Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Καλή σας ημέρα αγαπητοί φίλοι ,καλημέρα όλη μέρα σε όλους τους αναγνώστες και φίλους της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.volvinews.gr ,καλημερούδια και στην ομάδα μας εκεί στο facebook ,στην πιο γλυκιά παρέα του διαδυκτίου.Τι γίνετε ρε παιδιά ,είστε όλοι καλά ; το εύχομαι ολόψυχα και μιας και ο καιρός ξανά έφτιαξε μαζέψτε ήλιο γιατί όπως όλα δείχνουν ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ ''άγριος'.Πάμε να δούμε λοιπόν τα νέα του καιρού και τις ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους.

Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για το όνομα: Γεδεών.

Το συγκεκριμένο όνομα είναι εξελληνισμένος τύπος του εβραϊκού ονόματος Gid’on, που σημαίνει πελεκητής, ξυλοκόπος.

Άγιος και Δίκαιος Γεδεών

Κριτής του Ισραήλ, η μνήμη του οποίου τιμάται από τη χριστιανική εκκλησία στις 26 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Γεδεών.

Ο Γεδεών καταγόταν από την πόλη Εφραθά της φυλής Μανασσή. Είχε λάβει και το όνομα Ιεροβάαλ (= θα κρίνει ο Βάαλ), επειδή κατέστρεψε ένα βωμό του Βάαλ και στη θέση του οικοδόμησε βωμό του Γιαχβέ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 26/09/2019 

«Ανοιξιάτικη» η... Πέμπτη με λίγες νεφώσεις και καλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Πέμπτη (26/9) - Αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών στα ορεινά ηπειρωτικά το μεσημέρι.

Για σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών στα ορεινά ηπειρωτικά το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 12 έως 26, στη Θεσσαλία από 16 έως 31, στα υπόλοιπα κεντρικά ηπειρωτικά από 15 έως 29, στα νότια ηπειρωτικά από 17 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 25, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 28, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 26 και στη Κρήτη από 16 έως 28.

Oι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθουν και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26/09

26 Σεπτεμβρίου 1687 μερική καταστροφή του Παρθενώνα από βόμβα των Ενετών που πολιορκούν την Ακρόπολη: Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα, και σημάδεψαν την ιστορία.

1687 Μερική καταστροφή του Παρθενώνα από βόμβα των Ενετών που πολιορκούν την Ακρόπολη. Σε πολιορκία βρίσκεται η Ακρόπολη της Αθήνας, μέσα στην οποία είναι οχυρωμένη η τουρκική φρουρά της πόλης, από τους Ενετούς, υπό τον Φραγκίσκο Μοροζίνι. Τα μεσάνυχτα της 26ης προς 27ης Σεπτεμβρίου, που είναι πανσέληνος, μια οβίδα διαπερνά τη στέγη του Παρθενώνα και αναφλέγεται η πυρίτιδα που είναι αποθηκευμένη στο εσωτερικό του. Η έκρηξη, που ακολουθεί, ανοίγει τον ναό στα δύο. Καταστρέφεται το τελειότερο κτίσμα της αρχαιότητας. Οι πολιορκητές ξεσπούν σε ζητωκραυγές.

1815 Υπογράφεται στο Παρίσι η Πράξη της Ιεράς Συμμαχίας.

1904  Πέθανε ο Λευκάδιος Χερν, λευκαδίτης συγγραφέας και δημοσιογράφος, ο οποίος θεωρείται ο εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας

1905 Ο νεαρός γερμανοεβραίος φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει την ειδική θεωρία της σχετικότητας.

1920 Επιδεινώνεται σοβαρά η υγεία του βασιλιά της Ελλάδας, Αλεξάνδρου, μετά από δάγκωμα πιθήκου.

1932 Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλονίζει την Ιερισσό της Χαλκιδικής. Ολόκληρα χωριά ισοπεδώνονται, 161 άνθρωποι σκοτώνονται και εκατοντάδες τραυματίζονται. Μεγάλη καταστροφή και στο Άγιον Όρος, στο οποίο αντέχουν μόνο 2 μονές.

1933 Στο Μεξικό, τρομερή καταιγίδα πλήττει την πόλη Ταμπίκο, όπου το νοσοκομείο καταρρέει και καταπλακώνει 87 άτομα. Οι νεκροί φτάνουν τους 150, ενώ στην περιοχή κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος.

1934 Το Αφγανιστάν γίνεται το 60ό μέλος της Κοινωνίας των Εθνών.

1941 Ο Σούπερμαν κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, στην ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων.

1943 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Βυθίζεται στο Λακκί της Λέρου το Αντιτορπιλικό Βασίλισσα Όλγα, από γερμανική αεροπορική επιδρομή 25 γερμανικών Στούκας, κατά τη διάρκεια της Μάχης της Λέρου.

