Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

Καλημερα σας απο την χαρουμενη στηλη του volvinews !

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24

Αγαπητές μου κυρίες και αγαπητοί κύριοι καλημέρα σε όλους και καλή μας εβδομάδα.Θα μου επιτρέψετε λοιπόν πριν ξεκινήσω το άρθρο να πω δυο λόγια για τον φίλο και συνεργάτη μας 'Ακη Κοτζαμανίδη που ''έφυγε''από κοντά μας πριν λίγες ημέρες για την γειτονιά των αγγέλων ....Δεν θέλω να βαρύνω και άλλο το κλίμα μιας και όπως είδατε όλοι οι διαχειριστές προσπαθήσαμε με ''απουσία''μας αυτές τις ημέρες να τιμήσουμε με τον δικό μας τρόπο τον συνεργάτη μας και φίλο.Ο 'Ακης ήταν ένας άνθρωπος ,τουλάχιστον όσο τον γνώρισα εγώ τα τελευταία 5-6 χρόνια ,όπου δεν μιλήσε πολύ .είχε όμως χιουμοριστικές ατάκες και ''τις πετούσε''όποτε εκείνος έκρινε ότι είναι σωστό ,άλλωστε δικαιωματικά κατήχε και την στήλη εδώ στο www.volvinews.gr -Για Γέλια- .ήταν πάντοτε χαμογελαστός και αγαπούσε τη ροκ μουσική ,τα σκυλιά του και φυσικά τη ζωή μιας και πάλευε χρόνια και με το θέμα της καρδιάς του .Φαντάζομαι ότι ουτε κλάματα θα ήθελε ούτε λυπητερά πράγματα γαυτό και θα αρκεστώ μόνο σε αυτά τα λίγα και σαν οικογένεια της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας θα αφήσουμε τις όμορφες αναμνήσεις μέσα στην καρδιά μας ...Αυτά τα λίγα από εμένα αλλά μεγάλης σημασίας ,απλά ,λητά και απέριττα όπως θα ήθελε και ο ίδιος ο Άκης.

Πάμε να ξεκινήσουμε το μουσικό μας ταξίδι και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των διαχειριστών της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας www.volvinews.gr για την κατανόηση που δείξατε όλες αυτές τις ημέρες που είχαμε ''παύση''και έρχομαι στα του καιρού ,χειμώνας βλέπω στην Ελλάδα με χιόνια και βροχές καθώς και πτώση της θερμοκρασίας ,πράγμα που από σήμερα θα αλλάξει κάπως το σκηνικό του καιρού και θα στρώσει ο καιρός μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη αν δεν κάνω λάθος που έρχεται νέα επιδείνωση,θα τα δούμε όμως καθ'όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 

Για σήμερα, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ θα πέσουν χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

 

Από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά τμήματα της χώρας.

Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο, την Θράκη, την Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά έως και το ξημέρωμα, και μόνο στο Ανατολικό Αιγαίο κατά το υπόλοιπο της ημέρας.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα νότια και ανατολικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως από το πρωί θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση και από το απόγευμα θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ και θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα το πρωί. Στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιους και νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν εκ νέου, φτάνοντας προς τα βράδυ τα 4 έως 6 μποφόρ.

πηγή-Newsbomb.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

1493: Ο Χριστόφορος Κολόμβος στο δεύτερο ταξίδι του στο νέο κόσμο, αποβιβάζεται σ’ ένα νησί, που είχε εντοπίσει την προηγούμενη μέρα, και το ονομάζει San Juan Bautista (Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής). Αργότερα το νησί θα μετονομαστεί σε Πουέρτο Ρίκο.

1703: Πεθαίνει στις φυλακές της Βαστίλης ο “Άνθρωπος με το Σιδηρούν Προσωπείο”. Η πραγματική του ταυτότητα θα αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων, ενώ η ζωή του θα γίνει θέμα στα λογοτεχνικά έργα του Βολταίρου και του Αλέξανδρου Δουμά

1912: Οι Βαλκανικοί Σύμμαχοι θέτουν όρο για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών την απόσυρση των Τούρκων από την Ευρώπη, πλην της περιοχής του Βοσπόρου.

1924: Αποτυγχάνει η προσπάθεια των επικεφαλής των “Δημοκρατικών Ταγμάτων” να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου. Συλλαμβάνονται οι πρωταίτιοι Υποστράτηγος Χ. Λούφας και Αντισυνταγματάρχης Ντερτιλής.

