Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Καλή σας ημέρα αγαπητοί αναγνώστες ,καλημέρα σε όλους ,σε φίλους ,σε εχθρούς σε εσάς εν πάσει περιπτώση που μας αγαπάτε.Τετάρτη σήμερα 27 του Μάρτη και ο προεκλογικός αγώνας για την αυτοδιοίκηση και για τις ευροεκλογές καλά κρατεί .Υποψήφιοι από παντού ,πετάγονται ξαφινκά σαν τα μανιτάρια ,από όλους τους τομείς ,από πτυχιούχους  μέχρι και βοσκοί ,από προπονητές μέχρι ηθοποιοί ,από τραγουδιστές μέχρι και την κυρά Κατίνα την νοικοκυρά .Νέοι ,γέροι ,έφηβοι όλοι στις επάλξεις για ένα καλύτερο μέλλον .Δεν ξέρετε ...αλλά δεν ρωτάτε που πάτε κυρίες και κύριοι...Εγω θα ευχηθώ να υπάρξει ένας ''καθαρός''αγώνας σε όλη την χώρα και να κερδίσει ο πιο άξιος .Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους σας ,πάρτε βαθιές ανάσες και ...προχωρήστε σε αυτό που επιλέξατε να κάνετε με τόλμη ,με δύναμη ,με αποφασιστικότητα ,με σταθερά βήματα και προπάντων με τεράστια αγάπη για τον τόπο σας.

Και εδώ θα κάνω μια παρένθεση λέγοντας ότι τον τελευταίο καιρό ''βομβαρδίζεται''το facebook με ψεύτικα προφίλ .Θα σας αναφέρω μερικά και καλό θα είναι να προσέχετε που μιλάτε και τι λέτε ,έχω βάσιμες υποψίες ότι μπλοκάρουν άλλα προφίλ όταν δεν συμφωνούν ( τα άτομα εννοώ ) με αυτά που πιστεύουν οι εκάστοτε ψευτόμαγκες με τα ψεύτικα προφίλ.Θα σας αναφέρω μερικά ,Κοκκινάκης Γιώργος ,Μέρμηγκας ,Ελευθεριάδου Θεοδώρα ,και αύριο θα σας πω και άλλα.Αυτά λοιπόν τα προφίλ εμφανίζονται ναι μεν όλο το χρόνο που και που αλλά όταν έχουμε εκλογές είναι η καλύτερη τους.Πετάγονται από το πουθενά για να κάνουν αντιπολίτευση ,ή να κριτικάρουν ,ή ακόμη και να μπλοκάρουν άλλα προφίλ με σκοπό να μην μπορεί κανένας να διαβάσει το σχόλιο κάτω από κάποια ανάρτηση που δεν συμφωνεί με τα πιστεύω τους.Ο Κοκκινάκης είναι πλέον γνωστός ,εννοώ ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ,δεν θα αναφ'ερω εδώ το όνομα του ,όχι δεν θα το κάνω δεν είναι αυτός ο σκοπός μου να τους ξεμπροστιάσω από εδώ ,αν και εφόσων χρειαστεί να είστε σίγουροι ότι θα το κάνω .Τιμώ την δουλειά και τους συνεργάτες μου που αυτές τις ημέρες των εκλογών βγάζουν ένα μεροκάματο ,δεν θα μπω λοιπόν στην διαδικασία να σας πω ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες μου ποιοι οι ''κύριοι''με τα ψεύτικα΄΄προφίλ.Απλά να προσέχετε τι λέτε γιατί ......θα φάτε μπλοκάρισμα μεγάλο ,όπως εγώ βρε παιδιά που εδώ και ένα μήνα είμαι απενεργοποιημένη από το facebook.

Κακοκαιρία στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες ,πτώση της θερμοκρασίας ,καταιγίδες ,άνεμοι και χιόνια στα ορεινά είναι το σκηνικό για τις τελευταίες ημέρες του Μάρτη.Θέλει ο μήνας να μας ''αποχαιρετήσει''με κακές διαθέσεις μιας και η παροιμία έχει πέσει μέσα ...Μάρτης -Γδάρτης....

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης», έλεγαν οι παλιοί και ο φετινός Μάρτιος μάλλον βάλθηκε να το επιβεβαιώσει έστω και λίγο προτού εκπνεύσει. Από σήμερα Τετάρτη και έως το τέλος του μήνα ο καιρός θα χαλάσει και θα αποκτήσει ένα χειμωνιάτικο «πρόσωπο», καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα διασχίσει τα νότια τμήματα της Ελλάδας κινούμενο προς τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Αναμένεται από την Πέμπτη η έλευση ιδιαίτερα ψυχρών αερίων μαζών από τα βόρεια και η επικράτηση θυελλωδών έως πολύ θυελλωδών βοριάδων μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου. Η θερμοκρασία σταδιακά θα υποχωρήσει σημαντικά, ενώ παράλληλα στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι μέχρι δέκα μποφόρ, οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερη...εμμονή.

