Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Β. ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Το πρώτο τρίποντο της χρονιάς πανηγύρισαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ Σταυρού, με την ομάδα του «δικεφάλου» να κερδίζει εκτός έδρας με 0-3 τον Απόλλωνα Ζαγκλιβερίου.

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Άρχισε και η β ερασιτεχνική κυρίες μου και κύριοι και το ενδιαφέρον για τις ομάδες του Δήμου μας μεγαλύτερο.

Τώρα εντελώς συνοπτικά και ξεκινώντας από την A ερασιτεχνική να πούμε ότι ο Σταυρός κέρδισε τον Απόλλωνα Ζαγκλιβερίου, ενώ ισοπαλίες έφεραν ο Ελλήσποντος Νέας Μαδύτου

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Καλημέρα ,καλημέρα ,όλη μέρα καλημέρα ,σε όλους τους αναγνώστες ,τους φίλους και ακόλουθους της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας www.volvinews.gr ,σε όλη την ''μουσική'' παρέα μας εκεί στο facebook στην γλυκιά ομάδα μας ,καλημέρα σε εχθρούς ,σε γνωστούς στους απανταχού Έλληνες του ντουνιά και χρόνια πολλά στην Θέκλα ,στην Μυρσίνη και την Μυρτώ που γιορτάζουν σήμερα..Χθες λοιπόν η ''πρεμιέρα''μου και εδώ θέλω να σας ευχαριστήσω ολους για τα όμορφα και αισιόδοξα σχόλια για αυτήν εδώ την στήλη που μας δείχνετε ότι αγαπάτε τελικά πολύ.Χτες όχι πολλά λόγια αλλά σήμερα ξεκινάω κανονικά να σας δώσω ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Καταρχάς να σας πω ότι περίπου τέτοια ώρα θα τα λέμε από εδώ και ελπίζω να βρίσκεται και φέτος την στήλη ενδιαφέρον μαζί φυσικά και με το τραγούδι που θα σας αφιερώνω καθημερινά.Πάμε όμως να ξεκινήσουμε με τα νέα για τον καιρό όπου το φθινόπωρο είανι στην Ελλάδα και θα το δείξει ο καιρός όσο πιο δυνατά μπορεί..

Ο ΚΑΙΡΟΣ 24/09/2019 

Θεσσαλονίκη: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15.9°C έως 21°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι 3 μποφόρ με νότια κατεύθυνση.

Ο καιρός θα περιλαμβάνει μόνο βροχή από την αρχή έως το τέλος, χωρίς αλλαγές.

Η πιθανότητα βροχής μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό προβληματικό, αλλά μπορείτε να περάσετε πάντα την ημέρα σας εντός σπιτιού, απολαμβάνοντας την ανάγνωση ενός βιβλίου, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν βροχή, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στο τέλος της ημέρας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 18.2 βαθμούς.

Kairos.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24/09 

24 Σεπτεμβρίου 1908 κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα, και σημάδεψαν την ιστορία.

622 Ολοκληρώνεται η Εγίρα, η μετοικεσία του προφήτη Μωάμεθ από τη Μέκκα στην πόλη Γιατρίμπ, που αργότερα θα ονομαστεί Μεδίνα. Αφορμή για την απόδραση του Μωάμεθ από την πόλη της Μέκκας στάθηκε η αποκήρυξη των ιδεών του από το νέο αρχηγό της δυναστείας των Κουρές, Αμπού Ζαλ. Η χρονιά θα αποτελέσει το έτος 1 του μουσουλμανικού ημερολογίου.

787 Ξεκινά τις εργασίες της η 7η Οικουμενική Σύνοδος (2η της Νίκαιας). Η Σύνοδος συγκαλείται από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ΣΤ' και τη μητέρα του, Αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία στη Νίκαια της Βιθυνίας, στο Ναό της Αγίας Σοφίας, κατόπιν αίτησης του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ταρασίου. Θα αποφασίσει την αναστύλωση των εικόνων καταδικάζοντας την Εικονομαχία και την ιδέα της σχηματοποίησης της αόρατης και άυλης Τριάδας.

1822 Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ανακηρύσσεται αρχιστράτηγος της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος (Ανατολική Στερεά Ελλάδα). Στη μεγαλοπρεπή τελετή οι αρχιερείς της Αθήνας και της Θήβας τον ζώνουν με το σπαθί του Ομέρ Βρυώνη.

1828 Ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα Ταχυδρομική Υπηρεσία, με γραφεία στο Άργος, στην Τρίπολη, στην Επίδαυρο και τη Σύρο.

1845 Αυτοκτονεί διωκόμενος και πάμπτωχος ο Ανδρέας Λόντος, μέλος της Φιλικής Εταιρίας και πρωταγωνιστής της επανάστασης του 1821. Μετά το κίνημα της 3ης του Σεπτέμβρη 1843 αναδείχθηκε αντιπρόεδρος της εθνοσυνέλευσης ενώ στη συνέχεια χρημάτισε υπουργός στρατιωτικών & εσωτερικών στην επαναστατική κυβέρνηση.

1908 Κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

1915 Ορκίζεται στην Ελλάδα η φιλοβασιλική κυβέρνηση του Αλέξανδρου Ζαΐμη, σε αντικατάσταση της κυβέρνησης Βενιζέλου που παραιτήθηκε.

1921 Καταργείται η Ύπατη Αρμοστεία στη Σμύρνη και μετονομάζεται σε Ελληνική Γενική Διοίκηση Μικρασίας.

