Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Καλή σας ημέρα αγαπηέ κόσμε και καλή μας εβδομάδα ,καλημέρα σε όλους τους απανταχού Έλληνες ,καλημέρα σε όλους τους ακόλουθους στης ηλεκτρονικής μας εφημερίδας ,καλημέρα και στην όμορφη παρέα μας εκεί στην ομάδα στο facebook ,καλημέρα όλη μέρα πέρα ως πέρα έτσι όπως συνηθίζω να λέω καθημερινά .Τρίτη σήμερα 31 του Μάρτη και αποχαιρετούμε τον μήνα με τον πιο όμορφο τρόπο και ένα από τα πιο καλά και ελπιδοφώρα νέα που ακούσαμε τελευταία και αυτά τα νέα δεν είναι άλλα από το Άγιο Φως Του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσσόλυμα όπου θα τελεστεί κανονικά η Αφή Του και η Διέλευση Του στην χώρα μας και στην Κύπρο φυσικά καθώς σε Ουκρανία ,Ρωσία ,Βουλγαρία και Σερβία .

Χτες λοιπόν μέσα από έγκυρα Ελληνικά site εγινε γνωστό το όμορφο αυτό νέο ,γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα το είδα και το ανάρτησα με κάθε επιφύλαξη όπως έγραψα και στον πρόλογο του άρθρου και μπήκα απευθείας στο επίσημο site των Ισραηλινών για να δω τι συμβαίνει και αν είναι αληθινό. Γύρω στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα βρήκα αυτούσιο το άρθρο εις την Αγγλική γλώσσα  και σας το ''μετέφερα''με πολύ χαρά και γεμάτη Ελπίδα .Κανονικά λοιπόν η Αφή Του Αγίου Φωτός Της Αναστάσεως Του Κυρίου μας στην Ελλάδα .Τώρα ποιος θα είναι ο τρόπος που θα το παραλάβουμε δεν ξέρω γιατί δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ,εγώ όμω σήμερα θα προτείνω κάποιον τρόπο και μακάρι να γίνει έτσι .

Και θα σας πω αμέσως οι δήμοι σε συνεργασία με τους ιερείς των εκάστοτε ναών θα πρέπει να ορίσουν (από κάθε χωριό) κάποια άτομα εμπιστοσύνης για να διανέμουν Το Άγιο Φως στους κατοίκους ,τα άτομα να είναι αναλόγως το πόσο μεγάλο είναι το κάθε χωριό ,δηλ φαντάζομαι πως στον Σταυρό θα χρειαστούν 10 με 15 άτομα π.χ ,στην Ασπροβάλτα 10 με άτομα π.χ στο Μόδι 2 με 3 άτομα π.χ και ούτω καθεξής ,έτσι λοιπόν αυτά τα άτομα και έπειτα από συννενόηση με τον δήμο και τους ιερείς και εφόσων θα το ξέρει ο κόσμος ,θα μπορούν να μεταφέρουν σε ειδικό κλειστού τύπου καντιλάκι Το Άγιος Φως και το μήνυμα Της Ανάστασης Του Κυρίου μας.

Επίσης θα μπορεί να βγεί και Ο Επιτάφιος ,γιατί όχι ,οι ιερείς μαζί με τους ψαλτάδες με τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις που πρέπει  (δεν είναι πολλοί σε κάθε εκλησσία του δήμου μας είναι πολύ λίγοι ) και πάλι κάποιους ανθρώπους που θα ορίσει ο δήμος (συνήθως κρατούν Τον Επιτάφιο παιδιά που θα φύγουν φαντάροι )και λίγο πολύ μπορούν να βρεθούν γύρω στα 10 άτομα ,για να γίνεται και αλλαγή και να ξεκουράζονται αυτοί που θα κουβαλούν Τον Επιτάφιο και να περάσει όπως κάθε χρόνο και φέτος έστω χωρίς κόσμο αλλά με Την Ευλογία του Ο Επιτάφιος σε όλα τα χωριά .

Τις ιδέες μου είπα και ελπίζω αφού ξέρω πως με διαβάζουν αρκετοί ....Μακάρι να γίνουν τα πράγματα έτσι όπως τα καταθέτω για να νιώσουμε και φέτος το χαρμόσυνο μήνυμα Της Ανάστασης και να γεμίσουμε με αισιοδοξία και ελπίδα που θα μας Προσφέρει Ο Θεός μας με Ευλάβεια .Αυτά είχα να πω και να προτείνω και ζητούμε επίσης καθ'όλη την διάρκεια Της Μεγάλης Εβδομάδας να ακούγονται από τα μεγάφωνα οι ψαλμωδίες Του Αγίου Πάθους Του Χριστού μας.

