Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020

Καλή σας ημέρα αγαπητοί φίλοι ,καλημέρα σε όλο τον όμορφο κόσμο που ξέρει και χαμογελάει παρά τις ''κρίσιμες'' στιγμές που ζούμε ,καλημέρα στην πιο γλυκιά παρέα του διαδυκτίου εκεί ...στην ομάδα μας στο facebook ,καλημέρα όλη μέρα σε όλους τους απανταχού 'Ελληνες του ντουνιά ! Πέμπτη σήμερα 9 Απριλίου και αφού ευχηθώ στην μαμά μου χρόνια πολλά για τα γενέθλια της θα πάω κατευθείαν να σχολιάσω λίγο το θέμα που προέκυψε χτες και ανάρτησα κατευθείαν με το που το είδα το οποίο δεν είναι άλλο από Το Άγιο Φως που με τα λεγόμενα του Χαρδαλιά δεν θα δοθεί στους πιστούς μέσω του κάθε δήμου .....Από που να το πιάσω και που να το αφήσω ...Έλεος ,μας έχετε τρελάνει ,είμαστε μέσα κλεισμένοι σχεδόν ένα μήνα τώρα και έπεται συνέχεια μιας και καθημερινά αλλάζετε τα δεδομένα ,μας έχετε τρελάνει με τις αρνητικές ειδήσεις ,μας έχετε τρελάνει με την κυνικότητα που σας διακατέχει και αφού βλέπετε ότι υπάρχει πλέον η πειθαρχεία που επιβάλλετε δεν κάνετε κάτι για να χαρεί ο κόσμος εν όψη Πάσχα .Απαγορεύσεις και πάλι απαγορεύσεις ...αυτός είναι ο σκοπός σας χωρίς να σκέφτεστε και την αισιοδοξία που πρέπει να αποκτήσουμε ,δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο σας η λέξη αισιοδοξία και θα γυρίσει μπουμερανγκ στο τέλος προς το πρόσωπο σας μιας και πλέον σε μεγάλο ποσοστό είστε οι πλέον αντιπαθητικοί ! 

Λυπάμαι φίλοι μου δεν ήθελα να χαλάσω την γιορτινή ατμόσφαιρα του άρθρου αλλά δυστυχώς οι εξελίξεις μας πρόλαβαν οπότε και η αναφορά μου στο θέμα Του Αγίου Φωτός έπρεπε να σχολιαστεί ! Κατά του Χαρδαλιά τα λεγόμενα -στο σουπερ μαρκετ δεν κολλάει ,στα ταχι μέσδα δεν κολλάει ,στις εκπομπές της τηλεόρασης που μας κατακλύζουν καθημερινά με εκπομπές για τον ιό δεν κολλάει ,στις άλλες εκπομπές πρωινάδικα ,μεσημεριανά ..δεν κολάει -στις εφορίες δεν κολλάει ,στις τράπεζες δεν κολλάει κτλ κτλ σε όλα τα υπόλοιπα κολλάει ...Όπως κολλάει ο ιός και με το Άγιο Φως ....Τα συμπεράσματα δικά σας ....Θα μπορούσε να υπάρξει κάποια ροή με όλους τους κανόνες υγιεινής σε ανθρώπους του εκάστοτε δήμου και να δοθεί Το Άγιο Φως σε όσους πιστούς θα φρόντιζαν να είχαν φαναράκια έξω από το σπίτι ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους που θα μετέφεραν Το Άγιο Φως .....Δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος και η ιερά σύνοδος της Ελλάδας ......δεν έχουν πάρει θέση για άλλη μια φορά !!! Και εδώ τώρα χρειαζόταν ο ένας και μοναδικός μακαριστός Χριστόδουλος !Λυπάμαι πολύ που ενώ υπάρχουν λύσεις εσείς δεν θέλετε να τις αξιοποιήσετε κ Χαρδαλιά της ντροπής !!!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Βελτιωμένη η Πέμπτη με άνοδο της Θερμοκρασίας.

Καιρός τώρα: Βελτιωμένη η Πέμπτη με άνοδο της Θερμοκρασίας (pics)

Γενικά καλός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου - Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι ενώ ανεβαίνει η θερμοκρασία .

Στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και
στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 5 με
7 και στο Αιγαίο νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση
από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Πέμπτη 9 Απριλίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Aνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Aνεμοι: Βόρειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Μαγειρίτσα 

Μπούτι κατσίκι ή αρνί στο φούρνο σε ρολό 

Πασχαλινή διακόσμηση στα φαγητά και γλυκά: Σούπερ ιδέες για να ...

