ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

12 Απριλίου 2017
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

malamasΚαι φτάσαμε σχεδόν στην μέση της Μ.Εβδομάδας αγαπητοί μας φίλοι και ''βαδίζουμε''ολοταχώς για τα Σεπτά Πάθη Του Ιησού και φυσικά περιμένουμε όλοι και την Αγία Του Ανάσταση ,κάπως έτσι θα σας καλημερίσω και σήμερα με έντονο το θρησκευτικό κλίμα ,με ηρεμία όσο μπορούμε ,με ταπεινότητα

,κατάνυξη και σεβασμό για το Θείο Πάθος ,την καλημέρα μου σε όλη την μουσική παρέα μας ,την καλημέρα μου στον χορηγό του πρώτου σκέλους του άρθρου το κατάστημα ''FRIEND''του γνωστού εδώ και δυο σχεδόν δεκαετίες ,Θοδωρή στον Σταυρό με γυναικεία και αντρικά ενδύματα καθώς και αξεσουάρ για όλες τις ώρες ,η διεύθυνση λοιπόν και τους ευχαριστούμε πολύ χαρίζει μετά από την κλήρωση που θα κάνουμε σε ένα τυχερό μέλος μια δωροεπιταγή των 25 ευρώ όπου θα την εξαργυρώσει (ο τυχερός/ή της παρέας μας) στο κατάστημα ακριβώς απέναντι από το καλοκαιρινό λούνα παρκ στον Σταυρό μέσα από μια μεγάλη collection σε γυναικεία και αντρικά ρούχα με την τελευταία λέξη της μόδας ,μαγαζί θεσμός ο Θοδωρής που έχει ''ντύσει''σχεδόν όλο τον κόσμο τοπικούς και τουρίστες και αυτό που τον κάνει γνωστό εδώ και χρόνια είναι οι πολύ χαμηλές τιμές και τα ρούχα αντρικά και γυναικεία που θέλει κάποιος πολύ να έχει στην ντουλάπα του ,μια βόλτα αυτές τις Ημέρες εκεί είναι ότι καλύτερο για να κάνετε τα ενδυματολογικά σας ψώνια ,να πάρετε τα δώρα σας και απλά να πληρώσετε με λίγα χρήματα μιας και φημίζεται το κατάστημα για τις πολύ καλές τιμές του ,μη χάνετε χρόνο μια βόλτα για να δείτε από κοντά την νέα collection άνοιξη-καλοκαίρι 2017 θα σας κάνει να χαρείτε με όλα αυτά που θα δείτε εκεί στο κατάστημα ''FRIEND''..Για να διεκδικήσετε τα δώρα μας θέλουμε αυτήν την Μ.Εβδομάδα στα σχόλια σας τις ευχές σας ,μόνο οι συμμετοχές που δίνουν τις ευχές τους θα μπουν στην κλήρωση ,να το έχετε υπόψιν σας....
Με τη Μεγάλη Τετάρτη φτάνουμε στη μέση της Μεγάλης Εβδομάδας. Αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα, που μετάνιωσε και ζήτησε συγχώρεση αλείφοντας με μύρο τα πόδια του Ιησού.
Η αμαρτωλή γυναίκα παίρνει την συγχώρεση και μετανοεί ενώ εκείνη την ώρα ο Ιούδας πηγαίνει να συναντήσει τους Αρχιερείς. Εκεί, πέφτοντας θύμα της φιλαργυρίας του, δέχεται να τους δώσει τον Ιησού με το αντάλλαγμα των τριάντα αργυρίων.
Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης τελείται το μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου.Κατά τη διάρκεια του, διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές. Με αυτό τον τρόπο ευλογείται το λάδι με το οποίο ο ιερέας «σταυρώνει» τους πιστούς στο μέτωπο, στο πιγούνι, στα μάγουλα και στις παλάμες.
Το ευχέλαιο μπορεί να πραγματοποιηθεί και άλλες μέρες του χρόνου και εκτός του ναού, αν ζητηθεί από κάποιον. Το λάδι του ευχελαίου θεωρείται θεραπευτικό. Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου που διαβάζονται τα επτά Ευαγγέλια ο ιερέας, όπως και πολλοί πιστοί, ανάβουν ένα κερί για κάθε Ευαγγέλιο.
Σε πολλές περιοχές της χώρας μας, πολλές γυναίκες πηγαίνουν στη λειτουργία της Μεγάλης Τετάρτης με μια σουπιέρα αλεύρι που έχουν στερεώσει μέσα 3 κεριά. Αυτά τα κεριά τα καίνε κατά τη διάρκεια του μυστηρίου και το αλεύρι το χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τα Πασχαλινά Κουλουράκια.
Παλαιότερα, τη Μεγάλη Τετάρτη παρασκευαζόταν και η νέα ζύμη. Επειδή, πίστευαν ότι η ζύμη του ψωμιού κάποια στιγμή μπορεί να χάσει τη δύναμη και την καθαρότητά της, την μεγάλη Τετάρτη φρόντιζαν να την ανανεώνουν.
Ο ΚΑΙΡΟΣ 12/4/2017
Γενικά καλός θα είναι ο καιρός και το επόμενο τριήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται την Τετάρτη στα νότια με σποραδικές βροχές στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, καθώς και στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας με τοπικές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα.
Οι άνεμοι το επόμενο διήμερο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ την Μ. Παρασκευή θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες σποραδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 3 έως 23 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με σύννεφα το μεσημέρι και τοπικές βροχές. Το θερμόμετρο από 6 έως 22 βαθμούς.
Στο τελευταίο μέρος της μουσικής μας στήλης καλός ορίζω το αγαπητό Σούπερ Μάρκετ Βασίλης Σιώμος στην στάση του ΚΤΕΛ ''κανάλι'' στην είσοδο του Σταυρού ,απολαύστε τα ψώνια σας σε ένα όμορφο περιβάλλον ,με μια μεγάλη γκάμα από φρέσκα φρούτα και λαχανικά ,απορρυπαντικά ,χαρτικά ,καλλυντικά είδη τροφίμων και ποτά στις χαμηλότερες τιμές τις αγοράς ,άλλωστε σε τέτοιους οικονομικά δύσκολους καιρούς όλοι κοιτάζουμε τις τιμές οπότε επισκεφτείτε το Σούπερ Μαρκετ Βασίλης Σιώμος και απολαύστε πραγματικά τις πολύ καλές τιμές,να ευχαριστήσω και πάλι την διεύθυνση που δίνει απλόχερα τα δώρα της και θα έχουμε και στο μέλλον πολλά δώρα ακόμη από το Σούπερ Μάρκετ Βασίλης Σιώμος. Μια δωροεπιταγή των 20 ευρώ θα γίνει δική σας για να την εξαργυρώσετε κάνοντας τα ψώνια σας ,εσείς απλά αφήστε στα σχόλια τις ευχές σας ,όπως νιώθετε εσείς ,για όποιον θέλετε εσείς ,και διεκδικήστε τα πολύ όμορφα και χρήσιμα δώρα μας ,αρκούν οι ευχές στα σχόλια σας για να συμμετέχετε στην κλήρωση μας και για τις δυο δωροεπιταγές. Αυτά από μένα και για σήμερα Μ.Τετάρτη ,εύχομαι να περνάτε καλά σε ότι και να επιλέξετε να κάνετε ,μείνετε στην μουσική μας συντροφιά και διεκδικήστε τα δώρα μας ,μαζί και πάλι αύριο Μ.Πέμπτη με πολλά και διάφορα ,το τραγούδι της ημέρας αφιερωμένο σε όλους με την αγάπη μου....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!

 


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top