήσεις στην ομάδα μας στο fb,μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός ,μέχρι τότε η συβουλή της ημέρας-Μην αναλώνεστε για ''ψεύτικους''ανθρώπους ,θα σας κάνουν κακό......Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

Top