1922 Στα νησιά Χίος και Μυτιλήνη όπου είχαν υποχωρήσει τα ελληνικά στρατεύματα από τη Μικρά Ασία συγκροτείται «Επαναστατική Επιτροπή» με επικεφαλής τους Πλαστήρα - Γονατά. Με προκήρυξή της, η «Επαναστατική Επιτροπή» ζητούσε τελεσιγραφικά την παραίτηση του βασιλιά, τη διάλυση της Βουλής και το σχηματισμό κυβέρνησης «αχρόου και εμπνεούσης εμπιστοσύνην εις την Αντάντ» για τη διενέργεια εκλογών.

1957 Εγκαινιάζεται στη Βαρκελώνη το στάδιο «Καμπ Νου»,το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ευρώπης, έδρα της Μπαρτσελόνα κι ένας από τους «ναούς» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

1957 Ο Πρόεδρος Αϊζενχάουερ διατάζει την εθνοφρουρά να διευκολύνει τα παιδιά των μαύρων στο Λιτλ Ροκ να πηγαίνουν σχολείο, έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις για την εισδοχή για πρώτη φορά αφροαμερικανών στα μέχρι πρότινος σχολεία «μόνο για λευκούς».

1988 Σκάνδαλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ. Ανακοινώνεται ότι ο Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής Μπεν Τζόνσον αγωνίστηκε ντοπαρισμένος. Του αφαιρείται το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. και δεν αναγνωρίζεται το παγκόσμιο ρεκόρ του (9.79''). Πρώτος ανακηρύσσεται ο Καρλ Λιούις με 9.92".

1988  Την ίδια μέρα στη Γαλλία, πραγματοποιείται η πρώτη παγκοσμίως μεταμόσχευση χεριού από γάλλους χειρουργούς στη Λυών.

2000 Φεύγει από τη ζωή ο κομμουνιστής Λέων Αυδής, βουλευτής του ΚΚΕ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξής του στην Αθήνα.

2000 Ο Κάχι Κακιασβίλι κερδίζει το τρίτο του συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και δεύτερο για την Ελλάδα, στην κατηγορία των 94 κιλών της άρσης βαρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Την ίδια μέρα, ο Δημοσθένης Ταμπάκος κατακτά το αργυρό μετάλλιο, στο αγώνισμα των κρίκων στην ενόργανη γυμναστική, με 9.762 βαθμούς.

ΠΗΓΗ-THEPRESSROOM.GR

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ 

Εντονα φαινόμενα

Καιρός: Ερχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Μεγάλη ζημιά

Thomas Cook: Ο ελληνικός τουρισμός μετρά τις πληγές του από το «κανόνι»

Σαν «βόμβα» για τον ελληνικό τουρισμό έσκασε η κατάρρευση της Thomas Cook καθώς στην Ελλάδα βρίσκονται 50.000 τουρίστες σε αρκετά νησιά.

Δύσκολη ημέρα

Απεργία: Χάος στους δρόμους 

«Παραλύει» σήμερα, Τρίτη η χώρα εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει συνδικαλιστικοί φορείς και σωματεία εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο  που προωθεί η κυβέρνηση.

Μετακίνηση πληθυσμών

Βουλιάζει η Μόρια λόγω των νέων αφίξεων - Στις 12.000 ο πληθυσμός

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το απόγευμα έφθασαν στα νησιά 300 άτομα.

Τι κατέθεσε

Η Ράικου καίει τον «Ρασπούτιν» : Με ύφος νταβατζή υπεδείκνυε τι έπρεπε να γίνει

Η Ελένη Ράικου μέσω κύκλων, μίλησε για πρώτη φορά για παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο (σ.σ: Ρασπούτιν) το οποίο  «εκμεταλλευόμενο την πολιτική του ισχύ,  με ύφος «νταβατζή»», υπεδείκνυε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Με Τραμπ – Ζάεφ

Μαραθώνιος συναντήσεων Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλά και η προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα αναμένεται θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Πορεία προς την εξυγίανση

Αισιοδοξία για την έκθεση βιωσιμότητας της ΔΕΗ – Ξεπερνά τον πρώτο «σκόπελο»

Λίγο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έκθεσης του ορκωτού λογιστή για την βιωσιμότητα ή μη της ΔΕΗ, εξαιτίας του ταμειακού ελλείμματος των 950 εκατ. ευρώ, o δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» Χρήστος Κολώνας μίλησε για το θέμα στο κεντρικό ..δελτίο ειδήσεων του One Channel.

ΠΗΓΗ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 

Αυτά λοιπόν τα νέα και οι ειδήσεις για σήμερα με τα πιο βασικά η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού και οι λαθρομετανάστες που εισρέουν στην χώρα εκατοντάδες.Ευχόμαστε να βρεθεί μια καλή λύση και να σταματήσει όλο αυτό .Και κάπως έτσι σας αποχαιρετώ για σήμερα με όλες τις ευχές μου για να περάσετε μια όμορφη ημέρα Τρίτης ,κάντε κάτι για τον εαυτό σας ,γυμναστείτε ,περπατήστε ,κάντε μια καλή διατροφή ,δώστε χαρά στον εαυτό σας ,εγώ ήδη έχω 10 ημερες που ξεκίνησα να προσέχω πολύ ,πολύ τον εαυτό μου γιατί είχα ξεφύγει ,και πραγματικά νιώθω υπέροχα ,φανταστικά και πάνω απ'όλα υγειής .Κάντε λοιπόν και εσείς κάτι για το δικό σας καλό ,οι καφέδες και τα κουτσομπολιά δεν τελιώνουν ποτέ ,έχετε χρόνο για όλα ,μη το ξεχνάτε.ΠΙΆΣΤΕ Τώρα το τραγούδι που σας μεταδίδω και νιώστε την ομορφιά της φύσης ,του αέρα ,της βροχής ίσως ,του ήλιου ,της θάλασσας και χαμογελάστε .....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

Top