Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021

Ο σύλλογος φορτηγατζήδων γυρνούσε στις γειτονιές κι έλεγε τα κάλαντα.

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλή μας εβδομάδα .Κυριακή της Ορθοδοξίας εχτές μια πολύ μεγάλη γιορτή  και ήδη έχουμε εισέλθει στην δεύτερη εβδομάδα της Σαρακοστής και έχουμε άλλες 4 περίπου εβδομαδες για να ολοκληρωθεί η νηστεία και για να φτάσουμε στο Άγιο Πάσχα Πρώτα Ο Θεός .Οπότε από σήμερα και μέχρι την Κυριακή Των Βα'ι'ων ξεκινάει ο μεγάλος Πασχαλινός μας διαγωνισμός όπου 20 τυχεροί φίλοι της ομάδας μας θα κερδίσουν 20 μεγάλα δώρα ,ναι ,ναι έτσι όπως το διαβάζετε 20 μεγάλα δώρα αξίας τα οποία θα αναφέρω στο τέλος του άρθρου.

Χειμώνιασε ξανά μανά και η παροιμία Μάρτης ,γδάρτης ...βγαίνει αληθινή μιας και ο καιρός έχει τα πάντα στο καλάθι του από βροχές μέχρι και χιόνια .Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά την καιρική εξέλιξη αφού κατά τα λεγόμενα των γνωστών μετεωρολόγων θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τις επόμενες ώρες .'Αλλωστε σας το είχα γράψει από τον περασμένο Δεκέμβριο πως ο χειμώνας είναι μπροστά μας ...

Ήρωες του 1821 για κάθε χρήση - Armyvoice.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Δευτέρα με καταιγίδες - Προ των πυλών η νέα ψυχρή εισβολή.

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Δευτέρα με καταιγίδες - Προ των πυλών η νέα ψυχρή εισβολή

 Σε πλήρη ισχύ είναι και σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου, το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ - Νέα κακοκαιρία μέσα στην εβδομάδα.

Ο καιρός σήμερα

Στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα από νωρίς το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα θα ενταθούν.

 

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα νότια.

Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Παρά τον ερχομό -και επίσημα- της άνοιξης η κακοκαιρία με βροχές καταιγίδες αλλά και χιόνια φαίνεται ότι επιμένει και το Μάρτιο.

Αυτό το κύμα κακοκαιρίας φαίνεται πως δεν είναι και το τελευταίο, καθώς ο χειμώνας θέλει να μας αποχαιρετήσει με μια ακόμα ψυχρή εισβολή η οποία θα αρχίσει να εκδηλώνεται από τη Τετάρτη (24/3) και η οποία κορυφωθεί τη Πέμπτη (25η Μαρτίου) κατά την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου και αναμένεται να κόψει τη χώρα και πάλι στα δυο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, η ραγδαία επιδείνωση του καιρού οφείλεται σε πολικές αέριες μάζες από την Ουκρανία που αναμένεται να επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, αλλά και περιοχές σε χαμηλό υψόμετρο. Μάλιστα πιθανό είναι να δούμε και πάλι τα βόρεια προάστια του Λεκανοπεδίου να ντύνονται και πάλι στα «λευκά».

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι έντονες χιονοπτώσεις, το πολικό κρύο αλλά και οι ισχυροί ψυχροί βοριάδες. Στην Αττική κατά τη διάρκεια της Τετάρτης το θερμόμετρο δεν αναμένεται να ξεπεράσει όλη την ημέρα τους 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τις βραδινές ώρες το θερμόμετρο αναμένεται να μηδενίσει. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν κατά την Πέμπτη (25/3) με τη μέγιστη θερμοκρασία να αγγίζει τους 9 βαθμούς, ενώ το βράδυ θα επικρατήσουν πολικές συνθήκες υπό το μηδέν.

Το νέο κύμα ψύχους αναμένεται να υποχωρήσει από την Παρασκευή με το Σαβατοκύριακο να παρουσιάζει αισθητή βελτίωση με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Δευτέρα 22 Μαρτίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.
Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 22 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 21 Μαρτίου: Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα, και σημάδεψαν την ιστορία.