8 παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα - Γλυκό - αθηνόραμα umami

πασχαλινό τραπέζι Archives | Pandespani

Πασχαλινά κουλουράκια και μπισκότα | TasteFULL.gr

ΓΑΛΑΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ - ΓΛΥΚΑ - Συνταγές - www.kritikes ...

Μερικές Πασχαλινές και όσχι μόνο ιδέες για το τραπέζι σας ,ενοείται πως το ιντερνετ είναι κατακλυσμένο από συνταγές και απλά εγώ σας δείχνω μια μικρή πινελιά για να σας βάλω στο κλίμα γιατί το Πασχαλινό μας κλίμα δεν πρόκειται κανένας Χαρδαλιάς να μας το στερήσει όσο και να προσπαθεί....

Σαν σήμερα 9 Απριλίου 1941 oι ναζί μπαίνουν στη Θεσσαλονίκη

Σαν σήμερα 9 Απριλίου 1941 oι ναζί μπαίνουν στη Θεσσαλονίκη

9 Απριλίου 1870 έγινε η σφαγή στο Δήλεσι. Μία ομάδα άγγλων περιηγητών και διπλωματικών ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου 1870 για μια επίσκεψη στο Μαραθώνα, συνοδευόμενοι από άνδρες της Χωροφυλακής. Οι εκδρομείς έπεσαν σε ενέδρα που τους είχε στήσει η συμμορία των αδελφών Τάκου και Χρήστου Αρβανιτάκη κοντά στο Πικέρμι. 

Ο Τάκος Αρβανιτάκης, που ήταν αρχηγός της συμμορίας, διαμήνυσε στην κυβέρνηση του Θρασύβουλου Ζαΐμη τις απαιτήσεις της, που ήταν λύτρα 50.000 και χορήγηση αμνηστίας. Κι ενώ η αγγλική πρεσβεία δέχθηκε τους όρους των απαγωγέων, η κυβέρνηση ήταν αντίθετη.

Στις 9 Απριλίου 1870 οι άνδρες ενός αποσπάσματος ήλθαν πρόσωπο με το πρόσωπο με τους Αρβανιτάκηδες στο Δήλεσι, παραθαλάσσια περιοχή βόρεια του Ωρωπού. Αυτοί σκότωσαν τους τέσσερις ομήρους και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν. Από τους πυροβολισμούς που ακολούθησαν, μόνο ο Τάκος Αρβανιτάκης κατόρθωσε να διαφύγει. 20 άνδρες του σκοτώθηκαν επί τόπου, ανάμέσά τους και ο αδελφός του Χρήστος και εννέα συνελήφθησαν για να καταδικασθούν αργότερα σε θάνατο και να εκτελεσθούν.

Το ρεζιλίκι για τη χώρα μας ήταν μεγάλο και το γόητρό της καταρρακώθηκε. Ο ευρωπαϊκός Τύπος έκανε λόγο για «χώρα ημιβαρβάρων», «φωλεά ληστών και πειρατών», και χαρακτήρισε την Ελλάδα «εντροπή για τον πολιτισμό», που «τίθενται εκτός του κύκλου των πολιτισμένων κρατών», ενώ κάποιοι άλλοι ζήτησαν στρατιωτική επέμβαση στην Ελλάδα.

Την κατάσταση έσωσε ο φιλέλληνας υπουργός Εξωτερικών Γλάδστων και οι πρεσβευτές της Ρωσίας και των ΗΠΑ, που υποστήριξαν τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης. Τελικά, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να εκφράσει τη λύπη της στις κυβερνήσεις της Αγγλίας και της Ιταλίας και να καταβάλει σε καθεμία από τις οικογένειες των θυμάτων το ποσό των 22.000 λιρών.

1829 : Ο πειρατής Γκίκας Βούλγαρης είναι ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στην Αυστραλία. Αρχικά καταδικασμένος σε  θάνατο από τους Βρετανούς, τελικά  σε φυλάκιση και εξορία στο μακρινό νησί

1860: Ο Γάλλος τυπογράφος Εντουάρ Λεόν Σκοτ ντε Ματρενβίλ, και εφευρέτης του «φωναυτογράφου» πραγματοποιεί την πρώτη ηχογράφηση ανθρώπινης φωνής 

1865:Τελειώνει ο εμφύλιος Εμφύλιος Πόλεμος των ΗΠΑ με νίκη των Βορείων.