1943 Την ίδια μέρα, οι Σοβιετικοί καταλαμβάνουν το Σμολένσκ, το μεγαλύτερο οχυρό των Γερμανών στο Ανατολικό Μέτωπο.

1957 Κάνει πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ το μιούζικαλ West Side Story του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν, ένα από τα κορυφαία μιούζικαλ όλων των εποχών.

1960 Οι υποψήφιοι για την προεδρία στις ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον και Τζον Κένεντι, πραγματοποιούν την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση στα αμερικανικά χρονικά.

1964 Ο Πάπας Παύλος ΣΤ΄παραδίδει την κάρα του αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στην Ανατολική Εκκλησία. Η κάρα του αγίου επιστρέφει στην Πάτρα.

1965 Στη Βρετανία, η βασίλισσα προσφέρει στους Μπιτλς το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

1972 31 άτομα απανθρακώνονται από φωτιά που ξεσπά στο κέντρο ''Όσκαρ'' στη Ρόδο.

1980 Βόμβα εκρήγνυται κατά τη διάρκεια της μεγάλης γιορτής μπύρας «Οκτόμπερφεστ» στο Μόναχο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματισθούν 211. Ένα από τα θύματα είναι και ο δράστης της επίθεσης, ο 21χρονος φοιτητής Γκούντολφ Κέλερ, γνωστός για το ακροδεξιό του παρελθόν.

1989Δολοφονήθηκε στο Κολωνάκι από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» ο δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ, Παύλος Μπακογιάννης

1999 Επανεκλέγεται σε προεδρικό δημοψήφισμα χωρίς αντίπαλο με 93,8% Πρόεδρος της Αιγύπτου ο Χόσνι Μουμπάρακ.

2000 Στις 10:15 το βραδυ το Express Samina προσκρούει στις βραχονησίδες Πόρτες της Πάρου και μέσα σε 20 λεπτά βυθίζεται. Απο τους 510 επιβάτες του, 81 δεν καταφέρνουν να βγουν στη στεριά και πνίγονται.

2002 Ναυτική τραγωδία, η χειρότερη στη χώρα, πλήττει τη Σενεγάλη. Από ανατροπή του σενεγαλέζικου πλοίου «Τζούλα» μεταξύ Γκάμπιας και Σενεγάλης, χάνουν τη ζωή τους 1.863 άνθρωποι και διασώζονται μόλις 64.

2008  Πέθανε ο θρυλικός Αμερικανός ηθοποιός, Πολ Νιούμαν.

Πηγή-THEPRESSROOM.GR

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Σε αργία από δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης τέθηκαν οι αδελφοί Ψωμιάδη

Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν κατά την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Σε αργία τέθηκαν από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δήμου Θεσσαλονίκης "Δύναμη Πολιτών" Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδελφός του, δημοτικός σύμβουλος, Διονύσης Ψωμιάδης.

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις και πορεία κατά αμυντικής συμφωνίας

Αποφασίστηκαν σε σύσκεψη στο ΕΚΘ από εκπροσώπους της ΕΔΥΕΘ και άλλων φορέων της πόλης

Κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες που θα κλιμακώνονται ενόψει της επίσκεψης του αμερικανού ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο στην Αθήνα, προανήγγειλαν εκπρόσωποι της ΕΔΥΕΘ και άλλων φορέων της πόλης μετά από σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στις 30 Σεπτεμβρίου η απόφαση για παράταση στις 120 δόσεις.

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις κυβέρνησης - θεσμών

Συναντίληψη σε πολλά θέματα υπήρξε μεταξύ των κυβερνητικών παραγόντων και των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών κατά το τριήμερο των επαφών στο πλαίσιο της 4ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Θεσσαλονίκη: Οι αδερφοί Τσαχουρίδη έρχονται στις Συκιές.

Για να παντρέψουν μουσικές του κόσμου με επίκεντρο τη λύρα την ποντιακή

«Υπάρχουν δυο ειδών παιδιά θαύματα, αυτά που ήταν και παρέμειναν απλά ένα παιδικό όνειρο και αυτά που συνεχίζουν το όνειρο με παιδικό ενθουσιασμό μεγαλουργώντας με μουσικά πλέον θαύματα... Αυτά είναι τα Τσαχουρίδια μου...».

Νεαρός βρέθηκε νεκρός σε χωράφι στη δυτική Θεσσαλονίκη.

H σορός θα υποβληθεί σε νεκροτομή ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Μπροστά σε ένα μακάβριο σκηνικό βρέθηκε ένας περαστικός σήμερα απόγευμα Τετάρτης στην περιοχή των Διαβατών, καθώς εντόπισε το πτώμα ενός νεαρού άνδρα σε χωράφι.

Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής παιδιού μετά το σχολείο στη Θεσσαλονίκη.

