''Το Τραγούδι της Ημέρας'' Τετάρτη 14 Απριλίου 2021
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

14 Απριλίου 2021
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλή σας ημέρα κόσμε ,καλημέρα όλη μέρα κυρίες και κύριοι και καλός ορίσατε σε ακόμη ένα μουσικό και ενημερωτικό ''ταξίδι'' της ιδιωτικής εφημερίδας www.volvinews.gr .Να πω καλημέρα και στον μεγάλο χορηγό μας τον αξιότιμο κύριο Βαλερή νυν δημοτικό σύμβουλο και ξανά υποψήφιο για την δημαρχία με τον συνδιασμό ''Τα πάντα για την Βόλβη'' όπου για άλλη μια φορά θα προσφέρει στους τυχερούς μας 20 δώρα αξίας στον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ομάδα μας στο facebook .

Παρακάτω ποια τα 20 δώρα για τους 20 τυχερούς μας φίλους .Πάμε όμως να δούμε τα νέα για τον καιρό ,μας έκανε την χάρη και βγήκε ο ήλιος ευτυχώς ,και ποια γεγονότα συνέβησαν ''σαν σήμερα 14 Απριλίου'' .Επανέρχομαι με τον Πασχαλινό μας διαγωνισμό και φυσικά με το τραγούδι της ημέρας .Καλή ανάγνωση σε όλους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα

 

Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, που το απόγευμα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 14 Απριλίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανόν μικρής διάρκειας καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ που τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Nesbomb.gr

 

Σαν σήμερα 14 Απριλίου.

Σαν σήμερα 14 Απριλίου 2021

1912: Στις 23:40, ο Τιτανικός, το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο κρουαζιερόπλοιο της εποχής του, χτυπά σε παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό, μόλις την τέταρτη ημέρα του παρθενικού ταξιδιού του. Βυθίζεται 2 ώρες και 40 λεπτά αργότερα, παρασύροντας στο θάνατο περίπου 1.500 ανθρώπους με τους υπόλοιπους 700 να βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους και να παρακολουθούν το τραγικό γεγονός.

1821: Κατά τη μάχη στο Λεβίδι, οι Έλληνες επαναστάτες κατατροπώνουν τους Τούρκους. Η ηρωική αντίσταση του Αναγνώστη Στριφτόμπολα και των παλικαριών του, οι οποίοι είναι οχυρωμένοι μέσα στα σπίτια, δίνει το χρόνο να φτάσουν ενισχύσεις υπό τους Δημήτριο Πλαπούτα και Σταύρο Δημητρακόπουλο, ώστε να λυθεί η πολιορκία.

1837: Ιδρύεται με βασιλικό διάταγμα του Όθωνα το Πανεπιστήμιο Αθηνών, που θα λάβει την ονομασία Οθώνειον Πανεπιστήμιον.

1924: Ανακηρύσσεται η Ελληνική Προεδρευομένη Δημοκρατία, μετά το δημοψήφισμα, που κατάργησε τη βασιλεία.

1941: Ιδρύεται στη Λευκωσία από προοδευτικούς αστούς πολιτικούς και κομμουνιστές το Ανορθωτικό Κόμμα του Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ).

1944: Οι πρώτοι Ελληνοεβραίοι φτάνουν από την Αθήνα στο κολαστήριο του Άουσβιτς.

1958: Το διαστημόπλοιο «Sputnik 2» καίγεται στην ατμόσφαιρα μαζί με το μοναδικό επιβάτη του, τη σκυλίτσα Λάικα.

1962: Στη Γαλλία, αναλαμβάνει το πρωθυπουργικό αξίωμα ο Ζορζ Πομπιντού, μετέπειτα Πρόεδρος της Ε’ Γαλλικής Δημοκρατίας.

1970: Στο νοσοκομείο βρίσκεται ο Αλέξανδρος Παναγούλης, ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών έβαλε φωτιά στο στρώμα του και εισέπνευσε καπνούς.