Τα εντονότερα φαινόμενα προβλέπονται κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης εκ νέου της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ οι βροχοπτώσεις θα είναι περιορισμένες και θα εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στην Κρήτη.

ΠΗΓΗ-The Pressroom.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

Σαν σήμερα, 27 Μαρτίου 1992 έγινε το φιάσκο στην Λουίζης Ριανκούρ, στον πόλεμο με τη «17 Νοέμβρη». Μια γυναίκα φέρεται να έδωσε τηλεφωνικώς πληροφορίες στην Αστυνομία για πιθανό χτύπημα της «17 Νοέμβρη» στην οδό Λουίζης Ριανκούρ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως από τις καταθέσεις των συλληφθέντων ως μελών της οργάνωσης, εκείνο το διάστημα η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» έκανε πρόβες για την επιχείρηση που σχεδίαζε εναντίον ενός αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομίας. Το πρωί της 27ης Μαρτίου 1992 αστυνομικοί των ΕΚΑΜ έστησαν μπλόκο στη Ριανκούρ αλλά τα μέλη της 17Ν τους αντιλήφθηκαν, ετράπησαν σε φυγή και η επιχείρηση κατέληξε σε φιάσκο.

1821: Οι επαναστάτες του Αλέξανδρου Υψηλάντη εισέρχονται στο Βουκουρέστι. 

1821: Ο Αθανάσιος Διάκος, μετά από δοξολογία στη Μονή του Οσίου Λουκά, κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Ελληνικές δυνάμεις, με επικεφαλής τον αρματολό Πανουργιά, ελευθερώνουν την πρωτεύουσα της Φωκίδας, Σάλωνα (Άμφισσα).

1855: Ο καναδός χημικός Έιμπραμ Γκέσνερ φτιάχνει ένα νέο καύσιμο – παράγωγο του πετρελαίου και το ονομάζει «κηροζίνη», από την ελληνική λέξη «κηρός» (κερί).

1914: Στις Βρυξέλλες, πραγματοποιείται η πρώτη επιτυχημένη μετάγγιση αίματος.

1946: Ο Μίκης Θεοδωράκης μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Αθήνας με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες θα του προκαλέσουν μόνιμο πρόβλημα στον αριστερό οφθαλμό. Την προηγούμενη μέρα έλαβε μέρος σε συλλαλητήριο του ΚΚΕ κατά των εκλογών της 31ης Μαρτίου και συνελήφθη από την Αστυνομία, η οποία τον κακοποίησε στο νεκροτομείο της Αθήνας.

1958: Ο Νικίτα Χρουστσόφ γίνεται Πρωθυπουργός της Σοβιετικής Ένωσης.

1964: Περίπου 125 άνθρωποι σκοτώνονται στην Αλάσκα, μετά από σεισμική δόνηση 8,4 Ρίχτερ. Είναι ο μεγαλύτερος σεισμός που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ.

1965: Οι ΗΠΑ με αυστηρό διάβημά τους προς την κυπριακή κυβέρνηση ζητούν την ακύρωση της αγοράς σοβιετικών αντιαεροπορικών πυραύλων, με τη δικαιολογία ότι μία τέτοια αγορά θα μπορούσε να προκαλέσει τουρκική επίθεση με πρόσχημα την προστασία των Τουρκοκυπρίων.

1970: Αρχίζει η δίκη των μελών της Δημοκρατικής Άμυνας, οι περισσότεροι από τους οποίους κατηγορούνται για βομβιστικές ενέργειες κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Ανάμεσά τους, ο Σάκης Καράγιωργας, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο στρατηγός Ιορδανίδης.

1973: Ο Μάρλο Μπράντο αρνείται το Όσκαρ για την ταινία «Ο Νονός», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του Χόλιγουντ απέναντι στους ερυθρόδερμους.

1976: Μπαίνει ο θεμέλιος λίθος του Δικαστικού Μεγάρου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

1977: Δύο Boeing 747, ένα της KLM κι ένα της PanAm, συγκρούονται στο διάδρομο απογείωσης του αεροδρομίου της Τενερίφης στα Κανάρια Νησιά. Πρόκειται για το πιο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα, καθώς 583 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και μόλις 61 διασώζονται.

1991: Στην Τσεχοσλοβακία, δεκαέξι μήνες μετά τη «Βελούδινη Επανάσταση»αποσύρονται τα τελευταία σοβιετικά τανκς, που βρίσκονταν στη χώρα από το 1968.

