''Το Τραγούδι της ημέρας''Παρασκευή 31 Μα'ι'ου 2019
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

31 Μαϊος 2019
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Χριστός Ανέστη και καλή σας ημέρα ,καλή Παρασκευή και καλό μήνα .Τελευταία ημέρα του Μα'ι'ου και το καλοκαίρι είναι εδώ ,είναι μπροστά μας και οφείλουμε όλοι να περάσουμε όμορφα.Με κάποιες αστάθειες του καιρού αλλά και με ανεβασμένη την θερμοκρασία θα μας ''μπει''ο καινούργιος μήνας αλλά μη σας στεναχωρεί αυτό ο Μά'ι'ος πάντα βροχερός είναι όπως και ο Ιούνιος ,με τις θερμοκρασίες όμως αρκετά υψηλές .Πάμε όμως να δούμε τις κυριότερες ειδήσεις σε τίτλους.

Τα νέα τμήματα

Πανελλαδικές: Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι στα μηχανογραφικά

Μετά την αύξηση των θέσεων εισακτέων, το υπουργείο Παιδείας κατέταξε προχθές σε επιστημονικά πεδία τα εκατοντάδες νέα τμήματα που φτιάχτηκαν μετά τις εκτεταμένες «πανεπιστημιοποιήσεις» των ΤΕΙ.

Μεγάλη απώλεια

Πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής και συνθέτης Αντώνης Ρεπάνης

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό πεντάγραμμο καθώς από την ζωή έφυγε ο τραγουδιστής και συνθέτης, Αντώνης Ρεπάνης.

Πιέστηκε και ομολόγησε

Το μέρος που έθαψε τον Δημήτρη Γραικό και το τζιπ του ο δολοφόνος

Το σημείο υπέδειξε ο έμπορος, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε και τελικά ομολόγησε πως τον σκότωσε.

Σλαβικό ΜΜΕ

Προκλητικό δημοσίευμα: «Μακεδονική μειονότητα» οι 6.300 ψήφοι του Ουράνιου Τόξου στην Ελλάδα

Ο αριθμός των ψήφων δεν είναι σημαντικός, αλλά με τη συμμετοχή αυτή δείχνουμε στο ευρωπαϊκό κοινό ότι υπάρχει «μακεδονική μειονότητα», αναφέρει δημοσίευμα στα Σκόπια.

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Στη 13η θέση της λίστας με τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο η Ελλάδα.

Ηττα για Πολάκη

Μαύρισαν στα Σφακιά τον.. αψύ Σφακιανό

Η κάλπη της Κυριακής ανέδειξε νικητή με ποσοστό 55,64% τον Χιωτάκη, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό Ολοι Μαζί για τα Σφακιά, ο οποίος ήταν και ένας από τους 11 δημάρχους της Περιφέρειας Κρήτης που έκοψαν το νήμα από τον πρώτο γύρο.

Πηγή-ΤΑ ΝΕΑ 

   Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΙΟΥ 2019 

Αλλαγή του καιρού, αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Γενικό Δελτίο 

Τις πρωινές ώρες ηλιοφάνεια με συννεφιά. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο νότιο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο. Εξαίρεση η περιοχή του Αιγαίου όπου θα διατηρηθεί ο καλός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγη συννεφιά.

Άνεμοι, Βορειοδυτικοί, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. 

Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από 10 έως 29, στη νότια από 13 έως 30 και στις νησιωτικές περιοχές από 17 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, τις πρωινές ώρες ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι συννεφιά με λίγες τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά και πιθανή βροχής κυρίως στα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί, 3-5 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Το Σάββατο, τις πρωινές ώρες ηλιοφάνεια, το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Άνεμοι Βορειοδυτικοί, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η  θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Κυριακή, άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, κατά διαστήματα πιθανόν ισχυρές. Το βράδυ  ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, στα πελάγη 3-5 Μποφόρ. Η  θερμοκρασία δεν θ’ αλλάξει σημαντικά.

  Γράφει ο Μιχάλης Σιούτας για την εφημερίδα 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''.

  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 31 ΜΑΙΟΥ

1859 Αρχίζει να λειτουργεί το περίφημο ρολόι Μπιγκ Μπεν, σύμβολο της πόλης του Λονδίνου.

1902 Στην Ισπανία, ο βασιλιάς Αλφόνσος ΙΒ' διαλύει το Κοινοβούλιο και επιβάλλει στρατιωτικό νόμο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την εργατική αναταραχή.