Καταγγελία γονέα μαθητή σε σχολείο στο Κορδελιό

Ανησυχία προκάλεσε στο Κορδελιό η καταγγελία γονέα πως χθες άγνωστοι προσπάθησαν να αρπάξουν το γιο της την ώρα που αυτός γυρνούσε από το σχολείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο διευθυντής του σχολείου, ένας άντρας ζήτησε από τον ανήλικο να τον βοηθήσει να διαβάσει ένα κουδούνι σε μια πολυκατοικία που καθώς δεν ήξερε να διαβάζει ο ίδιος.

Ο μαθητής ωστόσο ανησύχησε βλέποντας δίπλα στο σημείο ένα λευκό βανάκι και τράπηκε σε φυγή τρέχοντας, ενώ τον ακολούθησαν, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε και στην Αστυνομία, που συμβούλεψε τους γονείς για το πως πρέπει να λειτουργούν σε αντίστοιχη περίπτωση τα παιδιά.

Στην πρώτη του ανάρτηση ο διευθυντής του σχολείου αναφέρει τα εξής: ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..Πριν από λίγη ώρα ένας γονιός του σχολείου μου έστειλε το παρακάτω μήνυμα ότι σήμερα γυρνώντας από το σχολείο το παιδί του για το σπίτι ένας άντρας του ζήτησε να τον βοηθήσει να διαβάσει ένα κουδούνι σε μια πολυκατοικία που τάχα δεν ήξερε να διαβάζει ο ίδιος. Ο γιος της και «μπράβο του» φυσικά δεν πλησίασε γιατί είδε και ένα άσπρο βανάκι κοντά στον άντρα. Άρχισε να τρέχει και είδε ότι τον ακολουθούσαν. Το παιδί όπως ήταν λογικό φοβήθηκε πολύ. Ευτυχώς έφτασε σπίτι σώος και αβλαβής. Μόλις έφτασε πήρε τηλέφωνο το γονέα και του είπε με τρεμάμενη φωνή το τι έγινε. Ο γονέας πήρε τηλέφωνο το "100" και είπε για το περιστατικό. Η αστυνομία μάλιστα είπε στο γονέα ως συμβουλή ότι εκτός από το να μην πλησιάζουν και να τρέχουν να φωνάζουν και βοήθεια και να μπαίνουν σε μαγαζί. Ως Διευθυντής σχολείου είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω την τοπική κοινωνία και όχι μόνο για το συμβάν.

Μάλιστα με δεύτερη ανάρτησή του διευκρινίζει πως έχει ήδη γίνει η καταγγελία από τον γονιό στην αστυνομία. Ολόκληρη η ανάρτηση αναφέρει τα εξής: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΟΝΙΟΥ. Επειδή από το πρωί διαβάζω αρκετές και διαφορετικές απόψεις , θέλω να τονίσω και να ξεκαθαρίσω ξανά ότι ως διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου είμαι υποχρεωμένος αφού υπάρχει μια καταγγελία από ένα γονιό του σχολείου μου στην αστυνομία και το τόνισα "η κυρία (γονιός) πήρε χτες το βράδυ στο "100". Ούτε στην ασφάλεια, ούτε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, εγώ είμαι υποχρεωμένος να το αναφέρω στα παιδιά και στους γονείς του σχολείου μου, ως συμβουλή και προφύλαξη. Καλό κάναμε, όχι κακό. Μάλιστα επειδή διαβάζω συνέχεια ότι δεν έγινε η καταγγελία από τη μητέρα του παιδιού, σας διαβεβαιώ ότι σήμερα με πήραν από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσ/νίκης (Τμήμα Ανηλίκων) και μου είπαν ότι πραγματικά ερεύνησαν και βρήκαν ότι έγινε η παραπάνω καταγγελία από τη συγκεκριμένη μητέρα και μάλιστα από εκεί βρήκαν και τα στοιχεία της και το τηλέφωνο της και επικοινώνησαν μαζί της για περισσότερες πληροφορίες. Τα υπόλοιπα είναι θέμα της Αστυνομίας, η οποία γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά της και για το τι πρέπει να πράξει. Είναι δυνατόν ο καθένας να παίρνει τηλέφωνο στην αστυνομία ή στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του και να ζητεί πληροφορίες και η αστυνομία να είναι υποχρεωμένη να τους πει. Και μετά να βγάζουμε ανακριβείς κάποιους ανθρώπους. Φτάνει στο σημείο ο άλλος να μετανιώνει για την ανάρτηση που έκανε και ο γονιός για την καταγγελία.

Πηγή ειδήσεων -ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(Typosthes.gr)

Αυτά λοιπόν τα πολλά για σήμερα Πέμπτη 26 του μήνα και λίγο πριν της 10.00 π.μ σας στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου από την ελεύθερη και ''καυτή'' Κύπρο όπου εδώ το καλοκαίρι συνεχίζεται ακάθεκτο.Μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ...μη ξεχνάτε να χαμογελάτε ,να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας και να έχετε αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία καθώς αν το πιστέψετε από μέσα σας πρώτα ,όλα θα πάνε καλά.Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

Top