×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 45

ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ, ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΟ... ΠΕΤΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ - ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΛΒΗΣ!
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

07 Μαρτίου 2013
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

( Πριν από κάποιους μήνες ένας άνθρωπος, ένας επιστήμονας που έχει αποδείξει και αποδυκνείει καθημερινά, την επαγγελματική του ευσυνειδεισία και το ήθος του, δέχτηκε μια πρωτοφανή αήθη επίθεση που ξεπέρασε κάθε όριο κριτικής και απόδοσης ευθυνών για τον άδικο πραγματικά χαμό ενός αλόγου στο ζωολογικό πάρκο της Ασπροβάλτας.

Πολιτικά μπορεί και πρέπει να κρίνει και να μάχεται όποιος θέλει, το κάθε πολιτικό πρόσωπο... Ανθρώπινα, κάτω από τη μέση και λασπολογώντας όμως, εκτός από άνανδρο είναι και άνώφελο, γιατί κάθε υπερβολή γυρίζει υπέρ εκείνου που ενδιαφέρεται πραγματικά και προσφέρει... Τα ζώα των δασεργατών μας είναι από τα πιο κληρά δοκιμαζόμενα ζώα στον πλανήτη και στις συνθήκες εργασίας τους. Αυτό έχω την τιμή να το ξέρω καλύτερα από όλους γιατί προέρχομαι από οικογένεια Δασεργάτη. Όλοι εκείνοι που ''έχυναν δάκρυα'' για να πουλήσουν την είδηση και τα κλικ τότε στα site τους, δεκαετίες τώρα δεν ξέρουν τι είναι... Μουλάρι, πως δοκιμάζεται και που δουλεύει! Δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ τους με τόσο ''ταπεινά ζώα''

Κάποιοι άλλοι ενδιαφέρονται και δεκαετίες τώρα βοηθούν τις οικογένειες που βιοπορίζουν από τα ζώα αυτά. Βλέπετε η αγάπη για κάθε ζώο, πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα ζώα... Ακόμα και εκείνα που δεν ''πουλάνε'' μέσα στην ταπεινότητα και στην αφάνεια τους!

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΤΑΛΩΤΩΝ ΜΟΥΛΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΠΠΟΕΙΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 

 

Ειδικό σεμινάριο εκπαίδευσης πεταλωτών σε ιπποειδή εργασίας διεξάγεται, στο Σταυρό,  από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου 2013,  με συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση πραγματοποιεί η φιλοζωική οργάνωση Animal Action με την υποστήριξη του δήμου Βόλβης.

Η ειδική εκπαιδευτική ομάδα αποτελούμενη  από δύο κτηνιάτρους και δύο πεταλωτές θα βρίσκεται στον Σταυρό για τη διεξαγωγή σεμιναρίου εκπαίδευσης το οποίο απευθύνεται κυρίως σε πεταλωτές ιπποειδών εργασίας  (ερασιτέχνες ή μη) και ιδιοκτήτες.

Αναμένεται συμμετοχή από πολλές περιοχές της Ελλάδας με μεγάλο πληθυσμό ιπποειδών (άλογα, γαϊδούρια και ημίονοι), όπως η Θεσσαλονίκη, η Μυτιλήνη, η Κρήτη, η Κοζάνη και ο Βόλος.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 8 Μαρτίου: Θεωρία στην αίθουσα Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Σταυρού (12.00-17.00).

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου: Πρακτική άσκηση στον εξονυχισμό και στο πετάλωμα σε χώρους σταβλισμένων ιπποειδών στον Σταυρό.

 ***************************************************************

Φιλόζωοι είναι όλοι με εύκολα λόγια, με σημαίες έπαρσης όποτε εμφανιστεί κακιά είδηση, όποτε γίνει ντόρος, ιδιαίτερα όταν... αυτό πουλάει!

 Το φιλοζωικό έργο όμως αποδεικνύεται με πράξεις και όχι τώρα, αλλά διαχρονικά και κυρίως από την πρώτη μέρα που ένα νεαρός φοιτητής από τον Σταυρό πέρασε το κατώφλι της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης και από τότε βρίσκεται δίπλα σε κάθε οικογένεια που έχει ζώα στην περιοχή μας. Ιδιαίτερα στους Δασεργάτες μας που έχουν τα πιο σκληρά δοκιμαζόμενα ζώα στην εργασία τους πάνω στα βουνά!

moularia2

 Το παρακάτω ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2008 (φυσικά δεν είναι το μόνο και υπάρχουν πλήθος ακόμα δράσεων στην διάθεση κάθε παραδόπιστου κριτή...) και αποδυκνείει τόσο την ιδιαίτερη σημασία που έχουν τα Μουλάρια και τα άλογα για κάθε Δασεργάτη, όσο και τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες που καταβάλουν διαχρονικά κάποιοι άνθρωποι που τιμούν την επαγγελματική τους ιδιότητα, αλλά και την τοπική κοινωνία στεκόμενοι δίπλα της!