1905 Δολοφονήθηκε κατά την προσέλευσή του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Θεόδωρος Δηλιγιάννης, από τον χαρτοπαίκτη και λεσχειάρχη Αντώνη Κωσταγερακάρη. Αιτία, η απόφαση του Δηλιγιάννη να κλείσει τις χαρτοπαικτικές λέσχες.

1907 Το πρώτο ταξί κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

1915 Θρίαμβος του Ελευθέριου Βενιζέλου στις εκλογές. Λαμβάνει τις 185 από τις 316 έδρες της Βουλής με το Κόμμα των Φιλελευθέρων. Οι ψηφοφόροι τάσσονται με τη θέση του Βενιζέλου για έξοδο στον πόλεμο στο πλευρό της «Αντάντ».

1916 Διεξάγεται η Ναυμαχία της Γιουτλάνδης, η μεγαλύτερη πολεμική εμπλοκή στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. 151 βρετανικά πλοία συγκρούονται με 91 γερμανικά. Οι Άγγλοι χάνουν στο πεδίο της μάχης, αλλά κερδίζουν σε στρατηγικό επίπεδο.

1952 Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

1954 Πέθανε Αντώνης Μπενάκης, έμπορος και αποκαλούμενος εθνικός ευεργέτης. (Γεν. 1873)

1957 Ο στρατηγός του ΕΛΑΣ, στέλεχος του ΚΚΕ και βουλευτής της ΕΔΑ Στέφανος Σαράφης σκοτώνεται στη Λεωφόρο Αλίμου από αυτοκίνητο της Αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής, που οδηγούσε ο Αμερικανός σμηνίας Μάριο Μουζάλι.

1961 Δημιουργείται η Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής.

1962 Εκτελείται δι' απαγχονισμού στο Ισραήλ ο Αντολφ Αϊχμαν, αντισυνταγματάρχης των SS και ένας από τους βασικούς παράγοντες του ολοκαυτώματος των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

1974 Έπειτα από μήνες συγκρούσεων, το Ισραήλ και η Συρία υπογράφουν συμφωνία για την απομάκρυνση των δυνάμεών τους από τα Υψώματα του Γκολάν στα σύνορα των δύο χωρών.

1974 Συνάντηση Καραμανλή - Ντεμιρέλ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Οι δυο πρωθυπουργοί συμφωνούν για παραπομπή του θέματος της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

1991 Ο Πρόεδρος της Αγκόλα και ο ηγέτης των ανταρτών της UNITA υπογράφουν συμφωνία ειρήνης, με την οποία τερματίζεται ο 16χρονος εμφύλιος πόλεμος στη χώρα.

1999  Αρχίζει η δίκη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτη των Κούρδων στην Τουρκία.

Πηγή-Thepressroom.gr

Πάει λοιπόν και αυτή η εβδομάδα ,παέι και ο μήνας και είμαστε ευγνώμων Στον Θεό που έχουμε την υγεία μας και όλα πηγαίνουν καλά.Αν δεν πηγαίνουν καλά γιατί μαθαίνω και διάφορα και στεναχωριέμαι ,εύχομαι πραγματικά να δώσει Ο Θεός και να πάνε όλα καλά για τον καθένα.Παρασκεύη λοιπόν και είμαστε χαρούμενοι μιας και το Σαββ/κο είναι προ των πυλών,οπότε χαλαρώστε ,ετοιμάστε μαγιό και πετσέτες και αν ο καιρός σας το επιτρέπει βουρ για την παραλία .Νομίζω ότι η θάλασσα είναι πολύ καλό ''φάρμακο''για όλα ,προκαλεί ηρεμία ,χαλάρωση ,ευεξία και χαρά ,ετοιμαστείτε λοιπόν και καλά μπάνια σε όλους.Επίσης να ευχηθώ στα παιδιά που ξεκινούν Πανελλήνιες καλή επιτυχία και όλα να πάνε καλά ,στους δε γονείς να πω να μην αγχώνουν τα παιδιά και να τα αφήσουν ελεύθερα ,υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία ,οπότε μην πιέζετε καθόλου τα παιδιά που καλούνται να γράψουν αυτά τα δύσκολα γραπτά.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχουμε έναν ευλογημένο μήνα ,έναν δημιουργικό μήνα και υγεία ,υγεία ,υγεία γιατί ακούμε πολλά δυσάρεστα και πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια ,γαυτό προσευχή και πάλι προσευχή Στον Θεό και Την Παναγία μας για να μας έχουν καλά και εμάς και τις οικογένειες μας. Καλό σας Σαββ/κο να περάσετε τέλεια και να προσέχετε τον εαυτό σαςκαι μετά αυτούς που αγαπάτε.Μαζί Πρώτα Ο Θεός την ερχόμενη Δευτέρα με ανάλυση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ .ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ .ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top