1994: Στην Ιταλία, το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναδεικνύεται πρώτο στις βουλευτικές εκλογές.

2002: Ένας Παλαιστίνιος βομβιστής αυτοκτονίας σκοτώνει 29 άτομα στην πόλη Νετάνια του Ίσρα.

2009: Στο Πακιστάν βομβιστής αυτοκτονίας σκοτώνει 48 άτομα.

ΠΗΓΗ-THEPRESSROOM.GR

Έπιασαν την γιαγιά 90 χρονών πριν λίγες ημέρες γιατί στο παζάρι της γειτονιάς της πουλούσε τερλίκια τα οποία έφτιαχνε η ίδια.Η πόντια  γιαγιά Σουζάνα ήρθε πριν λίγα χρόνια στην Θεσσαλονίκη όπου διέμεναν τα παιδιά της ,και ήρθε στην χώρα μας μαζί με τον επίσης 90χρονο άντρα της για να ζήσουν λίγο καλύτερα από τις συνθήκες της Γεωργίας όπου ζούσαν.Ήθελε να συμβάλει στο εισόδημα της οικογένειας πουλώντας τα τερλίκια που έφτιαχνε μέρα-νύχτα.Ντροπή για το αστυνομικό σώμα αυτή η κίνηση η οποία έκανε όλους σχεδόν τους Έλληνες να αγανακτήσουν.Γιατί μια γιαγιά 90 χρόνων είναι η μεγαλύερη κακοποιός που υπάρχει βεβαίως ,βεβαίως,ήθελαν λοιπόν να δείξουν ότι πιάνουν τους ''κακοποιούς''.Η γιαγιά λοπόν καλείτε να πληρώσει 200 ευρώ όπως είδαμε χτε σε όλες τις ειδήσεις ,που με αυτά τα 200 ευρώ θα περάσει ενα μηνά κρίμα πραγματικά κρίμα.....Λυπάμαι βαθύτατα που όπως ξέραμε....δεν υπάρχει....Δυστυχώς και λέω δυστυχώς γιατί τσαμπουκά πωλούν μόνο σε ανυποψίαστους πολίτες ,όταν σε σταματάνε στον δρόμο νομίζεις ότι είναι τα τελευταία σου λεπτά ,δεν συζητάω για την αγένεια τους ,είναι άγνωστη λέξη η ευγένεια αυτούς.....Και θα σας πω ακόμη ένα παράδειγμα από την Κύπρο.Προχές λοιπόν μας σταμάτησαν στο δρόμο οι τροχονόμοι που είχαν μπλόκο ,ΚΥΡΙΟΙ ,και λεω κύριοι γαιτί ο συζυγος μου δεν φορούσε ζώνη αλλά μας συμπεριφέρφηκαν με ευγένεια και όχι με τσαμπουκά λες και είμαστε οι τελευταίοι του ζουρνά .Με χαμόγελο και όμορφη διάθεση ,με ευγένια λοιπόν μας ζήτησαν αυτά που προβλέπει ο νόμος ,και αφού δείξαμε τα χαρτιά έβγαλαν ένα μηχάνημα σαν τα pos ( ένας μικρός υπολογιστής ) και είδαν αν τα στοιχεία μας ήταν αληθινά.Αυτά στην Ελλάδα μας ούτε στον ύπνο μας ,λυπάμαι που πρέπει παρά τις παραβιάσεις μου να νιώθω ότι με κολλούν στον τοίχο σαν κοινό εγκληματια....Δεν θέλω να θίξω κάποιους αλλά ναι ,μερικοί από εσάς έχετε απαράδεκτες συμπεριφορές και κοιτάξτε να είστε κοντά στον πολίτη που σας ''πληρώνει'',σας σέβεται και νιώθει ασφάλεια κοντά σας ,ζητάμε λοιπόν να είστε πιο ευγενικοί αυτά.

Αυτά από μένα προς στιγμήν  ,χτες δεν ανέβηκε το άρθρο ,σήμερα δεν ξέρω αν θα ανέβει και δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα επ'αυτού οπότε ,Καλημέρα ,Καλησπέρα και Καληνύχτα .Μόνο υπομονή και την άλλη βδομάδα Π΄ρωτα Ο Θεός θα το ανεβάζω ,το άρθρο εννοώ εγώ και στην ώρα του.Να περνάτε καλά ,να χαμογελάτε ,να εκφράζεστε ελεύθερα και να μη φοβάστε κανέναν ,κανένα ψεύτικο προφίλ ,μόνο Τον Θεό.Το τραγούδι της ημέρας ....απ΄τα παλιά φυσικά ,και σας αφιερώνω με πολύ αγάπη.Φιλιά στα μούτρα σας.......ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ,ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑς ΒΡΑΔΥ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

 

Top