1821 Πραγματοποιείται ένα αποφασιστικό βήμα για την απελευθέρωση της Καλαμάτας, που ήταν και η πρώτη μεγάλη νίκη της Επανάστασης του 1821.

1821 Οι επαναστάτες μπαίνουν στην Πάτρα. Ο Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος και ο Ανδρέας Λόντος υψώνουν επαναστατική σημαία (κόκκινη με μαύρο σταυρό στη μέση).

1919 Στην Ελλάδα, ιδρύεται το Λιμενικό Σώμα

1931 Πραγματοποιούνται τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Θεόδωρου Δηλιγιάννη στον περίβολο της ελληνικής Βουλής.

1933 Ανοίγει τις πύλες του το πρώτο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου της Βαυαρίας.

1935 Σε δίκη στη Νέα Υόρκη χρησιμοποιείται για πρώτη φορά ως αποδεικτικό στοιχείο το τεστ αίματος.

1945 Με προτροπή του τότε Βασιλέως της Αιγύπτου Φαρούκ συστήνεται στο Κάιρο από επτά Αραβικές χώρες ο Αραβικός Σύνδεσμος

1954 Στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ εγκαινιάζεται το πρώτο εμπορικό κέντρο του κόσμου.

1963 Στη Βρετανία, ξεσπά το «σκάνδαλο Προφιούμο». Ο υπουργός Πολέμου, Τζον Προφιούμο, κατηγορείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με την επαγγελματία του είδους Κριστίν Κέλερ, η οποία διατηρούσε παράλληλο δεσμό με σοβιετικό διπλωμάτη στο Λονδίνο.

1982 Ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο.

1985 Πέθανε ο ζωγράφος, Σπύρος Βασιλείου. Από τους πιο παραγωγικούς Ελληνες εικαστικούς καλλιτέχνες, με περισσότερα από 5.000 έργα στο ενεργητικό του.

1994 Η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "η Λίστα του Σίντλερ" κερδίζει επτά βραβεία Οσκαρ.

Πηγή-Thepressroom.gr

 

Οι αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων στις γιορτές - Τα καλύτερα και τα  χειρότερα δώρα

Και πάμε στο πιο ωραίο μέρος του άρθρου ,καταρχάς να καλός ορίσω για άλλη μια φορά τον μεγάλο χορηγό και δωροθέτη της μουσικής μας στήλης τον αγαπητό δημοτικό σύμβουλο και ξανά υποψήφιο για τον δήμο με τον συνδιασμό ''Τα Πάντα για την Βόλβη'' κύριο Ιωάννη Βαλερή όπου φυσικά θα σας προσφέρει 20 δώρα μεγάλης αξίας και πραγματικά ένα τεράστιο ευχαριστούμε και αυτήν την χορηγία του .Είμαι χαρούμενη πολύ που έχουμε κοντά μας τον αξιότιμο κύριο Βαλερή και να ξέρετε δεν ήθελε να αναφερθεί το όνομα του αλλά οι συνεργάτες μου και εγώ φυσικά μετά και τα μεγάλα δώρα που θα διαβάσετε παρακάτω συμφωνήσαμε να ακουστεί το όνομα του δωροθέτη μας με μεγάλη χαρά για άλλη μια φορά .

Θα σας πω πρώτα τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να συμμετέχετε στον Πασχαλινό μας διαγωνισμό .Ο διαγωνισμός διεξάγεται στην ομάδα μας στο facebook .εκεί εαν δεν είστε μέλος να γίνετε ,από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι πολύ εύκολα ,καθημερινά γίνεται ανάρτηση με ''Το Τραγούδι της Ημέρας '',καθημερινά και τα Σαββ/κα και εφόσων βρήσκετε την μουσική ανάρτηση καλείστε να πατήσετε LIKE και να αφήσετε τα σχόλια σας .Όσο περισσότερο σχολιάζετε τόσες και οι πιθανότητες να κερδίσετε και εννοώ πως εαν μας ακολουθείτε καθημερινά και αφήνετε καθημερινά τα σχόλια σας οι πιθανότητες να πάρετε ένα από τα 20 δώρα μας είναι πολύ μεγάλες.