1981: Ο σκηνοθέτης, Μιχάλης Κακογιάννης, ανακηρύσσεται επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κολούμπια στο Σικάγο.

1981: Το διαστημικό λεωφορείο «Columbia» προσγειώνεται στη Βάση Έντουαρντς στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς την πρώτη του αποστολή διάρκειας 54,5 ωρών.

1986: Εκατό αμερικανικά βομβαρδιστικά σφυροκοπούν από αέρος, για περισσότερο από μία ώρα, περιοχές της Λιβύης. Όπως ανακοινώνουν οι ΗΠΑ, πρόκειται για αντίποινα στην τακτική της κυβέρνησης Καντάφι να χρηματοδοτεί και να υποθάλπει μουσουλμανικές τρομοκρατικές οργανώσεις, που δρουν σε διάφορα μέρη του κόσμου.

1995: Για πρώτη φορά οι ισραηλινές Αρχές σφραγίζουν στο αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν», παλαιστινιακό διαβατήριο.

2003: Ολοκληρώνεται, ως προς το σκέλος της χαρτογράφησης, το πρόγραμμα για το ανθρώπινο γονιδίωμα. Με ακρίβεια 99,99%, έχει αποκρυπτογραφηθεί το 99% του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Πηγή-Newsbeast.gr

 

Πάσχα: Αυτή είναι η πρόταση της Εκκλησίας για την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.

Εκκλησία ιερός ναός

Σε δύο άξονες κινείται η πρόταση της Εκκλησίας για το φετινό Πάσχα, την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.

Καθώς πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα η Εκκλησία έχει καταλήξει στην πρότασή της για τις θείες λειτουργίες της περιόδου αλλά και για το βράδυ της Ανάστασης.

Τα δύο κεντρικά σημεία της πρότασης στην οποία έχει καταλήξει η Εκκλησία είναι, σύμφωνα με την Καθημερινή, η Ανάσταση στις πλατείες και η αύξηση του αριθμού των πιστών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η Εκκλησία προσβλέπει στον καλό καιρό που πιθανότατα θα επικρατεί τις ημέρες εκείνες – το Πάσχα πέφτει στις 2 Μαΐου – και άρα θα επιτρέπει την παραμονή των πιστών στους εξωτερικούς χώρους των εκκλησιών και των μοναστηριών.

Στην πρόταση που αναλύεται σε επιστολή που έχει σταλεί στο υπουργείο Παιδείας η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητά, κατά πληροφορίες, ο ανώτατος αριθμός των πιστών εντός των μεγάλων ναών να είναι τα 100 άτομα καθώς επίσης και να ισχύει η αναλογία ένας πιστός ανά 15 τ.μ. κλειστού χώρου..

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η απόφαση για τους κλειστούς χώρους προβλέπει ένα άτομο ανά 20 τ.μ.

 
 

Ως επιχείρημα για την πρότασή της η ΔΙΣ προβάλει αφενός το ύψος των ιερών ναών και αφετέρου τον καλό καιρό που θα επιτρέπει τον καλύτερο εξαερισμό.

 

Η ΔΙΣ προτείνει, επίσης, σημαντικές θείες λειτουργίες όπως για παράδειγμα η τελετή της Αποκαθήλωσης την Μεγάλη Παρασκευή να γίνουν σε αύλειους χώρους και τις πλατείες των ναών αναφέροντας.

Ειδικά, δε, για τον Επιτάφειο προτείνεται η λιτανεία, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, να γίνει πέριξ των ναών.

Σε κάθε περίπτωση πρόθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν για την περίοδο του Πάσχα προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις όπως αυτές προ του εορτασμού των Θεοφανείων.

