Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

alexandriamou.gr - Χρόνια πολλά ΕΛΛΑΔΑ! 28 Οκτωβρίου,Η Επέτειος του Όχι

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και χρόνια μας πολλά ,χρόνια πολλά σε όλους τους απανταχού Έλληνες απ΄'ακρη σε άκρη σε όλη την γή ,χρόνια πολλά στην χώρα μας ,στην πατρίδα μας ,σε όλους μας.Σας είπα και χτες πως σήμερα από εδώ θα αποτίσουμε φόρο τιμής στους Ήρωες του 19940 ,σε εκείνους που ''έπεσαν '' στην μάχη Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος ,άλλωστε δεν γινόταν διαφορετικά μιας και ούτε Παρελάσεις ούτε τίποτα ...Το έχουμε συνηθίσει εξάλλου την απαγόρευση εννοώ από τα ήθη και έθιμα μας ,δεν θα το βάλουμε κάτω Έλληνες ,δεν θα σκύψουμε το κεφάλι ...Πέφτουμε αλλά θα ξανά σηκωθούμε ,το έχουμε στο αίμα μας !

Δεν έχουμε όλοι όμως τα ίδια ''πιστεύω'' ...Τότε οι στρατιώτες μας έδιναν την ζωή τους για την πατρίδα ,τώρα απλά εαν αγαπάς την πατρίδα σου κολλούν ταμπέλες δίαφορες και τα έχουμε πει αρκετές φορές από εδώ.Είναι αυτοί που ίσως οι παππούδες τους πολεμούσαν τότε στα βουνά της χώρας μας και πέθαιναν είτε από την σφαίρα του εχθρού .είτε από την πείνα ,τις κακουχίες ,το κρύο κτλ ....Δεν πειράζει είναι ''ελεύθεροι να λένε ότι θέλουν ,άλλωστε γαυτό γιορτάζουμε σήμερα την Εθνική μας επέτειο ,για εκείνους που πέθαναν για να είμαστε εμείς ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.....

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ - NewsIT

28η Οκτωβρίου 1940: 79 χρόνια από το «ΟΧΙ» της Ελλάδας στην Ιταλία -  Newsbomb - Ειδησεις - News

28η Οκτωβρίου 1940: O αγροφύλακας στην Κρήτη που συνέλαβε 5 Ιταλούς  πιλότους! - Newsbomb - Ειδησεις - News

Η 28η Οκτωβρίου 1940 μέσα από τα πρωτοσέλιδα του Τύπου – Newsbeast

Τα οστά 108 πεσόντων έχουν εκταφεί μέχρι στιγμής στο Τεπελένι - Militaire.gr

?️Fighter??????????#NoGlobalCompact on Twitter: "??«Θα  νικήσωμεν! Αλλά διά τους #Έλληνας υπέρ την νίκην η Δόξα. 28 Οκτωβρίου 1940.  #Μεταξάς.»?? Χρόνια Πολλά σε όλους τους #Έλληνες !!! ??ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ,  ??ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

28η Οκτωβρίου 1940: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την επέτειο του ΟΧΙ. Οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε ότι η μέρα αυτή σημάδεψε την Ελλάδα από τον πόλεμο του 1940 και έμεινε γνωστή ως επέτειος του «ΟΧΙ», αλλά τι ακριβώς είναι αυτό που γιορτάζουμε;

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις, το ΟΧΙ στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι, που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Η ημέρα που η Ελλάδα είπε ΟΧΙ στην υποταγή, στέλνοντας το μήνυμα πως όταν παλεύει κανείς με την ψυχή του, όταν αγωνίζεται για την ελευθερία του, όσο μεγάλα και αν είναι τα εμπόδια, όσες θυσίες και αν απαιτηθούν, στο τέλος θα βγει νικητής.

 Η ημέρα που η Ελλάδα είπε ΟΧΙ στην υποταγή, στέλνοντας το μήνυμα πως όταν παλεύει κανείς με την ψυχή του, όταν αγωνίζεται για την ελευθερία του, όσο μεγάλα και αν είναι τα εμπόδια, όσες θυσίες και αν απαιτηθούν, στο τέλος θα βγει νικητής.

 

 

 

 

 

 

 

  Αυτά από εμένα σήμερα 28η Οκτωβρίου 2020 ,ελπίζω και εύχομαι να σας κάλυψα με το σημερινό μου αφιέρωμα για την ημερα αυτή .εγώ ανατρίχιασα και μόνο που έψαχνα να βρω τι θα σας αναρτήσω ,ελπίζω να το νιώσετε και εσείς,έκανα ότι μπορούσα για να φανεί το άρθρο αντάξιο της Εθνικής μας επετείου .

Μαζί θα είμαστε και πάλι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και μέχρι τότε να χαμογελάτε και να αισιοδοξείτε και όλα θα πάνε καλά ! Επίσης μην ξεχνάτε και τον διαγωνισμό μας εκεί στην ομάδα στο facebook οπου κάτω από την ανάρτηση ''το τραγούδι της ημέρας'' θα μπορείτε να λάβετε μέρος απλά με το σχόλιο που αφήνετε καθημερινά.Χρόνια πολλά Έλληνες και Ελληνίδες ,η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει !!!Ζήτω η πατρίδα ,ζήτω το Έθνος ,ζήτω το γένος ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940 .

 

 

 

Top