Και πάμε να δούμε μαζί τα δώρα που θα σας προσφέρει με πολύ χαρά και αγάπη ο αξιότιμος κύριος Ιωάννης Βαλερής.Πριν όμως να αναφέρω πως στην  live κλήρωση της περασμένης Παρασκευής ανάφερα τα 20 δώρα αλλά σας έχω μια έκπληξη και μια αλλαγή που αποφασίστηκε από τον ίδιο τον δωροθέτη μας και θα δείτε παρακάτω τι εννοώ.

20 δώρα λοιπόν για 20 τυχερούς μας φίλους που θα συμμετάσχουν στον Πασχαλινό διαγωνισμό του www.volvinews.gr είναι τα εξής 

4 ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 50 ευρώ  για το Πασχαλινό σας τραπέζι (παράκληση όμως του κυρίου Ιωάννη Βαλερή τα χρήματα αυτά να ξοδευτούν σε Έλληνα επιχειρηματία του δήμου μας )

5 ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ( είναι η αλλαγή που έγινε και αντί για 5 κρασιά θα δωθούν 5 σακούλες με τρόφιμα )

Και 11 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΔΩΡΟ ΡΟΛΟΓΙΑ ( τις λαμπάδες τις έχει αναλάβει ένας καλλιτέχνης και είναι υπέροχες πραγματικά).

Αυτά είναι τα 20 τεράστια θα μου επιτρέψετε να πω που θα σας προσφέρει με πολύ χαρά ο αξιότιμος κύριος Ιωάννης Βαλερής .Είδατε και τις δύο αλλαγές που έγιναν ,αντί για 5 μπουκάλια εξαιρετικό κρασί έγιναν 5 σακούλες με τρόφιμα και τα 11 παιδικά ρολόγάκια έρχονται τελικά μαζί με τις Πασχαλινές Λαμπάδες ,δεν θέλω λοιπόν να χάνετε χρόνο ,σας θέλω όλους εκεί στην ομάδα μας και να συμμετέχετε καθημερινά για να αυξάνονται και οι πιθανότητες σας για να πάρετε ένα από αυτά τα μεγάλης αξίας δώρα μας.

Πραγματικά εγώ δεν έχω λόγια για αυτά που προσφέρει ο κύριος Βαλερής και να ξέρετε ότι το κάνει με μεγάλη του χαρά ,μιας και πλέον όλοι γνωρίζουμε έστω κάτι μηδαμινό για το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο καθώς ένα από αυτά είναι και η ίδρυση των κοινωνικών παντοπολείων στον δήμο και επί της ευκαιρίας να πω ότι το κοινωνικό παντοπωλείο της Ν.Απολλωνίας έχει πλέον το δικό του ''σπίτι'' με την ονομασία ''Φωλιά Αγάπης'' και ένα μπράβο στους εθελοντές που πλαισιώνουν την ομάδα του κυρίου Βαλερή για να μπορεί να γίνει κάθε μήνα η διανομή στους δικαιούχους .

Ο διαγωνισμός ξεκινάει από σήμερα και θα λήξει Την Κυριακή Των Βα'ι'ων οπότε καθημερινά θέλω το ''παρών''σας εκεί στην ομάδα μας για να συμμετέχετε και να είστε ίσως ένας από τους 20 τυχερούς που θα κερδίσουν .Να σας ευχηθώ καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου .

Εβδομάδα της επανάστασης αυτή που διανύουμε και όσο μπορώ θα είμαστε στο πνεύμα του 1821 με φωτογραφίες κτλ ,θα σας αποχαιρετήσω με όλες τις ευχές μου για μια όμορφη ,ήρεμη και ευλογημένη εβδομάδα .Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

12 Έλληνες ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας και είχαν  άδικο και ατιμωτικό τέλος

  

 

 

Top