 -Πηγή-Newsbomb.gr

Πασχαλινά δώρα από τα e-shop του Μουσείου Μπενάκη και του Μουσείου  Κυκλαδικής Τέχνης | HuffPost Greece

 

Και κλείνω με τον μεγάλο Πασχαλινό διαγωνισμό μας και τα δώρα που θα σας προσφέρει μετά και την λήξη του ο αξιότιμος δημοτικός σύμβουλος και ξανά υποψήφιος για την δημαρχία με τον συνδιασμό''Τα πάντα για την Βόλβη'' κύριος Ιωάννης Βαλερής.

Ο κύριος Βαλερής με την απλότητα που τον χαρακτηρίζει είναι από τους ανθρώπους που δίνουν μεγάλη βάση στα οικονομικά κυρίως θέματα που αφορούν τους πολίτες έτσι αποφάσισε να ιδρύσει τα κοινωνικά παντοπωλεία και στον ορεινό όγκο του δήμου αλλά και σε άλλα χωριά όπως στην Ν.Απολλωνία και στον Στίβο ,φυσικά και θα καταφέρει να ανοίξει και άλλα κοινωνικά παντοπωλεία ,αυτά είναι μόνο στην αρχή. 

20 δώρα λοιπόν για 20 τυχερούς μας φίλους που θα συμμετάσχουν στον Πασχαλινό διαγωνισμό του www.volvinews.gr είναι τα εξής 

4 ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 50 ευρώ  για το Πασχαλινό σας τραπέζι (παράκληση όμως του κυρίου Ιωάννη Βαλερή τα χρήματα αυτά να ξοδευτούν σε Έλληνα επιχειρηματία του δήμου μας )

5 ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ( είναι η αλλαγή που έγινε και αντί για 5 κρασιά θα δωθούν 5 σακούλες με τρόφιμα )

Και 11 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΔΩΡΟ ΡΟΛΟΓΙΑ ( τις λαμπάδες τις έχει αναλάβει ένας καλλιτέχνης και είναι υπέροχες πραγματικά).

Όλα αύτα περί διαγωνισμού είναι στην ομάδα μας στο facebook και σας περιμένω εκεί μετά την κοινοποίηση που θα κάνω με το σημερινό άρθρο για να αφήσετε τα σχόλια σας και φυσικά να μπείτε στην μεγάλη μας κλήρωση .

Αυτά και για σήμερα που ελπίζω κ εύχομαι να βρίσκετε ενδιαφέρον και να πω στους συμμετέχοντες του Πασχαλινού μας διαγωνισμού μια μεγάλη καλή επιτυχία.Κλείνω το άρθρο με ένα αγαπημένο τραγούδι που μου ζητήσατε όμως εσείς και πριν αναρτήσω την σημερινή μουσική μου επιλογή να σας πω πως σήμερα στον Ιερό Ναό του Οσίου Αυξεντίου ο εν Κατιρλί στον Σταυρό στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία (το απόγευμα μετά τον Εσπερινό) θα παραστεί  ο Μητροπολίτης μας ο Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ Θεόκλιτος και θα Λειτουργήσει κανονικά μαζί με τον ιερέα του Ναού και όποιος θέλει με  τηρούμενα φυσικά τα μέτρα μπορεί να παρακολουθήσει την Θ.Λειτουργία .

Να είστε καλά ,να προσέχετε πολύ όσοι βγαίνετε εκτός δήμου και κυρίως επισκέφτεστε την Θεσσαλονίκη μιας και δυστυχώς ''φέρνετε'' απ'έξω τον ίο ,σας παρακαλούμε πολύ να προσέχετε γιατί οι υπόλοιποι δεν φταίμε σε τίποτα και δυστυχώς ακόμη ο τόπος μας ''βράζει'' ,μείνετε ασφαλείς ,τηρήστε επιτέλους κάποιες/οι τα μέτρα και μην συνοστίζεστε σε πάρκα και γήπερδα ,πραγματικά ως εδώ ,τηρήστε τις αποστάσεις και τα μέτρα .Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top