1942: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος-Η Μάχη του Στάλινγκραντ: Οι Σοβιετικοί υπό τον στρατάρχη Γκιόργκι Ζούκοφ περνούν στην αντεπίθεση κατ’ εφαρμογή της Επιχείρησης Ουρανός.

1943Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μετά την επίθεση γερμανικών στρατευμάτων εναντίον της νήσου Σάμουκαι τη δυσμενή τροπή των επιχειρήσεων, το Στρατηγείο της Μ. Ανατολής διατάσσει τους Ιερολοχίτες και τους Βρετανούς κομμάντος, που στις 30 Οκτωβρίου την είχαν απελευθερώσει, να εκκενώσουν την νήσο. Κατά την εκκένωση μεταφέρονται μαζί στην Τουρκία 12.800 έλληνες πρόσφυγες και 8.000 ιταλοί.

1946: Το Αφγανιστάν, η Ισλανδία και η Σουηδία γίνονται μέλη του ΟΗΕ.

1952Ορκίζεται η πρώτη κυβέρνηση του «Ελληνικού Συναγερμού», με πρωθυπουργό τον Αλέξανδρο Παπάγο.

1960: Αποφασίζεται να αρχίσει από τον Ιούλιο του 1962 η χορήγηση μηνιαίας σύνταξης έως 300 δραχμές στους έλληνες αγρότες άνω των 65 ετών.

1962: Εγκαινιάζεται η Ναυτική Σχολή Πόρου.

1969: Ο Πελέ πετυχαίνει το 1.000ό γκολ της καριέρας του με πέναλτι στον αγώνα Σάντος- Βάσκο Ντα Γκάμα (2-1) στο Μαρακανά, μπροστά σε 150.000 θεατές. Η ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα διακόπτει την κίνηση στους δρόμους όλων των μεγαλουπόλεων για 1 λεπτό μέχρι να χτυπηθεί το πέναλτι. Μετά το γκολ χιλιάδες άνθρωποι ξεχύνονται στους δρόμους χορεύοντας σάμπα.

1996: Στο Βατικανό πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον πάπα και τον επαναστάτη ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο. Ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ θα ανταποδώσει την επίσκεψη στην Κούβα στις 21 Ιανουαρίου 1998.

1998: Αρχίζουν οι ακροάσεις, ενώπιον της δικαστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων εναντίον του αμερικανού πρόεδρου Μπιλ Κλίντον, για το σκάνδαλο Λεβίνσκι.

1999: Η Κίνα εκτοξεύει το πρώτο διαστημόπλοιό της με την ονομασία «Σενζού 1».

1999: Την ίδια μέρα, σε τελετή που γίνεται στην Βιέννη, 30 χρόνια μετά την επίτευξη του 1.000ού τέρματος της καριέρας του, ο μάγος της μπάλας Πελέ ανακηρύσσεται «κορυφαίος αθλητής του αιώνα», όπως προέκυψε από το δημοψήφισμα που έκανε το διεθνές πρακτορείο Reuters. Δεύτερος στις προτιμήσεις ο θρύλος της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι.

πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά τα λίγα για σήμερα μέχρι να ξανά πάρουμε μπρος και ελπίζω να τα βρίσκετε αξιόλογα ,επίσης θα ήθελα πριν κλείσω για σήμερα το άρθρο να ευχαριστήσουμε όλους σας που δείξατε την συμάθεια σας στον Άκη  μέσω όλων αυτών των σχολίων στην ομάδα μας στο facebook ,είτε τον ξέρατε είτε όχι ,πραγματικά μας συγκινήσατε πολύ.

Λοιπόν αγαπητέ κόσμε καλή και ευλογημένη εβδομάδα ,καλή Σαρακοστή μιας και ήδη έχει ξεκινήσει η νηστεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων και εύχομαι καλή δύναμη και καλή υπομονή σε όλους μας ,αύριο λίγα λόγια για την Σαρακοστή .Σας εύχομαι να περάσετε μια γλυκιά ημέρα μιας και η κακοκαιρία υποχωρεί και να θυμάστε να μην αφήνετε το χαμόγελο σας στο σπίτι σας ,γέμισε ο τόπος ξινομούρες/ιδες ,αντε μπράβο ,άντε να χαμογελάσουμε λίγο γιατί θα νιώσουμε καλύτερα .Μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός με πολλά και διάφορα ,το τραγούδι της ημέρας ροκ για τον φίλο που χάθηκε τόσο άδικα ,αλλά αφιερωμένο εξαιρετικά και σε όλους εσάς που μας στηρίζετε καθημερινά με την παρουσία σας ειδικά στην ομάδα μας στο facebook ....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

Top