1906: Διοργανώνεται στην Αθήνα η Μεσολυμπιάδα, στη δεκαετία  των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν επιβιώνει ως θεσμός λόγω κόστους

1940: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Γερμανία εισβάλλει στη Δανία και στη Νορβηγία 

1941: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι ναζί μπαίνουν στη Θεσσαλονίκη

1957: Ανοίγει η Διώρυγα του Σουέζ μετά  από έναν ακόμα αραβοϊσραηλινό όλεμο  

1959: Αποστολή Ερμής. Η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA) ανακοινώνει τα ονόματα των επτά πρώτων αστροναυτών στη ιστορία των ΗΠΑ

1967: Το πρώτο αεροπλάνο  τύπου Μπόινγκ 737 πραγματοποιεί την «παρθενική» του πτήση

1969: Το πρώτο  -και μόνο μέχρι τώρα- υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο της Ιστορίας, το  γαλλοβρετανικό θρλικό «Κονκόρντ», πραγματοποιεί την πρώτη του πτήση

1980: Το ιρακινό καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν δολοφονεί το φιλόσοφο Μοχάμαντ Μπακίρ αλ Σαντρ και την αδελφή του Μπιντ αλ Χουντά μετά από βασανιστήρια τριών ημερώv.

1992: Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ καταδικάζει σε 30 χρόνια φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών και εκβιασμό τον πρώην δικτάτορα του Παναμά Μανουέλ Νοριέγκα 

1992: Τέταρτη νίκη του Συντηρητικού Κόμματος του Τζον Μέιτζορ στη Βρετανία 

2000: Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. ΠΑΣΟΚ 43,7%, ΝΔ 42,7%, ΚΚΕ 5,5%, Συνασπισμός 3,2%

2003: Δεύτερος πόλεμος του Κόλπου.  Η Βαγδάτη καταλαμβάνεται από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις

2005:  Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς παντρεύονται  

2009: Στην Τυφλίδα, πρωτεύουσα της Γεωργίας, περισσότεροι από 60.000 πολίτες ζητούν την απομάκρυνση του Σαακασβίλι.

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

Το Σάββατο του Λαζάρου, το έχει περιβάλει ο λαός μας με όμορφα έθιμα. Εξ αυτών τα κάλαντα τραγουδούν μόνο κορίτσια, οι λεγόμενες «Λαζαρίνες». Από την προηγούμενη ημέρα έχουν συλλέξει άνθη και με αυτά έχουν στολίσει καλαθάκια με τα οποία γυρνούν από σπίτι σε σπίτι και τραγουδούν.

Το Σάββατο του Λαζάρου θεωρείται μέρα του θανάτου και της ζωής. Σε κάποια χωριά μάλιστα οι αγρότες δεν μαζεύουν τη σοδιά τους γιατί φοβούνται ότι οι καρποί της γης φέρουν τον θάνατο μέσα τους.
O Λάζαρος είναι μια μορφή που εμπνέει σεβασμό στον ελληνικό λαό.Αύριο Πρώτα Ο Θεός Παρασκευή μια ημέρα πριν Το Σάββατο του Λαζάρου θα σας έχω πολλά και διάφορα για τον βίο του Αγίου και έθιμα από όλη την χώρα ,σήμερα απλά σας δίνω μια γεύση το τι θα επακολουθήσει αύριο .

Αυτά από εμένα και ξανά ζητώ συγνώμη για τον πρόλογο μου όπου ''χάλασα''για λίγο το Πασχαλινό μας κλίμα με την αναφορά για την απαγόρευση,από τους κυβερνώντες και ειδικότερα από τον Χαρδαλιά γιατί αυτούς ακούν αυτοί που μας κυβερνούν το να μην δοθεί στους πιστούς μέσω τον δήμων Το Άγιο Φως.Δεν θα πω περισσότερα ,ο καθένας θα κριθεί την ώρα που πρέπει οπότε και θα κάνουμε υπομονή και στο τέλος κανέις δεν θα θυμάτε τον Χαρδαλιά και τον κάθε Χαρδαλιά που μας έχουν τρελάνει με την απαισιοδοξία τους !

Φιλιά στα μούτρα σας,να προσέχετε πολύ ,να εκμεταλεύεστε όσο μπορείτε το ότι σας αφήνουν και βγαίνετε να δείτε την θάλασσα και το βουνό και να ελπίζετε για το καλύτερο ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

      •  

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

 

 

Top