Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Καλή σας ημέρα αγαπητοί αναγνώστες της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.volvinews.gr ,καλημέρα να πω και στην ομάδα μας στο facebook οπου δεν μπορούμε να συννενοηθούμε για να δείτε και εκεί το άρθρο ,δεν πειράζει λίγη υπομονή αγαπητοί μου ακόλουθοι και από Δευτέρα πρώτα Ο Θεός θα σας κάνω εγώ τις κοινοποιήσεις για να βλέπετε το άρθρο και στην ομάδα μας στο facebook.Οπότε αφήνω κατά μέρος τους σχολιασμούς μου προς το παρών και πάμε να αρκεστούμε στον καιρό ,στην στήλη ''σαν σήμερα''και φυσικά στο τραγούδι της ημέρας .

Ο ΚΑΙΡΟΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 

Κακοκαιρία με συννεφιά, βροχές, σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά σ’ όλη σχεδόν τη χώρα, εξαίρεση η Θράκη. Ισχυρότερες βροχές στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ από το μεσημέρι ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία σε πτώση, στα βόρεια ηπειρωτικά είναι πιθανός τοπικός παγετός.

Άνεμοι και θερμοκρασίες

Άνεμοι βορειανατολικοί, στις θαλάσσιες περιοχές ισχυροί έως πολύ θυελλώδεις, 7-9 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 13. 

Θεσσαλονίκη

Το πρωί συννεφιά με ψιλόβροχο, από το μεσημέρι βελτίωση. Άνεμοι ανατολικοί, μέτριοι έως ισχυροί, 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς.

Αττική

Συννεφιά, τοπικές βροχές και πιθανή καταιγίδα, από το απόγευμα βελτίωση. Άνεμοι βορειοανατολικοί ισχυροί, στα ανατολικά έως θυελλώδεις, 6-8 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς. Νότια Ελλάδα από 3 έως 16 και στις νησιωτικές περιοχές από 9 έως 17 βαθμούς.

ΠΗΓΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ -

Μιχάλη Σιούτα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 

Σαν σήμερα, 28 Μαρτίου 1930 οι Τούρκοι εθνικιστές, μετονομάζουν τις πόλεις Κωνσταντινούπολη και Ανγκορα σε Ιστανμπούλ και Ανκαρα (Αγκυρα).

845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει τρεις τόνους ασήμι, ποσό κολοσσιαίο για την εποχή.

1797: Στις ΗΠΑ, κατοχυρώνεται στο Ναθάνιελ Μπρίνγκς από το Νιου Χάμσαϊρ η πρώτη πατέντα για το πλυντήριο ρούχων.

1821: Ο Αθανάσιος Διάκος, επικεφαλής Ελλήνων επαναστατών, φθάνει στον Προφήτη Ηλία Λιβαδειάς και απαιτεί την παράδοση της πόλης από τον διοικητή της Χασάν Αγά.

1854: Γαλλία, Αγγλία και Οθωμανική Αυτοκρατορία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Ρωσία (Κριμαϊκός Πόλεμος).

1871: Εγκαθίσταται η Κομμούνα του Παρισιού, μία μορφή σοσιαλιστικής διακυβέρνησης, που διήρκεσε έως τις 28 Μαΐου 1871.

1939: Στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, ο αρχιστράτηγος Φρανσίσκο Φράνκο, κατακτά τη Μαδρίτη και θέτει τέλος στον τριακονταετή πόλεμο.

1940: Στην Ελλάδα, μπαίνει ο θεμέλιος λίθος για τις μόνιμες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

1953: Η Λιβύη προσχωρεί στον Αραβικό Σύνδεσμο.

1964: Στα διεθνή ύδατα έξω από τις αγγλικές ακτές, εκπέμπει εν πλω ο πρώτος πειρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας, το περίφημο Ράδιο Καρολίνα.

1969: Ο Γιώργος Σεφέρης στηλιτεύει τη χούντα με την περίφημη δήλωσή του στο ραδιόφωνο του BBC. Γι αυτό το λόγο του αφαιρέθηκε ο τίτλος του πρέσβη επί τιμή, καθώς και το δικαίωμα χρήσης διπλωματικού διαβατηρίου. 

1969: Στο Λονδίνο ο Ρίνγκο Σταρ ανακοινώνει ότι οι Μπιτλς δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν άλλες ζωντανές εμφανίσεις.

1970: Η Ευδοκία του Αλέξη Δαμιανού, με το περίφημο ζεϊμπέκικο του Μάνου Λοΐζου, παίρνει μέρος στο φεστιβάλ των Καννών.

1972: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει όλα τα αξιώματα: του αντιβασιλέα, του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και του προέδρου της Βουλής.

1979: Πυρηνικό ατύχημα στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ. Παύει να λειτουργεί μία αντλία στο σύστημα ψύχρανσης του αντιδραστήρα, στο Θρι Μάιλ Άιλαντ, με αποτέλεσμα να εξατμιστεί μέρος του μολυσμένου νερού, προκαλώντας έτσι το σοβαρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία των ΗΠΑ.

1995: Την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες κατά των εγκαταστάσεων του «Mega Channel», που έγινε στις 15/3, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 20.30, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές, αναλαμβάνει η τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.

1999: Παραστρατιωτική σερβική ομάδα σκοτώνει 146 Αλβανούς του Κοσόβου στην περιοχή Ιζμπίτσα.

2005: Σεισμός 8,7 ρίχτερ χτυπά την Ινδονησία.

ΠΗΓΗ-Thepressroom.gr

Όπως σας είπα και πιο πάνω λόγο ασυννενόησης θα αρκεστείτε μόνο σε αυτά σήμερα και αύριο Παρασκεύη ,από Δευτέρα πρώτα Ο Θεός που θα επανέλθω στο facebook και στην ομάδα μας εκεί ,θα έχετε ολοκληρωμένο το άρθρο με πιπεράτα σχόλια που τόσο αγαπάτε,λίγη υπομονή ακόμη φίλοι και κοντά σας και πάλι δυναμικά από Δευτέρα όμως.Πάμε να σας αφιερώσω το τραγούδι της ημέρας ,να σας ευχηθώ τα καλύτερα ,προσοχή γιατί ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές ,κρύο και καταιγίδες ,εσείς απλά χαμογελάστε ,κάντε την προσευχή σας και δείτε την θετική πλευρά του πράγματος....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Top