Δημοσιεύθηκε: Παρ. Ιούν 20, 2008 1:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Σπάνιο είδος τα μουλάρια!   
--------------------------------------------------------------------------------
 
Είδος υπό εξαφάνιση τείνει να γίνει το μουλάρι στην ελληνική περιφέρεια.
Παρ΄ ότι οι ανάγκες, ειδικά για εργασίες δασεργατών, παραμένουν αυξημένες, ο πληθυσμός τους μειώνεται διαρκώς τις τελευταίες δεκαετίες.

 Χθες, (σ.σ. Πέμπτη 19/6/20008) την περιοχή του Σταυρού Θεσσαλονίκης όπου λειτουργεί ο μεγαλύτερος δασικός συνεταιρισμός σε πλήθος μουλαριών- περίπου 250- επισκέφθηκε κλιμάκιο της βρετανικής οργάνωσης «Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων», τα μέλη του οποίου χρηματοδοτούν και πραγματοποιούν εξορμήσεις σε περιοχές που υπάρχουν ιπποειδή, ύστερα από πρόσκληση του κτηνίατρου και πρώην βουλευτή Δημήτρη Γαλαμάτη. «Είμαστε ομάδες με κτηνίατρο, οδοντίατρο και πεταλωτή, που φροντίζουμε τα ζώα καθώς διαπιστώνεται ότι οι ιδιοκτήτες τους θέλουν αλλά δεν γνωρίζουν να τα φροντίσουν», τόνισε στα «ΝΕΑ» η ιππίατρος και ειδικευμένη στην οδοντιατρική των ιπποειδών Κλεοπάτρα Τριανταφύλλου.

Η οργάνωση έχει στις τάξεις της τμήμα επιστημόνων οι οποίοι εκπαιδεύονται στην Αγγλία και στη συνέχεια συμμετέχουν στις εξορμήσεις σε μονάδες αλόγων, μουλαριών και γαϊδάρων, που επίσης απειλούνται με εξαφάνιση στη χώρα μας. «Οι ιδιοκτήτες είναι δεμένοι με τα ζώα, τα αγαπούν, αλλά δεν γνωρίζουν προληπτική υγιεινή για να διασφαλίζουν ευζωία γι΄ αυτά. Χρειάζονται στήριξη, που δεν έχουν από το ελληνικό κράτος, την ώρα που εθελοντές από τη Μεγάλη Βρετανία το κάνουν για εμάς», παρατήρησε ο κ. Αρσένος.

Μουλάρι - Άλογο στο Βουνό... Απαραίτητος συνεργάτης για τον Δασεργάτη!


Οι δασεργάτες του Σταυρού τονίζουν πως οι ανάγκες για μουλάρια είναι αυξημένες στην περιοχή. «Εάν δεν έχουμε μουλάρια είμαστε ζωντανοί νεκροί, δεν μπορούμε να δουλέψουμε, τα ξύλα που υλοτομούμε μόνον έτσι μεταφέρονται», επισήμανε ο κ. Μπλεμπιτζόγλου. «Γιατί δεν δίνουν κίνητρα για την αναπαραγωγή τους όπως έκαναν με τα άλογα; Θα μας βάλουν να κουβαλάμε μόνοι μας τόνους ξύλα και μετά τα 60;», διαμαρτύρεται ο δασεργάτης Παναγιώτης Ηλιάδης, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να κατέβει στη Βουλή με τα μουλάρια του για να διαμαρτυρηθεί.
Τα μουλάρια χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ξύλων που υλοτομούνται στα ελληνικά δάση, για τη μεταφορά προσώπων σε νησιά και περιοχές όπου δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, αλλά και για εργασίες μικροκαλλιεργητών. «Οι περιοχές της χώρας μας είναι τέτοιες που τα μουλάρια είναι απαραίτητα. Αντί να ανοίγουμε δρόμους στα δάση, πρέπει να χρησιμοποιούμε τα μονοπάτια και τα μουλάρια», τόνισε ο επίκουρος καθηγητής στην κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ Γιώργος Αρσένος, που ασχολείται με τη μελέτη των ιπποειδών στην Ελλάδα. «Στην Αγγλία, σε σημεία όπου υπάρχει η δυνατότητα, αρνούνται να ανοίξουν δρόμους για να παραμείνουν τα μονοπάτια», τόνισε.

**************************************

Τα συμπεράσματα από όλα τα προηγούμενα και από όλα όσα είχαν ειπωθεί τότε, δικά σας...

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top