Το Τραγούδι της ημέρας 23/2/2018
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

23 Φεβρουαρίου 2018
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Με συννεφιά λοιπόν σας λέω και σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου την πιο όμορφη καλημέρα του διαδυκτίου ,συννεφιά που έχουμε όλη την εβδομάδα και μάλιστα από αύριο μια νέα επιδείνωση του καιρού θα λάβει χώρα ...στην χώρα μας ,μάλιστα ο μετεωρολόγος κ Σάκης Αρναούτογλου έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο facebook οτι ίσως έχουμε και κάποια χιονόστρωση στις γύρω περιοχές της Θεσσαλονίκης καθώς και μέσα στην πόλη όχι όμως με μεγάλη ένταση και τίποτα το σημαντικό ,θα δούμε τι θα συμβεί κυρίες μου και κύριοι με τον καιρό που ''αγριεύει ''τις επόμενες ώρες ,πιο κάτω αναλυτικά η πρόγνωση .

Ο ΚΑΙΡΟΣ 23/2/2018

Γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή με τοπικές βροχές μόνο στα ανατολικά. Επιδείνωση του καιρού αναμένεται το Σάββατο από τα δυτικά με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα, που θα επηρεάσουν όλη τη χώρα, στα δυτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, για να ενταθούν και πάλι από την Κυριακή.
Οι άνεμοι την Παρασκευή θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα δυτικά το βράδυ 7 μποφόρ. Το Σάββατο, στα δυτικά και νότια σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σαββατοκύριακο.
 
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, πιθανότητα ασθενούς βροχής και το θερμόμετρο από 6 έως 12 βαθμούς.
πηγή-Alphanews.gr 
 
Παρασκευή λοιπόν σήμερα και έχουμε το απόγευμα τους Α'Χαιρετισμούς στην Παναγία μας ,καλό θα είναι να επισκευτούμε τις ενορίες μας και αν δεν έχουμε χρόνο να ανάψουμε έστω ένα κερί και να ''Ευχαριστήσουμε''την Υπεραγία Θεοτόκο για όλα αυτά που Μας Προσφέρει.
 
Αυτήν την εβδομάδα μετά και την Καθαρά Δευτέρα  σε όλους τους Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς θα ψαλεί την Παρασκευή, η ακολουθία των Χαιρετισμών. Μια πανέμορφη, κατανυκτική ακολουθία μαζί με την Α' στάση του Ακαθίστου Ύμνου. Κεντρικό και τιμώμενο πρόσωπο, η Παναγία μας Θεοτόκος.
 

Κοντάκιον
Ήχος πλ. δ’.

Τή υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια
Ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια
Αναγράφω σοι η πόλις σου Θεοτόκε.
Αλλ’ ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον
Εκ παντίων μέ κινδύνων ελευθέρωσον
Ίνα κράζω σοι·
Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.

Α΄ ΣΤΑΣΙΣ

Άγγελος πρωτοστάτης, ουρανόθεν επέμφθη,
ειπείν τή Θεοτόκω το Χαίρε· (3 φορές)
καί συν τή ασωμάτω φωνή, σωματούμενόν σε
θεωρών Κύριε, εξίστατο καί ίστατο, κραυγάζων
πρός αυτήν τοιαύτα·
χαίρε δι ης η χαρά εκλάμψει
χαίρε δι’ ης η αρά εκλείψει
χαίρε του πεσόντος Αδάμ η ανάκλησις
χαίρε των δακρύων της Εύας η λύτρωσις
χαίρε ύψος δυσανάβατον ανθρωπίνοις λογισμοίς
χαίρε βάθος δυσθεώρητον καί Αγγέλων οφθαλμοίς
χαίρε ότι υπάρχεις Βασιλέως καθέδρα
χαίρε ότι βαστάζεις τόν βαστάζοντα πάντα
χαίρε γαστήρ ενθέου σαρκώσεως
χαίρε δι’ ης νεουργήται η κτίσις
χαίρε δι’ ής βρεφουργείται ο Κτίστης
Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.

Γενικά θα πω εγώ ο Ακάθιστος Ύμνος είναι από τους πιο όμορφους ,ευγενικούς και τρυφερούς ύμνους στην Παναγία μας ,βοήθεια μας κυρίες και κύριοι και υγεία σε όλους μας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23/2

1455: Ο Γερμανός Ιωάννης Γουτεμβέργιος, εφευρέτης της τυπογραφίας, τυπώνει τη «Βίβλο», το πρώτο έντυπο κείμενο στη Δύση. Η εποχή του χειρόγραφου, πανάκριβου βιβλίου φτάνει στο τέλος της.

1886: Η βρετανική εφημερίδα «The Times» του Λονδίνου δημοσιεύει την πρώτη «μικρή αγγελία».

1943: Ιδρύεται στην Αθήνα η Εθνική Πανελλαδική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΠΟΝ), νεανικό παρακλάδι του αντιστασιακούΕΑΜ.

1944, Σοβιετική Ένωση: Ο Στάλιν διατάζει την αναγκαστική απέλαση του λαού της Τσετσενίας - Ινγκουσετίας από τον Καύκασο προς την κεντρική Ασία. Είναι μια από τις δεκάδες εθνοτικές απελάσεις στη χώρα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα διαρεκί μέχρι σήμερα.

1980: Ο Αγιατολάχ Χομεϊνί, ανώτατος θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης του θεοκρατικού σιιτικού Ιράν, ανακοινώνει ότι η Βουλή θα κρίνει την τύχη των ομήρων από την κατάληψη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τεχεράνη.

1991: Οι συμμαχικές χερσαίες δυνάμεις διασχίζουν τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας και εισβάλλουν στο Ιράκ. Ξεκινάει έτσι ο πρώτος πόλεμος του (Περσικού) Κόλπου. Αφορμή ήταν η κατάληψη του Κουβέιτ από το Ιράκ.

1998: 42 νεκροί και μεγάλες καταστροφές από ανεμοστρόβιλους στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

1999: Σε δικαστήριο της Άγκυρας, ο κ. Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτης του αντάρτικου ΡΚΚ των Κούρδων, κατηγορείται για προδοσία κατά της Τουρκίας. Θα καταδικαστεί και θα φυλακιστεί. Σήμερα παραμένει φυλακισμένος, αλλά σε ανοιχτό διάλογο με την τουρκική κυβέρνηση.

πηγή-Athensvoice.gr

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος της ενημερωτικής μας εβδομάδας ,μαζί και πάλι Πρώτα Ο Θεός την ερχόμενη Δευτέρα για να σχολιάσουμε και να κρίνουμε τα όσα συμβαίνουν γύρω μας .Να σας ευχηθώ να περάσετε ένα όμορφο και ήρεμο Σαββ/κο ,να γεμίσετε τις μπαταρίες σας για να υποδεχτείτε αργότερα την νέα εβδομάδα ,χαμογελάστε ,κοιτάξτε μπροστά και αφήστε στην άκρη αυτά που σας ''χαλούν''την διάθεση.Το τραγούδι της ημέρας σας το αφιερώνω με πολύ ,πολύ αγάπη και σας περιμένω στην ομάδα μας στο facebook για να πούμε τις πιο γλυκές καλημέρες.....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top