Πάμε να δούμε τα νέα του καιρού και τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα''

Καιρός τώρα: Βροχερή η Τρίτη σε πολλές περιοχές - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα.

Καιρός τώρα: Βροχερή η Τρίτη σε πολλές περιοχές - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

: Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου.

Στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές στην Κρήτη με βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα άστατος με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρεια και θα ενταθούν.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Τρίτη 31 Μαρτίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας το μεσημέρι.
Aνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα γύρω ορεινά από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαικό το πρωί εώς 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση τη νύχτα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σε περαιτέρω πτώση τη νύχτα.

-Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 31 Μαρτίου 1980 πεθαίνει ο Τζέσι Όουενς, κορυφαία φυσιογνωμία του αθλητισμού

Σαν σήμερα 31 Μαρτίου 1980 πεθαίνει ο Τζέσι Όουενς, κορυφαία φυσιογνωμία του αθλητισμού

1492 Οι βασιλείς της Ισπανίας, Φερδινάνδος και Ισαβέλλα, εκδίδουν διάταγμα για την εκδίωξη των Εβραίων από τη χώρα.

1596 Γεννήθηκε ο Γάλλος φιλόσοφος και μαθηματικός, Ρενέ Ντεκάρτ, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Καρτέσιος, ο οποίος έμεινε στην ιστορία και για τη ρήση του «σκέφτομαι, άρα υπάρχω».

1727 Πέθανε ο Άγγλος φυσικός, μαθηματικός και αστρονόμος, Ισαάκ Νεύτων

1821 Ο Αθανάσιος Διάκος υψώνει τη σημαία της Επανάστασης στη Λιβαδειά.

1833 Ο Τούρκος φρούραρχος των Αθηνών Οσμάν Εφέντης παραδίδει την Ακρόπολη στον Βαυαρό ταγματάρχη Πάλιγκαν και στον υπολοχαγό Χριστόφορο Νέζερ. Οι Οθωμανοί αποχωρούν οριστικά από την Αθήνα. Αθανάσιος Διάκος υψώνει τη σημαία της Επανάστασης στη Λιβαδειά

1918 Εφαρμόζεται για πρώτη φορά στις ΗΠΑ η θερινή ώρα

1946 Στην Ελλάδα διεξάγονται οι πρώτες μεταπολεμικές εκλογές, από τις οποίες απέχει το ΚΚΕ. Το Λαϊκό Κόμμα κερδίζει 250 έδρες, ενώ η χώρα μπαίνει σε τροχιά εμφυλίου πολέμου.

1964 Λήγει η μεγαλύτερη και δαπανηρότερη απεργία των εφημερίδων στην ιστορία της Νέας Υόρκης, που διήρκεσε 114 ημέρες.

1980 Πεθαίνει ο Τζέσι Όουενς στην Αριζόνα. Υπήρξε η κυρίαρχη φυσιογνωμία των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου, ταπεινώνοντας το Χίτλερ και την άρια φιλοσοφία των Ναζί με τα χρυσά ολυμπιακά του μετάλλια.

1982 Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου κερδίζει το Όσκαρ για τη μουσική επένδυση του φιλμ «Δρόμοι της Φωτιάς» ("Chariots of Fire"), που αναφέρεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 1924.

1992 Τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, προσαρμογής σεναρίου, πρώτου γυναικείου στην Τζόντι Φόστερ και πρώτου ανδρικού ρόλου, στον Άντονι Χόπκινς αποσπά η ταινία "Η σιωπή των αμνών".    

1995 Στη Ρουμανία, Αιρμπάς της εταιρίας ΤΑΡΟΜ, συντρίβεται λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 59 επιβάτες του.

2008 Πεθαίνει ο γαλλικής καταγωγής Αμερικανός σκηνοθέτης Ζιλ Ντασέν.

-Πηγή-Thepressroom.gr

  Αυτά από εμένα για σήμερα ,τελευταία ημέρα του Μάρτη ,ελπίζω να τα βρίσκετε ενδιαφέρον όπως και το τραγούδι που σας αφιερώνω με πολύ αγάπη και χαρά μιας φεύγει αυτός ο μήνας και έρχεται ο Απρίλιος που ευχόμαστε όλοι να μας δώσει μόνο καλά και όμορφα γεγονότα .Μην το βάζετε κάτω ,να έχετε υπομονή και να βρίσκετε αρκετή δύναμη ώστε να μπορέσετε να περάσετε ή μάλλον να περάσουμε και αυτόν τον δύσκολο μήνα όσο πιο ανώδυνα γίνεται.Μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε .....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

 

 

Top